Aston Martin DBS Superleggera Concorde

Aston Martin DBS Superleggera Concorde

Aston Martin DBS Superleggera Concorde

Aston Martin DBS Superleggera Concorde

Aston Martin DBS Superleggera Concorde, ανήκει στην οικογένεια Wings Series και εμπνέεται από το διάσημο υπερηχητικό αεροπλάνο της Αγγλογαλλικής κοινοπραξίας.

 

DBS Superleggera Concorde

DBS Superleggera Concorde

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη πτήση του Concorde και θέλοντας να το τιμήσει, η Aston Martin προσθέτει ακόμα ένα μοντέλο στην οικογένεια Wings Series. Πρόκειται για την DBS Superleggera Concorde, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες. Τα άλλα μοντέλα της οικογένειας, είναι οι Vanquish S Red Arrows Edition, Vantage Blades Edition και V12 Vantage S Spitfire 80.

 

Η DBS Superleggera Concorde είναι ξεχωριστή σε εσωτερικό και εξωτερικό. Μάλιστα τιμά με τον τρόπο της τις ομάδες που κατασκεύασαν το Concorde. Εξωτερικά διακρίνονται οι σε σχήμα αεροπλάνου «λεπίδες» Concorde πίσω στα πλευρά από ατόφιο αλουμίνιο, οι αποχρώσεις των British Airways στην οροφή, ο διαχύτης, η ανθρακονημάτινη οροφή με γραφικά του αεροπλάνου και το λογότυπο των British Airways στα εμπρός φτερά. Επίσης, υπάρχουν και πλακέτες. Αυτές είναι υπογεγραμμένες από υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

 

Interior

Interior

Εντός καμπίνας, υπάρχει το λογότυπο του αεροσκάφους στο εμπρός μέρος των πλατών των καθισμάτων, ένα γραφικό που «μετράει» τα Mach στο αλεξήλιο του οδηγού, πλαφονιέρα με Alcantara και γραφικό τη στιγμή που «σπάει» το φράγμα του ήχου. Επιπλέον, paddles από τιτάνιο που βρισκόταν στις λεπίδες των κινητήρων του Concorde, ταπέτα σε Terence Conran, αλλά και πλάκες στα μαρσπιέ.

 

Ο κινητήρας είναι ένας 5,2 λίτρων, twin-turbo V12, ισχύος 725 ίππων με 900Nm ροπή. Αναπτύσσει τελική ταχύτητα της τάξης των 340 χ.α.ω. Τα 100 έρχονται σε 3,4δλ. και τα 160 σε 6,4.

 

Πηγή: Aston Martin


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...