Με ευρυγώνια κάμερα το Ford Focus

Με ευρυγώνια κάμερα το Ford Focus

Tο νέο Ford Focus εξοπλίζεται με μια νέα, ευρυγώνια κάμερα, η οποία εξασφαλίζει στον οδηγό πλήρη εικόνα, ακόμη και της κάθετης, κίνησης κατά την οπισθοπορεία.

Η κάμερα, που τοποθετείται ακριβώς πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας, καταγράφει μία εικόνα 180 μοιρών την οποία εμφανίζει σε οθόνη αφής μέσα στο αυτοκίνητο – κάνοντας αντιληπτούς στους οδηγούς διερχόμενους πεζούς, ποδηλάτες και άλλα οχήματα.

Οι ελιγμοί με όπισθεν γίνονται ευκολότερα χάρη σε αισθητήρες ραντάρ που παρακολουθούν την περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο και προειδοποιούν τους οδηγούς για διερχόμενα οχήματα και μοτοσικλέτες. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα στις προειδοποιήσεις, τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα.

Ευρυγώνια κάμερα: Βασικό στοιχείο ασφάλειας

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σχετικά με περίπλοκους ελιγμούς οδήγησης, τα τέσσερα σενάρια εμπεριείχαν όπισθεν, και το πέμπτο παρκάρισμα με εμπρόσθια πορεία. Το νέο Focus λανσάρει τη μεγαλύτερη γκάμα προηγμένων χαρακτηριστικών και τεχνολογιών από οποιοδήποτε μοντέλο Ford μέχρι σήμερα.

Εκτός από την Ευρυγώνια Κάμερα Οπισθοπορείας (Rear Wide View Camera), το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης Σύστημα Πληροφοριών Τυφλού Σημείου (Blind Spot Information System) με Cross Traffic Alert που προειδοποιεί τον οδηγό  για πιθανή διέλευση οχημάτων και μοτοσικλετών πίσω του. Το αυτοκίνητο μπορεί αυτόματα να ενεργοποιήσει τα φρένα για να αποφύγει ή να περιορίσει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...