Το Nissan Skyline με σύστημα ProPilot

Το Nissan Skyline με σύστημα ProPilot

Το Nissan Skyline με σύστημα ProPilot

Το Nissan Skyline με σύστημα ProPilot

Το Nissan Skyline με σύστημα ProPilot

 

Το Nissan Skyline με σύστημα ProPilot, με την ιαπωνική εταιρεία να εξοπλίζει το νέο μοντέλο με το επόμενης γενιάς σύστημα υποβοήθησης του οδηγού.

 

Nissan Skyline ProPilot

Nissan Skyline ProPilot

 

Το ερχόμενο φθινόπωρο γίνεται το ντεμπούτο της νέας γενιάς του συστήματος υποστήριξης του οδηγού ProPilot στο νέο Skyline. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο. Λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης για να βοηθήσει τον χειρισμό του οχήματος και αφού έχουν επιλεχτεί η διαδρομή και οι δρόμοι. Παράλληλα, για πρώτη φορά είναι εφικτή η οδήγηση, δίχως ο οδηγός να κρατά το τιμόνι, με το όχημα να διατηρείται στη λωρίδα του.

 

Για να ενεργοποιηθεί το σύστημα, χρειάζεται πρώτα να οριστεί η διαδρομή στο σύστημα πλοήγησης. Όταν το αυτοκίνητο εισέλθει στον αυτοκινητόδρομο, η οδήγηση με τις παραπάνω εφαρμογές είναι διαθέσιμη.

 

Το σύστημα λειτουργεί με κάμερες, ραντάρ, σόναρ, GPS και τρισδιάστατα δεδομένα χάρτη υψηλής ευκρίνειας. Μάλιστα, παρακολουθεί τον οδηγό για το αν η προσοχή του είναι στραμμένη στον δρόμο.

 

Nissan Skyline ProPilot 2

Nissan Skyline ProPilot 2

 

Το Nissan Skyline με σύστημα ProPilot: βασική λειτουργία

 

Ηχητικά σήματα και οπτικές ενδείξεις ειδοποιούν τον οδηγό πως η λειτουργία πλοήγησης είναι διαθέσιμη. Τότε, με έναν διακόπτη ξεκινά η λειτουργία και από τη στιγμή που γίνει αυτό, το όχημα διατηρεί μια ορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο.

 

Σε περίπτωση που ο οδηγός αποφασίσει να μην έχει τα χέρια του στο τιμόνι και εφόσον το όχημα παραμένει στη λωρίδα του, αν το προπορευόμενο όχημα κινείται πιο αργά, θα υπάρξει ακουστική και οπτική καθοδήγηση. Αν ο οδηγός συμφωνήσει με την προσπέραση, τοποθετεί τα χέρια του στο τιμόνι, θέτοντας σε λειτουργία έναν διακόπτη. Τότε πραγματοποιείται η προσπέραση και εν συνεχεία το σύστημα θα ζητήσει επιβεβαίωση για την επαναφορά στην αρχική λωρίδα.

 

Αυτό θα γίνει με τον οδηγό να έχει τα χέρια του στο τιμόνι, ενεργοποιώντας τα φώτα αλλαγής πορείας (φλας).

 

Αναφορικά με τη λήξη της λειτουργίας, πραγματοποιείται μόλις το όχημα φτάσει στην έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο, υπάρχει πλήρης απεμπλοκή τότε και όλος ο έλεγχος περνά στον οδηγό.

 

 

Πηγή: Nissan


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...