Το νέο Golf με Travel Assist

Το νέο Golf με Travel Assist

Το νέο Golf με Travel Assist

Το νέο Golf με Travel Assist
Το νέο Golf με Travel Assist

Το νέο Golf με Travel Assist, με το εν λόγω σύστημα προαιρετικού εξοπλισμού να επιτρέπει την σχεδόν αυτόνομη οδήγηση με ταχύτητα μέχρι και 210 χλμ./ώρα.

 

Το νέο Golf με Travel Assist

Το νέο Golf με Travel Assist

 

Σε αυτή τη διαδικασία, το Travel Assist χρησιμοποιεί εκτός άλλων το Adaptive Cruise ControlACC (καθοδήγηση κατά μήκος της πορείας) και το ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist (καθοδήγηση κατά πλάτος ώστε να παραμένει στη λωρίδα κυκλοφορίας).



Λειτουργία συστήματος



Το Travel Assist ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού στο πολυλειτουργικό τιμόνι. Ένα σύνολο αισθητήρων περιμετρικά του αυτοκινήτου ελέγχει συνεχώς τον περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα, η χρήση ραντάρ και καμερών ανιχνεύει για προπορευόμενα οχήματα. Διατηρείται έτσι αυτόματα μία επιθυμητή απόσταση ασφαλείας από αυτά. Σε όλη αυτή τη διαδικασία το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει και να επιβραδύνει ανάλογα με την προπορευόμενη κυκλοφορία, κάνοντας μικρομετατοπίσεις στο τιμόνι. Παραμένει δε στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας του, κινούμενο με ασφάλεια, για ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η λειτουργία του Travel Assist είναι ενεργή ακόμα και όταν η λωρίδα έχει μονή διαγράμμιση ή αριστερά ή δεξιά του αυτοκινήτου βρίσκεται κάποιο προστατευτικό διάζωμα.

 

Golf Travel Assist

New Golf system

 

Απαραίτητη η μόνιμη παρακολούθηση



Για νομικούς λόγους και λόγους ασφαλείας, ο οδηγός πρέπει να παρακολουθεί μόνιμα το σύστημα. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα χέρι στο τιμόνι. Χάρη στη νέα τεχνολογία χωρητικών αισθητήρων υψηλής ευαισθησίας στην αφή, που βρίσκονται στο τιμόνι, είναι επαρκές αν ο οδηγός απλώς αγγίζει το τιμόνι. Ωστόσο, αν το αφήσει ανέπαφο για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, ενεργοποιούνται οπτικά και ηχητικά προειδοποιητικά μηνύματα καθώς και περιορισμένο απότομο φρενάρισμα. Αυτό ώστε να αναλάβει δράση ο οδηγός. Ο τελευταίος έχει ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο στο οποίο πρέπει να αντιδράσει και να αγγίξει το τιμόνι. Διαφορετικά, ενεργοποιείται η λειτουργία Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Assist). Ακολουθεί μία διαδικασία σταδιακής ακινητοποίησης του Golf. Αυτό είναι επίσης πολύ χρήσιμο καθώς η αδράνεια από τη μεριά του οδηγού πιθανά υποδηλώνει μία απώλεια ελέγχου. Η τελευταία μάλιστα μπορεί να οφείλεται και σε πρόβλημα υγείας.

 

Golf Travel Assist

New Golf

 

Σ.Σ: To Travel Assist στο νέο Golf είναι προαιρετικός εξοπλισμός στην έκδοση Life ενώ ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Style.



Δείτε το βίντεο στο: http://bit.ly/NEO_GOLF_TRAVEL_ASSIST


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...