Το Ford Kuga θριάμβευσε στο Euro NCAP

Το Ford Kuga θριάμβευσε στο Euro NCAP

Το Ford Kuga θριάμβευσε στο Euro NCAP

Το Ford Kuga θριάμβευσε στο Euro NCAP
Το Ford Kuga θριάμβευσε στο Euro NCAP

Το Ford Kuga θριάμβευσε στο Euro NCAP και συγκεκριμένα στη νέα αξιολόγηση των τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης.

 

Ford Kuga

Ford Kuga

 

Το νέο Kuga άφησε πίσω του στη γενική κατάταξη μοντέλα όπως τα Tesla Model 3, Volvo V60 και Volkswagen Passat, ακολουθώντας μία ανεξάρτητη δοκιμή σε τεχνολογίες που βοηθούν αυτόματα το αυτοκίνητο να διατηρεί μία άνετη απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να παραμένει στο κέντρο της λωρίδας του και να προσαρμόζει την ταχύτητά του εντός των νόμιμων ορίων.



Το νέο πρόγραμμα δοκιμών του Euro NCAP με την ονομασία Assisted Driving αξιολογεί συστήματα που μοιράζονται τον έλεγχο του οχήματος με τον οδηγό, ο οποίος εξακολουθεί να έχει όλη την ευθύνη. Τα εν λόγω συστήματα βοηθούν στην ανίχνευση εμποδίων και κινδύνων, καθώς και στην αντιμετώπισή τους, αναβαθμίζοντας τη συνολική οδηγική εμπειρία.



Το νέο Kuga συγκέντρωσε υπερδιπλάσιους βαθμούς από το Tesla Model 3 στην κατηγορία Driver Engagement και ξεπέρασε τα Volvo V60 και Volkswagen Passat στην κατηγορία Safety Backup κατά τη διάρκεια της 15ήμερης δοκιμής, στην οποία αξιολογήθηκε επίσης η αποτελεσματικότητα τεχνολογιών υποβοήθησης του οχήματος (Vehicle Assistance).

 

Στην υπηρεσία του οδηγού



Το σύστημα Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring του νέου Kuga χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό ραντάρ και κάμερας για να παρακολουθεί το δρόμο και τα προπορευόμενα οχήματα προσφέροντας αυτόματα τη δυνατότητα στο όχημα να συμβαδίζει με την κυκλοφορία και τη ροή της κίνησης λαμβάνοντας υπόψη και τους περιορισμούς ταχύτητας σε πολλά οδηγικά σενάρια.



Το Stop & Go, το οποίο διατίθεται με το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο του νέου Kuga, επιτρέπει στο σύστημα ACC να σταματά τελείως το όχημα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με αλλεπάλληλα σταμάτα-ξεκίνα, χρησιμοποιώντας μέχρι και το 50% της συνολικής δύναμης της πέδησης. Επίσης, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εκκινεί αυτόματα το όχημα, εάν η στάση διαρκεί λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Για στάσεις μεγαλύτερες των 3 δευτερολέπτων, ο οδηγός μπορεί να πιέσει ένα διακόπτη στο τιμόνι ή να πατήσει ελαφρώς το γκάζι για να ξεκινήσει.



Το Speed Sign Recognition μπορεί να προσαρμόζει την ταχύτητα του οχήματος εντός των νόμιμων ορίων παρακολουθώντας την οδική σήμανση στο πλάι του δρόμου και τις εναέριες πινακίδες για όρια ταχύτητας, πέρα από τη χρήση πληροφοριών από το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης.



Με πλήθος προηγμένων τεχνολογιών



Το νέο Kuga διαθέτει επίσης προηγμένες τεχνολογίες που είναι σχεδιασμένες για την πρόληψη των ατυχημάτων ή τη μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένων των Blind Spot Assist και Intersection Assist – που πραγματοποιούν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους – καθώς και του PreCollision Assist με Active Braking.



Πέρσι, χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες του, το νέο Kuga απέσπασε για την ασφάλειά του 5 αστέρια στις δοκιμές που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP.




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...