110 Χρόνια Alfa Romeo

110 Χρόνια Alfa Romeo

110 Χρόνια Alfa Romeo

110 Χρόνια Alfa Romeo
110 Χρόνια Alfa Romeo

Για να τιμήσει τα 110 χρόνια Alfa Romeo, η εταιρεία ανοίγει και πάλι για το κοινό το ιστορικό μουσείο της μάρκας στο Arese.

 

Alfa Romeo in divisa

Alfa Romeo in divisa

 



Η μάρκα καλεί τους φίλους της σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τις νέες πτέρυγες του μουσείου, αλλά και να ζήσουν τους εορτασμούς μέσω του διαδικτύου.



Κέντρο των εορτασμών το Μουσείο της Alfa Romeo



Στην περιοχή του Αρέζε, στα περίχωρα του Μιλάνο, το Μουσείο της Alfa Romeo φιλοξενεί περισσότερα από 200 κλασσικά αυτοκίνητα της μάρκας. Φυσικά αυτό θα αποτελέσει και το επίκεντρο για την 110η επέτειο της μάρκας. Για τους “Alfisti” σε όλο τον κόσμο, η Alfa Romeo ανοίγει επιπλέον χώρους που μέχρι σήμερα δεν ήταν προσβάσιμοι από το κοινό. Αυτοί περιλαμβάνουν 150 αυτοκίνητα, βραβεία, έργα τέχνης ακόμα και κινητήρες αεροσκαφών και σκαφών θαλάσσης. Συνολικά η συλλογή του μουσείου χωρίζεται σε 18 θεματικές ενότητες. Οι συγκεκριμένες εστιάζουν από τα πρώτα μοντέλα της μάρκας όπως η 20/30 ES μέχρι τα σύγχρονα μονοθέσια της Formula 1.



Μερικά από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα της συλλογής είναι:



  • Πρωτότυπα αυτοκίνητα όπως τα Caimano και Protéo.

  • Πειραματικά μοντέλα όπως τα Scrabble and Sprint 6C.

  • Ιστορικά σπορ μοντέλα όπως οι RL, οι 6C του Vittorio Jano, αλλά και πιο σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα.



Επίσης η συλλογή περιλαμβάνει και σημαντικά κινητήρια σύνολα όπως το 4C 1500 από τη δεκαετία του 1930 και το 415Τ που χρησιμοποιήθηκε στη Formula 1 τη δεκαετία του 1980.

 

Alfa Romeo in divisa

Alfa Romeo in divisa

 

Μια ιστορία που συνδέεται με ένα έθνος



Στο πλαίσιο των εορτασμών θα αποκαλυφθεί και η καινούργια θεματική ενότητα “Alfa Romeo in Uniform”. Θα είναι αφιερωμένη στα αυτοκίνητα των Carabinieri και τη σύνδεση της Alfa Romeo με τις Ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις. Ο χώρος της θεματικής έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να τονίζει τα 6 μοντέλα της Alfa Romeo που αντιπροσωπεύουν τη 60ετη σχέση της μάρκας με τους Carabinieri. Συγκεκριμένα από την 1900 Μ “Matta” και τη θρυλική Giulia, το πιο χαρακτηριστικό αστυνομικό μοντέλο, μέχρι την 75, την Alfetta Alfa 90 και τη σύγχρονη Giulia. Η νέα εντυπωσιακή θεματική ενότητα σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Benedetto Camerana. Ο τελευταίος μάλιστα το 2013 είχε αναλάβει την ανακαίνιση όλου του μουσείου.



GTA: Ένα ιστορικό ακρωνύμιο που συναντά το μέλλον



Η νέα –περιορισμένης παραγωγής- έκδοση Giulia GTA θα συναντήσει για πρώτη φορά το κοινό στο Αρέζε την ημέρα των γενεθλίων της μάρκας. Από τεχνική άποψη, αλλά και γενικότερη φιλοσοφία, η νέα Giulia GTA εμπνέεται από την Giulia GTA του 1965. Εξελιγμένη από το αγωνιστικό τμήμα της Alfa Romeo, την Autodelta, η “Gran Turismo Alleggerita” (GTA) του 1965 ήταν βασισμένη στην Giulia Sprint GT και κατέκτησε σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες σε όλο τον κόσμο.



Η νέα Giulia GTA βασίζεται στην Giulia Quadrifoglio και εφοδιάζεται με μια ενισχυμένη στους 540 ίππους έκδοση του V6 biTurbo βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων. Μέσω της εκτεταμένης χρήσης υπερ-ελαφρών υλικών το βάρος έχει μειωθεί κατά 100 κιλά προσφέροντας την κορυφαία αναλογία βάρους ισχύος στην κατηγορία (2,82κιλά/ίππο). Επιπλέον τεχνικές λύσεις εφαρμόστηκαν τόσο στον τομέα της αεροδυναμικής, όσο και της δυναμικής απόδοσης του αυτοκινήτου.

 

Μουσείο Alfa Romeo

Μουσείο Alfa Romeo

 

 

Μια περιήγηση διάρκειας… 110 ετών



Η Alfa Romeo προσφέρει μια διαδικτυακή περιήγηση στο μουσείο της, μέσω μιας σειρά 6 videos που δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν αυτή τη ξεχωριστή επέτειο. Με τίτλο “A Tour of 110 Years” η σειρά περιλαμβάνει τα παρακάτω επεισόδια:



  1. Εισαγωγή και πανοραμική όψη του μουσείου.

  2. Αναφορά στη βιομηχανική πορεία της μάρκας.

  3. Η θεματική ενότητα του μουσείου που είναι αφιερωμένη στην ομορφιά, το στιλ και το design.

  4. Η θεματική ενότητα του μουσείου που είναι αφιερωμένη στην ταχύτητα, στους αγώνες, στην τεχνολογία και στην οδηγική απόλαυση.

  5. Μια αποκλειστική ματιά στη νέα θεματική ενότητα που περιλαμβάνει μια συλλογή αυτοκινήτων και εκθεμάτων που μέχρι σήμερα δεν ήταν προσβάσιμα από το κοινό.

  6. Επίσκεψη στο αρχείο του μουσείου που φιλοξενεί σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αυθεντικά σχέδια και τεχνικά αρχεία.



Η παγκόσμια κοινότητα των ”Alfisti”



Η Alfa Romeo προσκαλεί όλους τους “Alfisti” να παρακολουθήσουν ζωντανά τους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν ανήμερα των 110ων γενεθλίων της μάρκας στο μουσείο στις 16:30 ώρα Ελλάδος μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://youtu.be/2J-DbHNyLx0

 

159 Alfetta

159 Alfetta

 

Από τον Farina και τον Fangio στους Räikkönen και Giovinazzi



Η Alfa Romeo είναι ο κατασκευαστής που κέρδισε το 1950 το πρώτο Πρωτάθλημα στην ιστορία της Formula 1. Αυτό έγινε με τον Nino Farina να οδηγεί την Alfa Romeo Premio Tipo 158 “Alfetta”. Ο θρίαμβος επαναλήφθηκε την επόμενη χρονιά. Αυτή τη φορά με τον Juan Manuel Fangio να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της Alfetta 159. Η συνεχής προσπάθεια για διακρίσεις στους αγώνες συνεχίζεται σήμερα με την Alfa Romeo Racing ORLEN F1 και τους οδηγούς της, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Kimi Räikkönen και το νεαρό ταλαντούχο Antonio Giovinazzi που θα απευθύνουν χαιρετισμό στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 110 χρόνια της μάρκας.



Οι φίλοι της Alfa Romeo δημιουργούν για τα γενέθλια της



Αναγνωρισμένοι κατασκευαστές σε διάφορους τομείς ετοίμασαν ειδικές εκδόσεις με αφορμή τα γενέθλια της Alfa Romeo. Η Ελβετική ωρολογοποιία Eberhard & Co. δημιούργησε ένα συλλεκτικό χρονογράφο, ο Ιταλός κατασκευαστής ποδηλάτων Compagnia Ducale σε συνεργασία με το Centro Stile Alfa Romeo κατασκεύασε ένα νέο ηλεκτρικό Mountain Bike, ενώ το AUDES Group σχεδίασε μια πλήρη σειρά αναμνηστικών αφιερωμένων στα 110α γενέθλια της μάρκας.




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...