Σύστημα 4xe Hydro της Jeep

Σύστημα 4xe Hydro της Jeep

Σύστημα 4xe Hydro της Jeep

Σύστημα 4xe Hydro της Jeep
Σύστημα 4xe Hydro της Jeep

Το σύστημα 4xe Hydro της Jeep θα βοηθήσει τα Plug-in Hybrid μοντέλα της να παράγουν ρεύμα με έναν πρωτοποριακό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

 

 

Σύστημα 4xe Hydro της Jeep

Σύστημα 4xe Hydro της Jeep

 

 

Η παρουσίαση των νέων Plugin Hybrid Jeep Renegade και Compass δεν θα σηματοδοτήσει απλά τα πρώτα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της μάρκας. Θα σηματοδοτήσει και την εφαρμογή μιας νέας επαναστατικής τεχνολογίας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής.

 

 

Το σύστημα 4xe HydrO θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια κατά τη μετάβαση του αυτοκινήτου μέσα από νερό με ελάχιστο ύψος τα 15εκ., όπως π.χ. σε εκτός δρόμου διαδρομές ή κατά τη διάσχιση ποταμών. Με έμπνευση από τα συστήματα παραγωγής ενέργειας μέσω της κίνησης των κυμάτων, το 4xe HydrO θα μετατρέπει την κινητική ενέργεια του νερού σε ηλεκτρική ενέργεια. Η τελευταία μάλιστα θα φορτίζει την μπαταρία του υβριδικού συστήματος. Μια ειδικά σχεδιασμένη φτερωτή από ένα νέο εξαιρετικά ανθεκτικό και ελαφρύ υλικό θα μεταφέρει την κίνηση του νερού στη γεννήτρια. Αυτό θα γίνεται μέσω ενός άξονα κατασκευασμένου από ίνες άνθρακα. Το σύστημα θα είναι εντελώς αθόρυβο και δεν θα επηρεάζει τη συνολική απόσταση του οχήματος από το έδαφος.

 

 

Jeep Hydro

Jeep Hydro

 

Για απόλυτη αυτονομία σε εκτός δρόμου διαδρομές

 

 

Εκμεταλλευόμενη τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της και παράλληλα την προηγμένη τετρακίνηση 4xe που θα εφοδιάζει τα Plugin Hybrid μοντέλα της, η Jeep καταφέρνει να επαναφορτίζει με έναν απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο τις μπαταρίες των οχημάτων. Το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπεται ότι θα δίνει απόλυτη αυτονομία σε εκτός δρόμου διαδρομές. Μάλιστα, σε 2η φάση θα εξελιχθεί και το σύστημα 4xe HydrY. Το συγκεκριμένο θα παράγει ενέργεια μέσω της μετάβασης του αυτοκινήτου από αμμώδεις περιοχές (π.χ. έρημος). Θυμίζουμε ότι τα μοντέλα της Jeep που έχουν την πιστοποίηση Trail Rated (όλα τα Trailhawk και όλα τα Wrangler) μπορούν να διαπεράσουν υδάτινα περάσματα βάθους έως και 75εκ. (χωρίς τη χρήση συσκευής “snorkel”)!

 

 

Το σύστημα 4xe HydrO® βρίσκεται ήδη στις τελικές φάσεις δοκιμών και πιστοποίησης. Μάλιστα, καμουφλαρισμένα πρωτότυπα αξιοποίησαν στο παρελθόν ακόμα και τις ακτές νησιού στο Β. Ιόνιο για την πραγματοποίηση ρυθμίσεων.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...