Τα πέντε Alfa Romeo Concepts

Τα πέντε Alfa Romeo Concepts

Τα πέντε Alfa Romeo Concepts

Τα πέντε Alfa Romeo Concepts

Τα πέντε Alfa Romeo Concepts

 

Τα πέντε Alfa Romeo Concepts τα οποία έφεραν διάφορες καινοτομίες τόσο στο σχεδιασμό, όσο και στην αισθητική, αναφέρει η ιταλική εταιρεία.

 

Alfa Romeo Concepts (2)

Alfa Romeo Concepts (2)

 

A.L.F.A. 40/60 HP Aerodinamica (1913)

 

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε μόλις τρία χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας. Ήταν ένα φουτουριστικό όχημα που βασιζόταν στην αεροδυναμική, τομέα στον οποίο εκείνα τα χρόνια δεν δινόταν μεγάλη σημασία. Το αυτοκίνητο ανέπτυσσε μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτό της παραγωγής και ως αποτέλεσμα, η αεροδυναμική κέρδιζε συνεχώς έδαφος.

 

1900 C52 Disco Volante (1952)

 

Το αυτοκίνητο ξεχώριζε για την αεροδυναμική του απόδοση και είχε σχεδιαστεί στη σήραγγα που λειτουργούσε για αυτόν τον σκοπό. Το πάτωμα ήταν καλυμμένο και το όχημα εμφάνιζε χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας, ανεξάρτητα από τη διεύθυνση του αέρα. Συνολικά κατασκευάστηκαν πέντε αυτοκίνητα (1 Spider, 1 Coupe, 1 «Fianchi Spessi» και 2 Spider 6C 3000).

 

Alfa Romeo Concepts (3)

Alfa Romeo Concepts (3)

 

Carabo (1968)

 

Είχε σφηνοειδή μορφή και το χαρακτηριστικό άνοιγμα των θυρών χρησιμοποιήθηκε τα επόμενα χρόνια από άλλους κατασκευαστές, όπως για παράδειγμα τη Lamborghini. Δεν εισήλθε της γραμμής παραγωγής, αλλά ήταν λειτουργικό. Βασιζόταν στην 33 Stradale.

 

Nuvola (1996)

 

Αυτό το όχημα υιοθέτησε μια σχεδιαστική γραμμή, που αργότερα εφαρμόστηκε στην 156 και την 147. Το trilobo, το σύνολο δηλαδή που σχηματίζει την τριγωνική μάσκα και οι δύο αεραγωγοί, κυριαρχούν έως σήμερα στα μοντέλα της μάρκας. Ως εκ τούτου, η πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας μεταφέρεται στην άκρη του προφυλακτήρα, κάτι που κάνει τα μοντέλα της Alfa Romeo να ξεχωρίζουν.

 

Alfa Romeo Concepts (4)

Alfa Romeo Concepts (4)

 

Tonale (2019)

 

Πρόκειται για το πρώτο C-SUV της μάρκας. Διαθέτει καθαρές γραμμές, απέριττες λεπτομέρειες και τα διακριτικά στιλιστικά στοιχεία ενισχύουν ακόμα περισσότερο το παρουσιαστικό του οχήματος.

 

Πηγή: Alfa Romeo


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...