Το Seat Leon στην 4η γενιά του

Το Seat Leon στην 4η γενιά του

Το Seat Leon στην 4η γενιά του

Το Seat Leon στην 4η γενιά του
Το Seat Leon στην 4η γενιά του

Το Seat Leon στην 4η γενιά του, με το δημοφιλές μοντέλο να έρχεται προς εμπορική διάθεση τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

 

 

Το Seat Leon στην 4η γενιά του

Το Seat Leon στην 4η γενιά του

 

Το μοντέλο, το οποίο αποτελεί για τη Seat ένα εξόχως σημαντικό βήμα, θα κυκλοφορήσει σε πεντάθυρες και Sports Tourer εκδόσεις, βασίζεται δε στην εξελιγμένη πλατφόρμα MQB. 

 

 

Κινητήρες

 

 

Η γκάμα των κινητήριων συνόλων του νέου Seat Leon έχει στη βάση της τον 1.0 TSI με απόδοση 90 ή 100 ίππων. Υπάρχουν ακόμα ο 1.5 TSI των 130 ή 150 ίππων και ο 2.0 TSI των 190 ίππων.

 

 

Οι ισχυρότερες εκδόσεις θα συνδυάζονται προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Μάλιστα θα είναι mild hybrid μιας και θα εφοδιάζονται με 48βολτο σύστημα eTSI.

 

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως από πλευράς κινητήρων diesel, θα υπάρχει ο 2.0 TDI των 115 και 150 ίππων, θα διατίθεται δε και κινητήρας φυσικού αερίου (1.5 TGI) με 130 ίππους.

 

 

SEAT Leon 4th gen

SEAT Leon 4th gen

 

 

Plugin υβριδική έκδοση για πρώτη φορά

 

 

Σημαντικό γεγονός για τη Seat αποτελεί το γεγονός πως για πρώτη φορά θα διαθέσει μια plug-in υβριδική έκδοση. Το Leon eHybrid θα φέρει ένα βενζινοκινητήρα 1.4 TSI με ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh, με τη συνδυαστική ισχύ του μοντέλου να φτάνει στους 204 ίππους.

 

 

Αυξημένες διαστάσεις, μεγαλύτεροι χώροι

 

 

Το νέο Seat Leon έχει αυξημένες διαστάσεις. Μάλιστα το μήκος του είναι μεγαλύτερο κατά 8,6 εκατοστά, σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο. Το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει επίσης κατά 5 εκατοστά, στοιχείο αρκετό για να προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για του επιβάτες. Αύξηση υπάρχει και στο πλάτος του οχήματος, το οποίο φτάνει πλέον στα 1,8 μέτρα.

 

 

Αναφορικά με το χώρο αποσκευών, στην πεντάθυρη έκδοση, αυτός παρέμεινε στα 380 λίτρα. Στη δε έκδοση του Sports Tourer αυξήθηκε κατά 30 λίτρα με αποτέλεσμα ο συνολικός χώρος για τις αποσκευές να ανέρχεται στα 617 λίτρα.

 

 

Interior and cockpit look

Interior and cockpit look

 

Το όχημα εσωτερικά

 

 

Το εσωτερικό του οχήματος παραμένει σύγχρονο και θα έλεγε κανείς πως παραπέμπει στο αντίστοιχο του Golf, με την έλλειψη διακοπτών να είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του.

 

 

Υπάρχει ψηφιακός πίνακας 10,25 ιντσών καθώς και μια οθόνη αφής 10 ιντσών. Το όχημα διαθέτει όλες τις τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης που απαιτεί η σύγχρονη εποχή.

 

 

Η σύνδεση στο διαδίκτυο γίνεται μέσω της εγκατεστημένης κάρτας eSim, η δε ενεργοποίηση των φωνητικών εντολών επιτυγχάνεται με την εντολή «Hola, hola».

 

 

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πω το Apple Car Play λειτουργεί ασύρματα, τη στιγμή που το αντίστοιχο Android Auto χρειάζεται καλώδιο.

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...