Τελικές δοκιμές για την BMW X5 4th gen

Τελικές δοκιμές για την BMW X5 4th gen

Η BMW X5 4th gen περνά από ένα εξαιρετικά απαιτητικό και ποικίλο πρόγραμμα δοκιμών στο πλαίσιο της εξέλιξής της πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής της.

BMW X5 testing 2018 action

Το νέο Sports Activity Vehicle (SAV) της γερμανικής εταιρείας, βρίσκεται αντιμέτωπο με το ψύχος του αρκτικού κύκλου και την επομένη συμπληρώνει γύρους στην πίστα του Nürburgring:

Δοκιμάζοντας τη διάδοχο της σημερινής BMW X5, οι υπεύθυνοι εξέλιξης ελέγχουν αφενός την αντοχή, αφετέρου και την ευελιξία του νέου οχήματος. Τα πρωτότυπα της νέας BMW X5 καλούνται να αντέξουν σε κλιματικές ζώνες σε όλο τον κόσμο, αλλά και να ανταπεξέλθουν σε όλες τις εδαφικές συνθήκες.

BMW X5 4th gen: Νέα φιλοσοφία κατασκευής

Η πρώτη γενιά της BMW X5 έθεσε τα θεμέλια για μία νέα κατηγορία Sports Activity Vehicle πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες. Στην προσεχή, τέταρτη γενιά της, διαφοροποιείται από το παρελθόν της με την υιοθέτηση νέων συστημάτων ανάρτησης και πλαισίου, που διατίθενται για πρώτη φορά σε μοντέλο BMW X.

Το νέο πακέτο offroad έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει συνδυασμό κορυφαίας οδηγικής άνεσης στο δρόμο και δυνατότητα αλλαγής σεταρίσματος με το πάτημα ενός διακόπτη, για τέλεια προσαρμογή σε συνθήκες εκτός δρόμου. Ανεξάρτητα αν πατά σε χιόνι, άμμο, χαλίκι ή χώμα – η νέα BMW X5 4th gen αναμένεται να έχει το τέλειο σύστημα κίνησης και σετάρισμα ανάρτησης για κάθε έδαφος.

BMW X5 testing 2018 sand

BMW X5 4th gen: Δοκιμές σε κάθε άκρη του πλανήτη

Τα πρωτότυπα της BMW X5 4th gen υποβάλλονται σε σειρά δοκιμών μεταξύ άλλων στο χειμερινό κέντρο δοκιμών στο Arjeplog, στη Σουηδία, στις χωμάτινες διαδρομές της Νότιας Αφρικής και στους αμμόλοφους στα ερημικά τοπία των ΗΠΑ.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, σε άνυδρα ορεινά εδάφη, τροπική υγρασία και λασπωμένες διαδρομές.

Σε αυτές τις δοκιμές αντοχής προστέθηκαν και άλλες που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της BMW στο Miramas στη Νότια Γαλλία, στην πίστα υψηλών ταχυτήτων στην Talladega στην Alabama και στην πίστα δοκιμών του Nürburgring στη Γερμανία που ήταν εξίσου σημαντικές, για να υπάρχει μία ολοκληρωμένη εικόνα επιδόσεων.

Οι πληροφορίες και τα συμπεράσματα που αποκτήθηκαν δείχνουν ότι η νέα BMW X5 4th gen πληροί τις υψηλότερες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την ευελιξία, την ακρίβεια, τον έλεγχο και την άνεση, κυρίως χάρη στο Adaptive M Suspension Professional και το Integral Active Steering, που επίσης προσφέρεται για πρώτη φορά.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...