Συνεργασία BMW Group και Hans Zimmer

Συνεργασία BMW Group και Hans Zimmer

Συνεργασία BMW Group και Hans Zimmer

Συνεργασία BMW Group και Hans Zimmer

 

Συνεργασία BMW Group και Hans Zimmer, με τον Όμιλο και τον διεθνούς φήμης συνθέτη, να σχεδιάζουν τον ήχο των ηλεκτρικών οχημάτων του μέλλοντος.

 

Συνεργασία BMW Group και Hans Zimmer

BMW Group – Hans Zimmer

Η ηχητική επένδυση της εμπειρίας της ηλεκτροκίνησης είναι εμπνευσμένη από τη σύγχρονη τέχνη. Ο ήχος του BMW Vision M NEXT αποτελεί προϊόν ενός πρωτοποριακού project συνεργασίας.

 

Ο Hans Zimmer είναι ένας διεθνούς φήμης συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής. Έχει επενδύσει μουσικά αμέτρητες Χολιγουντιανές ταινίες. Μάλιστα έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις. Τώρα, ο Hans Zimmer, μαζί με τον Renzo Vitale, μηχανικό ακουστικής και σχεδιαστή ήχου του BMW Group, δημιουργούν τον ήχο για το BMW Vision M NEXT.

 

Ο Hans Zimmer και ο Renzo Vitale συνέθεσαν τους ήχους του συστήματος κίνησης και των προειδοποιητικών σημάτων του BMW Vision M NEXT. Αυτό έγινε στα στούντιο του Zimmer στο Λονδίνο και το Los Angeles. Vitale: «Οραματιζόμαστε ήχους που αναδεικνύουν τη γοητεία και τον προηγμένο χαρακτήρα των οχημάτων μας. Μπορούν να διεγείρουν το συναίσθημα. Θεωρώ ότι το να σχεδιάζεις ένα ακουστικό περιβάλλον για τον άνθρωπο του μέλλοντος είναι προνόμιο και ευθύνη ταυτόχρονα. Η συνεργασία μου με τον Hans Zimmer για ένα τέτοιο εγχείρημα. Αποτελεί τιμή για μένα – τόσο ως μηχανικό ακουστικής όσο και ως μουσικό».

 

Εργασίες ακουστικής ήδη από το 2009

 

Το 2009 που λανσαρίστηκε ο στόλος δοκιμών του MINI E, μηχανικοί ακουστικής του BMW Group εργάζονταν ήδη πάνω στο λεγόμενο τεχνητό ήχο, ο οποίος θα βοηθούσε να γίνονται ευκολότερα αντιληπτά τα οχήματα με σχεδόν αθόρυβα συστήματα κίνησης. Όταν κυκλοφόρησε το BMW i3, οι πελάτες μπορούσαν να επιλέξουν προαιρετικά ένα σύστημα ηχητικής προειδοποίησης πεζών.

 

Από τότε, η ηχητική προειδοποίηση πεζών έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές απαιτήσεις και έχει αρχίσει να περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων BMW (οι απαιτήσεις για ηχητική προειδοποίηση πεζών καθώς και τις ώρες λειτουργίας διαφέρουν από χώρα σε χώρα). Στόχος εξέλιξης ήταν να επιτελείται η σημαντική λειτουργία προειδοποίησης, χωρίς να ενοχλούνται οι πεζοί. Ταυτόχρονα, οι επιβάτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο ακουστικής άνεσης μέσα στο όχημα.

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...