Το Mazda ΜΧ-5 ανανεώθηκε

Το Mazda ΜΧ-5 ανανεώθηκε

Το Mazda ΜΧ-5 ανανεώθηκε

Το Mazda ΜΧ-5 ανανεώθηκε
Το Mazda ΜΧ-5 ανανεώθηκε

Το Mazda ΜΧ-5 ανανεώθηκε, με τις εκδόσεις του θρυλικού roadster να εισάγουν πλέον στο βασικό εξοπλισμό τους το Apple Carplay / Android Auto.

 

Το Mazda ΜΧ-5 ανανεώθηκε

Το Mazda ΜΧ-5 ανανεώθηκε

 

Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική προσθήκη για να παραμένει ο οδηγός συνέχεια συνδεδεμένος ακόμα και όταν έχει τα χέρια στο τιμόνι και τα μάτια στο δρόμο.



Μία άλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι σε όλες τις εκδόσεις προστίθεται νέα ασημένια ραφή στα καθίσματα, στο λεβιέ ταχυτήτων, στη χούφτα, στο τιμόνι και στις εσωτερικές επενδύσεις πορτών.



Οι διαθέσιμες εκδόσεις για τον κινητήρα SkyactivG132 είναι οι Challenge και Revolution. Ο κινητήρας SkyactivG184 διατίθεται στην έκδοση Revolution Top.



MX-5 Interior

MX-5 Interior

 



Έκδοση Takumi





Στο ανανεωμένο MX-5 προστίθεται μία νέα έκδοση που ονομάζεται Takumi. Η συγκεκριμένη μάλιστα ξεχωρίζει σε 3 σημεία:

  1. Δερμάτινες εσωτερικές επενδύσεις σε κόκκινο σκούρο χρώμα.

  2. Μαύρη ζάντα νέου σχεδιασμού 16’’ / 17’’ για την έκδοση RF.

  3. Πακέτο συστημάτων ασφαλείας iActivsense που περιλαμβάνει:

        • Προειδοποίηση απόσπασης προσοχής του οδηγού (DAA –Driver Attention Alert).

        • Εμπρός υποβοήθηση πέδησης στην πόλη ( FSCBS- Front Smart City Brake Support SCBS).

        • Αναγνώριση οδικής σήμανσης (TSR- Traffic Sign Recognition).

        • Πίσω υποβοήθηση πέδησης στην πόλη (RSCBS-Rear Smart City Braking Support).

        • Κάμερα οπισθοπορείας



H έκδοση Takumi προσφέρεται σε 5 χρώματα. Αυτά είναι τα Snowflake White Pearl, Jet Black, Machine Grey, Polymetal Gray & Arctic White.



Οι υπόλοιπες εκδόσεις Challenge, Revolution & Revolution Top διατίθενται σε 2 επιπλέον χρώματα, στο Eternal Blue και στο χαρακτηριστικό κόκκινο της MAZDA, το Soul Red Crystal.



Detail

Detail

 



Λίγα λόγια για το MX-5



To 1989 η Mazda παρουσιάζει το MX-5, και γίνεται η μοναδική εταιρεία που αναβιώνει την κατηγορία των κλασσικών roadsters. Υιοθετεί τη φιλοσοφία του Jinba Ittai, ή αλλιώς “αναβάτης και άλογο σε ένα σώμα”. Θέτοντας νέα πρότυπα σε ότι αφορά τη μηχανολογία της ελαφριάς κατασκευής και της προσιτής οδηγικής απόλαυσης, το προσιτό αυτό διθέσιο γίνεται αμέσως το «χιτ» της χρονιάς. Καταρρίπτει μάλιστα τα δικά του ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων, κατακτώντας 100άδες διεθνή βραβεία. Ταυτόχρονα δημιουργεί ένα εξαιρετικά δυναμικό κοινό φανατικών οπαδών. Το αυτοκίνητο κατάφερε επίσης να γίνει και το μοντέλο παραγωγής με τις περισσότερες αγωνιστικές συμμετοχές.



Το 2000 το βιβλίο των Ρεκόρ Guinness ανακηρύσσει επίσημα το MX-5 ως το best-selling διθέσιο σπορ αυτοκίνητο της ιστορίας. Μάλιστα οι πωλήσεις του έφταναν τις 532.000 μονάδες. Με αρκετές αναβαθμισμένες εκδόσεις από τότε, το MX-5 εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να κατέχει το συγκεκριμένο τίτλο με πωλήσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 μονάδες.



Έχουν περάσει 3 δεκαετίες και 4 γενιές , αλλά το MX-5 παραμένει το αυθεντικό, ελαφρύ, προσιτό και πάνω από όλα το roadster που χαίρεσαι να οδηγείς. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του Jinba Ittai , οδηγός και αυτοκίνητο σαν ένα που υιοθετούν μέχρι και σήμερα όλα τα μοντέλα της Mazda.








#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...