Audi AI:ME

Audi AI:ME front

Audi AI:ME

Audi AI:ME front

Audi AI:ME front

 

Το Audi AI:ME παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης η γερμανική εταιρεία, η οποία και το προορίζει για τις μελλοντικές μεγαλουπόλεις.

 

Audi AI:ME back

Audi AI:ME back

 

Μπορεί οι εξωτερικές του διαστάσεις να είναι 4,3μ. μήκος και πλάτος 1,9μ., το μεταξόνιο των 2,77μ., πάντως και το ύψος των 1,52μ. προσφέρουν μεγάλους χώρους στους επιβάτες. Σε αυτό συμβάλλει και η απουσία του τούνελ του άξονα μετάδοσης. Αυτό συμβαίνει λόγω της ηλεκτρικής φύσης του οχήματος. Το σύστημα κίνησης είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα και αποδίδει 125 kW (170 hp).

 

Audi AI:ME: αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4

 

Παρόλο που το «4» δεν απαιτεί αρωγή από τον οδηγό, η λειτουργία του περιορίζεται στους αυτοκινητοδρόμους ή σε μερικά σημεία των πόλεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χειριστής μπορεί να αφήσει το σύστημα να ενεργήσει μόνο του. Τιμόνι και πεντάλ εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα, αφού όπως προαναφέρθηκε, ο οδηγός θα χρειαστεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αναλάβει τον έλεγχο.

 

Audi AI:ME: εσωτερικά

 

Αποτελεί τον πυρήνα του οχήματος. Οι σχεδιαστές δεν επικέντρωσαν την προσοχή τους στο τιμόνι, στον πίνακα οργάνων ή στα πεντάλ. Έδωσαν βάση στον χρόνο που περνούν οι επιβαίνοντες στο αυτόνομο αυτό όχημα. Στο κοκ-πιτ και ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, οι χώροι είναι άπλετοι. Επιπλέον, μαγνήτες χρησιμεύουν για τη σταθεροποίηση μεταλλικών κυπέλλων ή κουπών.

 

Όταν ο οδηγός δεν χρησιμοποιεί τα πεντάλ, μπορεί να ξεκουράζει τα πόδια του στα υποστηρίγματα που υπάρχουν κάτω από το ταμπλό. Στην πίσω σειρά καθισμάτων, οι επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν τα δικά τους, όπως αυτοί θέλουν.

 

Audi AI:ME interior

Audi AI:ME interior

 

Διάφορες άλλες τεχνολογίες βοηθούν στην άνετη και ευχάριστη παραμονή των επιβατών στην καμπίνα. Αξίζει επίσης να τονιστεί πως απουσιάζουν και οι εξωτερικοί θόρυβοι, απομονώνοντάς τους. Τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας και ακόμα ένα στοιχείο που επηρεάζει θετικά τη διάθεση είναι οι γυάλινες επιφάνειες και η ηλιοροφή. Μάλιστα, ο ηλεκτροχρωμικός έλεγχος, απομονώνει το έντονο φως και τη θερμότητα.

 

Μάλιστα, για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο, όπως ισχυρίζεται η Audi, υπάρχουν αληθινά φυτά στην καμπίνα, τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα.

 

Audi AI:ME: εξωτερικά

 

Διακρίνεται η 6γωνη γρίλια, χαρακτηριστική της φίρμας, η γραμμή οροφής και η κλίση των παραθύρων. Οι θύρες ανοίγουν αντίθετα, διευκολύνοντας την επιβίβαση/αποβίβαση των επιβαινόντων, με τους τροχούς των 23 ιντσών να φανερώνουν πως το όχημα είναι επιβλητικό.

 

Μεγάλη βάση έχει δοθεί στα φωτιστικά σώματα. Από τη στιγμή που ο οδηγός δεν θα επεμβαίνει συχνά, σκοπός είναι η «επικοινωνία» του οχήματος με τα υπόλοιπα. Υπάρχουν λοιπόν ενσωματωμένα σώματα στους θόλους των τροχών που είναι ορατά συνεχώς και από παντού, ενώ προτζέκτορες από την άλλη φωτίζουν επαρκώς τον δρόμο είτε όταν κάποιος επιβάτης αποβιβάζεται είτε για να ειδοποιηθούν πεζοί και δικυκλιστές την παρουσία του ΑΙ:ΜΕ.

 

Audi AI:ME interior (2)

Audi AI:ME interior (2)

 

Audi AI:ME: σε κίνηση για ώρες

 

Συνήθως, ένα αυτοκίνητο όπως αυτό, οι ταχύτητές του κυμαίνονται στα 20-70 χ.α.ω. και παραμένει σε κίνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η μπαταρία λοιπόν έχει χωρητικότητα 65kWh, με το μοτέρ να αποδίδει 125 kW (170 hp). Χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας και το χαμηλό του βάρος, το Audi ΑΙ:ΜΕ έχει μικρή κατανάλωση, ακόμα και μέσα στην πόλη.

 

Οι άξονες και τα άλλα εξαρτήματα της ανάρτησης βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο των αντίστοιχων σε διαστάσεις αδελφών μοντέλων της Audi. Ο συνδυασμός προσαρμοζόμενων αποσβεστήρων και μικρών συμπαγών μαζών, εξασφαλίζει την άνεση οδήγησης στην πόλη. Το βασικό πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ μίγμα υλικών, αποτελούμενο από υψηλής τεχνολογίας χάλυβα, αλουμίνιο και πλαστικά εξαρτήματα.

 

Τέλος, το ΑΙ:ΜΕ προσφέρεται και με μια ειδική εφαρμογή, κατά την οποία το όχημα μπορεί να διαμοιραστεί, εξατομικευτεί, ακόμα και ρυθμιστεί.

 

Πηγή: Audi

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...