Το πρώτο ιπτάμενο ταξί από τη Hyundai

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί από τη Hyundai

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί από τη Hyundai

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί από τη Hyundai
Το πρώτο ιπτάμενο ταξί από τη Hyundai

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί από τη Hyundai είναι γεγονός, με την εταιρεία να το παρουσιάζει στη CES σε συνεργασία με την Uber.

 

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί από τη Hyundai

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί από τη Hyundai

 

Η Uber και η Hyundai Motor Company ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία για την ανάπτυξη Uber Air Taxis σε ένα μελλοντικό δίκτυο εναέριας κυκλοφορίας παρουσιάζοντας μια νέα φιλοσοφία ιπτάμενων οχημάτων πλήρους κλίμακας στο Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας.

 

Η Hyundai είναι η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που εντάσσεται στην πρωτοβουλία της Uber Elevate. Μάλιστα διαθέτει την ικανότητα κατασκευής οχήματος σε φυσική κλίμακα και το ιστορικό μαζικής παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Η ιδέα του οχήματος Hyundai δημιουργήθηκε μέσω της διαδικασίας ανοιχτής σχεδίασης της Uber. Πρόκειται για μια προσέγγιση εμπνευσμένη από τη NASA, η οποία εκκινεί την καινοτομία με τη δημοσίευση των σχεδιαστικών προτύπων των οχημάτων. Αυτό ώστε εξειδικευμένες ενδιαφερόμενες εταιρείες να προχωρήσουν στην ανάπτυξη δικών τους σχεδίων και τεχνολογιών.

 

Η Hyundai στα πλαίσια της νέας συνεργασίας, θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει τα ιπτάμενα οχήματα. Από την πλευρά της η Uber θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης/υποδομών, συνδέσεις με τις επίγειες μεταφορές και διασυνδέσεις με πελάτες μέσω ενός δικτύου εναέριας κυκλοφορίας. Και τα δύο μέρη συνεργάζονται στον τομέα υποστήριξης των υποδομών απογείωσης και προσγείωσης για αυτή τη νέα κατηγορία οχημάτων.

 

«Άλλη πνοή στις αστικές μεταφορές»

 

«Το όραμά μας για Αστική Εναέρια Κυκλοφορία θα δώσει μια άλλη πνοή στις αστικές μεταφορές». Αυτό δήλωσε ο κ. Jaiwon Shin, Executive Vice President και Head of Urban Air Mobility (UAM) Division της Hyundai. “Αναμένουμε ότι η UAM θα τονώσει τις αστικές κοινότητες και θα προσφέρει περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους. Είμαστε βέβαιοι ότι η Uber Elevate είναι ο σωστός συνεργάτης για να υλοποιήσει αυτό το καινοτόμο προϊόν. “

 

«Η Hyundai είναι ο πρώτος συνεργάτης μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαθέτει μάλιστα άρτια τεχνογνωσία στην κατασκευή επιβατικών αυτοκινήτων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Hyundai έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει τα οχήματα Uber Air. Ο συνδυασμός των κατασκευαστικών δυνατοτήτων της Hyundai και της τεχνολογικής πλατφόρμας της Uber αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός για τη δρομολόγηση ενός δικτύου ιπτάμενων ταξί τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο κ. Eric Allison, επικεφαλής της Uber Elevate.

 

Η Hyundai συνεργάστηκε με την Uber Elevate για την ανάπτυξη ενός PAV (Personal Air Vehicle) μοντέλου S-A1. Αυτό χρησιμοποιεί καινοτόμες σχεδιαστικές μεθόδους για τη βελτιστοποίηση των ιπτάμενων οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) για εναέρια χρήση. Τα S-A1 θα έχουν ως βάση ειδικά κέντρα (Hubs) από και προς τα οποία η πρόσβαση θα εξασφαλίζεται με αυτόνομα οχήματα.

 

Hyundai CES 2020

Hyundai CES 2020

 

Τα χαρακτηριστικά του SA1 της Hyundai

 

– Είναι σχεδιασμένο για να αναπτύσσει ταχύτητα έως 290 μίλια / ώρα. Ταξιδεύει μάλιστα σε υψόμετρο περίπου 300-260 ποδιών (300 – 600 mt) πάνω από το έδαφος και έχει διάρκεια πτήσης μέχρι 60 μίλια (100 χλμ.).

 

– Το όχημα της Hyundai θα είναι 100% ηλεκτρικό. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής θα απαιτεί περίπου πέντε έως επτά λεπτά για επαναφόρτιση.

 

 – Το ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα της Hyundai χρησιμοποιεί κατανεμημένη ηλεκτρική προώθηση. Τροφοδοτεί πολλαπλούς ρότορες και έλικες γύρω από το σκελετό του οχήματος αυξάνοντας την ασφάλεια και μειώνοντας κάθε πιθανότητα βλάβης. Έχοντας αρκετούς μικρότερους ρότορες μειώνει επίσης το θόρυβο σε σχέση με το μεγάλο ρότορα των ελικοπτέρων με κινητήρες καύσης.

 

 – Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να απογειώνεται και να προσγειώνεται στη γη κατακόρυφα.

 

– Το όχημα Hyundai θα διαθέτει πιλότο αρχικά, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα γίνει αυτόνομο.

 

 – Η καμπίνα έχει σχεδιαστεί με τέσσερα καθίσματα για τους επιβάτες. Τους επιτρέπει μάλιστα να επιβιβάζονται / αποβιβάζονται εύκολα διαθέτοντας αρκετό χώρο για μια προσωπική τσάντα ή σακίδιο πλάτης.

 

Διανύοντας την εποχή της απρόσκοπτης κινητικότητας, στην εξερεύνηση των μελλοντικών αστικών μεταφορών της Hyundai ενσωματώνεται το concept του ηλεκτρικού PAV σε μια νέα επίγεια μεταφορά, το Purpose Built Vehicle (PBV) concept.

 

 

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

 

 

Το όραμα της Hyundai για τη δημιουργία κοινοτήτων από μελλοντικά συστήματα μετακίνησης έρχεται στο επίκεντρο με ένα ακόμη νέο concept ειδικών κέντρων, που ονομάζονται Hubs. Όταν πολλοί PBV και PAV συνδέονται σε ένα Hub, δημιουργούν ένα νέο δημόσιο χώρο όπου μπορούν να συναντηθούν διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

 

 

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

 

 

Οι πρωτοποριακές λύσεις έξυπνης κινητικότητας της Hyundai Motor, συμπεριλαμβανομένων των UAM, PBV, Hub και άλλων, παρουσιάστηκαν στην CES στο Las Vegas North Hall.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...