Σύναψη συμφωνίας για Volkswagen AG και Ford Motor Company

Σύναψη συμφωνίας για Volkswagen AG και Ford Motor Company

Σύναψη συμφωνίας για Volkswagen AG και Ford Motor Company, Ford logo

Σύναψη συμφωνίας για Volkswagen AG και Ford Motor Company, Ford logo

Οι Volkswagen AG και Ford Motor Company σύναψαν συμφωνία συνεργασίας, η οποία ξεκινά από τα επαγγελματικά οχήματα pickup και van και θα επεκταθεί σε ηλεκτρικά οχήματα και σύγχρονες μορφές μετακίνησης.

Σύναψη συμφωνίας για Volkswagen AG και Ford Motor Company, VW logo

Σύναψη συμφωνίας για Volkswagen AG και Ford Motor Company, VW logo

Σύναψη συμφωνίας για Volkswagen AG και Ford Motor Company, με τη συνεργασία αυτή να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά τους με σκοπό τη βελτίωση.

Η συνεργασία δεν προβλέπει καμία ανταλλαγή μετοχών ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Tο αποτέλεσμα θα είναι αρχικά η παραγωγή μεσαίων επαγγελματικών οχημάτων pickup για τις παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας από το 2022. Στη συνέχεια η συνεργασία θα επεκταθεί και στην παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων van για την Ευρώπη.

Αμφότερες οι εταιρείες δεσμεύονται επίσης να ασχοληθούν με μια ενδεχόμενη συνεργασία αναφορικά με τα ηλεκτρικά οχήματα και την αυτόνομη οδήγηση.

Η Ford και η Volkswagen έχουν πλούσια παράδοση στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων. Η πρώτη με τα Transit και Ranger και η δεύτερη με τα Transporter, Caddy και Amarok.

Η ζήτηση για μεσαία pickup και επαγγελματικά van θα αυξηθεί παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια. Έτσι, η συνεργασία τους θα επιτρέψει την ίση κατανομή κόστους εξέλιξης. Επιπλέον θα παίξει ρόλο στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητάς τους και την ανταγωνιστικότητα των οχημάτων τους. Όλα αυτά, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά τους.

Η Ford θα κατασκευάσει μέσου μεγέθους pickup για τις δύο εταιρείες, τα οποία θα λανσαριστούν στην αγορά στις αρχές του 2022. Μετέπειτα θα συνεχίσει με την κατασκευή επαγγελματικών van για την Ευρώπη. Από την πλευρά της, Volkswagen σκοπεύει να κατασκευάσει ένα van πόλης.

Πηγή: Volkswagen AG και Ford Motor Company


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...