Συνεργασία Nissan και E.ON

E.ON and Nissan

Συνεργασία Nissan και E.ON

Συνεργασία Nissan και E.ON
Συνεργασία Nissan και E.ON

Η συνεργασία NISSAN και E.ON πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανάπτυξης δικτύου V2G στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήδη έχουν εγκατασταθεί 20 φορτιστές.

 

E.ON and Nissan

E.ON and Nissan

 

Η εγκατάσταση V2G στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Nissan στο Cranfield, είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας του είδους, στο πλαίσιο των δοκιμών που συγχρηματοδοτούνται από την Innovate UK. Το όλο εγχείρημα θα δοκιμάσει και θα δείξει πώς η αποθήκευση και η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας από τις μπαταρίες των εταιρικών οχημάτων, μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα για τις συμμετέχουσες εταιρείες, καθώς και να υποστηρίξει το δίκτυο ηλεκτροδότησης



Έχοντας επικυρώσει την τεχνολογία στις εγκαταστάσεις της Nissan στο Cranfield, το εγχείρημα διευρύνεται τώρα με περισσότερους συμμετέχοντες για τη δοκιμή, ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνει και την ανάπτυξη φορτιστών V2G, για οργανισμούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.



Τεχνολογία V2G



Η τεχνολογία V2G μετατρέπει τα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan σε μια συνολική ενεργειακή λύση, διασφαλίζοντας ότι οι μπαταρίες τους δεν αποθηκεύουν απλώς ενέργεια για κίνηση, αλλά μπορούν παράλληλα να προσφέρουν την αποθηκευμένη ενέργεια σε μια οικιακή ή εμπορική εγκατάσταση, ή ακόμα και να την επιστρέψουν πίσω στο δίκτυο. Τα οχήματα μπορούν να φορτίσουν όταν η ζήτηση για ενέργεια είναι χαμηλότερη ή όταν η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές είναι διαθέσιμη, μειώνοντας την εξάρτηση από την παραγωγή ενέργειας μέσω ορυκτών καυσίμων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο στο V2G ενεργό ρόλο στις προσπάθειες μείωσης του άνθρακα.



Η τεχνολογία μπορεί επίσης να απελευθερώσει χωρητικότητα στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας που διανέμουν ενέργεια σε όλη τη χώρα. Σε συνεργασία με την UK Power Networks, η δοκιμή θα συνεχιστεί για να διερευνηθούν ευκαιρίες για τους πελάτες να κερδίσουν πρόσθετα έσοδα από αυτό, ως υπηρεσία.



Εκτός από την E.ON και την Nissan, η κοινοπραξία για το εγχείρημα του V2G (γνωστή ως e4Future) περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο του Newcastle, το Imperial College London, την Northern Powergrid, την UK Power Networks και την National Grid ESO. Η πλατφόρμα V2G που χρησιμοποιείται στη δοκιμή χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό του υπάρχοντος λογισμικού Virtual Power Plant της Ε.ON, καθώς και ενός λειτουργικού συστήματος φόρτισης που παρέχεται από την Virta, συνεργάτη ηλεκτρικής κινητικότητας της E.ON.




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...