Τελικές δοκιμές για τη 3η γενιά της BMW Z4

Τελικές δοκιμές για τη 3η γενιά της BMW Z4

Η 3η γενιά της BMW Z4, που θα παρουσιαστεί στο φθινόπωρο στο Παρίσι, περνά το τελευταίο στάδιο των δοκιμών πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής.

BMW Z4 3rd gen 2018 front

 

Συγχρόνως η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει τα βασικά της χαρακτηριστικά: Μακρύ καπό, κοντοί πρόβολοι, χαμηλό κέντρο βάρους και αυτή τη φορά επιστροφή στη μαλακή οροφή.

Η επιλογή αυτή υποβάλλεται στην επιστροφή του διθέσιου ρόουντστερ στη φιλοσοφία της πρώτης γενιάς, δηλαδή σε αυτή ενός περισσότερο σπορ και δυναμικού οχήματος. Με το τρόπο αυτό εγκαταλείπει τις περισσότερο πληθωρικές και grand tourismo 2ης γενιάς με τη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή.

BMW Z4: Τελικές δοκιμές στο Miramas

Οι τελικές δοκιμές γίνονται στο κέντρο δοκιμών της BMW στο Miramas στη Νότια Γαλλία. Ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο δοκιμάζεται στον τομέα της δυναμικής συμπεριφοράς. Από τη δοκιμή θα προκύψουν σημαντικά ευρήματα, ώστε να επιτευχθεί το τελικό ζητούμενο, δηλαδή μια οδική συμπεριφορά πιο κοντά σε αυτή ενός Μ μοντέλου και κυρίως της άκρως δυναμικής Μ2.

Η BMW Z4 M40i ενσαρκώνει την υπέρτατη μορφή επιδόσεων του νέου, δυναμικού roadster. Ένας νέος, πανίσχυρος, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας, χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες, νέος εμπρός άξονα από την M3, ζάντες αλουμινίου Μ με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός / πίσω, σπορ σύστημα φρένων Μ και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, μπλοκέ πίσω διαφορικό συνθέτουν ένα συνολικό πακέτο, που αναμένεται συγκλονιστικό.

BMW Z4 3rd gen 2018 closed

BMW Z4: Επιστροφή στο δυναμισμό

«Η αυτοκινητιστική φιλοσοφία της νέας BMW Z4 είναι προσαρμοσμένη με γνώμονα την ευελιξία και τη δυναμική συμπεριφορά», εξηγεί ο Jos van As, Επικεφαλής του τομέα Application Suspension. «Το υψηλό επίπεδο ακαμψίας του αμαξώματος και η πολύ άκαμπτη έδραση της ανάρτησης συνθέτουν την τέλεια βάση για ένα σετάρισμα που εγγυάται τα χαρακτηριστικά επιδόσεων ενός γνήσιου σπορ αυτοκινήτου ως προς την ακρίβεια διεύθυνσης και την διαμήκη και εγκάρσια επιτάχυνση».

Όπως το Nürburgring-Nordschleife, το κέντρο δοκιμών του Miramas προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να αναδειχτούν οι δυνατότητες δυναμικών επιδόσεων της νέας BMW Z4.

Το κέντρο που χρησιμοποιεί η BMW για την εξέλιξη και δοκιμή νέων μοντέλων της πάνω από 30 χρόνια, περιλαμβάνει ένα μεγάλου μήκους οβάλ τμήμα πίστας και έναν περιφερειακό δρόμο για δοκιμές υψηλών ταχυτήτων και σλάλομ, φουρκέτες και κυκλικές πίστες και αρκετές διαδρομές ελέγχου συμπεριφοράς και σιρκουί με διαφορετικούς τύπους οδοστρώματος. Α

υτή τη στιγμή, στόχος είναι η λεπτομερής ανάλυση και βελτιστοποίηση της επιτάχυνσης, της κατευθυντικότητας και της απόκρισης των φρένων του roadster. Για παράδειγμα, η Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση Μ καθώς αλληλεπιδρά με το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εξελίσσεται στην τελική της μορφή σε ένα σιρκουί που χρησιμοποιείται για δοκιμές και από την BMW Motorsport.

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...