Συνεργασία Audi και Hyundai στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου

Συνεργασία Audi και Hyundai στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου

Audi και Hyundai επικεντρώνονται στην εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου και στο στόχο αυτό ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Οι δύο εταιρείες περιμένουν το τελικό ΟΚ από τις αρμόδιες Αρχές, πριν ολοκληρώσουν την σχετική συμφωνία. Στόχος τους, μέσα σε λίγα χρόνια, η παραγωγή τέτοιων αυτοκινήτων, που θα καταστήσει την εν λόγω τεχνολογία, βιώσιμη.

Η μεγάλη αυτονομία και ο μικρός χρόνος ανεφοδιασμού, καθιστούν το υδρογόνο την πλέον ελκυστική πηγή για την ηλεκτροκίνηση. Αυτό ισχύει περισσότερο για τα μεγαλύτερα οχήματα, όπου τα πλεονεκτήματα βάρους των κυψελών καυσίμου, είναι περισσότερα. Ακόμα ένας στόχος από εκεί και πέρα, είναι η παραγωγή του υδρογόνου και η δημιουργία επαρκούς υποδομής.

Όντας μέλος του Volkswagen Group, η Audi έχει αναλάβει την αναπτυξιακή ευθύνη για την πρόοδο της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου και ήδη εργάζεται για την έκτη γενιά της. Κατά το ξεκίνημα της ερχόμενης δεκαετίας, η Audi θα παρουσιάσει το πρώτο μοντέλο με την παραπάνω τεχνολογία και ως σπορ SUV, το μοντέλο θα συνδυάζει την άνεση της μεγάλης κατηγορίας, έχοντας παράλληλα μεγάλη αυτονομία.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...