Το BMW Group καλύπτει τις ανάγκες για κυψέλες μπαταριών

BMW Batteries

Το BMW Group καλύπτει τις ανάγκες για κυψέλες μπαταριών

Το BMW Group καλύπτει τις ανάγκες για κυψέλες μπαταριών
Το BMW Group καλύπτει τις ανάγκες για κυψέλες μπαταριών

Το BMW Group καλύπτει τις ανάγκες για κυψέλες μπαταριών, με τον Όμιλο να συνεχίζει να προχωρά προς την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

 

 

BMW Batteries

BMW Batteries

 

Αποτέλεσμα αυτού η ενίσχυση των σχέσεών του με κατασκευαστές κυψελών μπαταριών όπως η CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited) και η Samsung SDI.

 

 

Η αρχική παραγγελία της CALT ύψους 4 δις ευρώ που ανακοινώθηκε στα μέσα του 2018 αυξάνεται τώρα στα 7,3 δις ευρώ περίπου. Μάλιστα 4,5 δις ευρώ θα είναι για το BMW Group και 2,8 δις ευρώ για το κινεζικό εργοστάσιο παραγωγής της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) στο Σενιάνγκ.

 

 

Το BMW Group έχει επίσης υπογράψει μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας μπαταριών για την πέμπτη γενιά ηλεκτρικών συστημάτων. Η συγκεκριμένη σύμβαση έχει υπογραφεί με τον έτερο προμηθευτή, Samsung SDI. Το κοβάλτιο που χρειάζεται ως βασική ύλη, θα έρχεται απευθείας από την Αυστραλία και το Μαρόκο. Μάλιστα το ίδιο ισχύει και για το λίθιο. Θα έρχεται δηλαδή κι αυτό απευθείας. Η πέμπτη γενιά συστημάτων ηλεκτροκίνησης του BMW Group από το 2021 και μετά θα κατασκευάζεται αποκλειστικά χωρίς χρήση σπάνιων γαιών.

 

 

Συμφωνία με Northvolt και Umicore

 

 

Στις 14 Νοεμβρίου, η εταιρεία εγκαινίασε το εξειδικευμένο κέντρο τεχνολογίας μπαταριών (Battery Cell Competence Centre) στο Μόναχο. Στόχος του είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών μπαταριών. Από εκεί και πέρα, έχει συνάψει συμφωνία με τον Σουηδό κατασκευαστή μπαταριών Northvolt και την Umicore. Η τελευταία είναι μία βελγική εταιρία εξέλιξης υλικών μπαταριών. Σκοπός των συμφωνιών είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών που είναι καίριας σημασίας για την ηλεκτροκίνηση.

 

 

Αξίζει να τονιστεί πως μέχρι το 2023, ο Όμιλος θα έχει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην γκάμα του, κάτι το οποίο υποστηρίζεται από ευέλικτες αρχιτεκτονικές οχημάτων για πλήρως ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και μοντέλα με κινητήρες καύσης, έχοντας στόχο την αλλαγή της σελίδας στη μετακίνηση από συμβατικούς σε φιλικότερους προς το περιβάλλον κινητήρες.

 

 

Πηγή: BMW Group


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...