Audi: R8 Spyder

Audi: R8 Spyder

Dynamic photo, Colour: Vegas Yellow

Μετά την κουπέ εκδοχή, η Audi ξεκινά τη διάθεση της δεύτερης γενιάς της ανοιχτής διθέσιας εκδοχής R8 Spyder.

Dynamic photo, Colour: Vegas Yellow

Dynamic photo, Colour: Vegas Yellow

Dynamic photo, Colour: Vegas Yellow

Static photo, Colour: Vegas Yellow

Detail

Drivetrain

 

Η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου έγινε στην έκθεση της Νέας Υόρκης και από σήμερα δίνεται η δυνατότητα παραγγελίας του αυτοκινήτου με παράδοση αργότερα μέσα στο χρόνο. Οι αλλαγές, όπως είναι φυσικό, εντοπίζονται στο άνοιγμα της οροφής, η οποία ενεργοποιείται ηλεκτροϋδραυλικά, ανοίγει και κλείνει σε περίπου 20 δλ. και σε ταχύτητες έως και τα 50 χ.α.ω. Είναι κατά βάση υφασμάτινη και αποτελεί μια ενιαία μονάδα μαζί με τα υπόλοιπα μέρη μεταξύ αυτών το σύστημα προστασίας σε ανατροπή, το μηχανισμό πολλαπλών συνδέσμων από ανθρακόνημα και τη βάση του πίσω παραθύρου που μπορεί να ανοίξει και αυτόνομα. Το συνολικό βάρος της ανέρχεται στα 45 κιλά και όταν είναι ανοικτή βυθίζεται σε μια ειδική υποδοχή.

Το εσωτερικό παραμένει ως είχε, ενσωματώνοντας το ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ διαθέσιμη μπορεί να είναι και η μεγάλη οθόνη των 12,3 ιντσών, η οποία εξασφαλίζει πρόσφατες λειτουργίες, μεταξύ αυτών αποδιδόμενο σε πραγματικό χρόνο ιπποδύναμη και ροπή, θερμοκρασία λιπαντικού και ελαστικών, όπως επίσης και χρόνο γύρου σε πίστα και τιμές πλευρικής επιτάχυνσης.

Βασικό κινητήριο σύνολο αποτελεί ο V10 των 5,2 λίτρων των 540 ίππων και ισάριθμων Nm ροπής, ενώ σε συνδυασμό με το 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επιταχύνει το αμάξωμα των 1.720 κιλών σε μόλις 3,6 δλ. από στάση στα 100 χ.α.ω. και ως τα 318 χ.α.ω., απαιτώντας 11,7 λτ./100 χλμ. καυσίμου. Η τετρακίνηση με πολύδισκο συμπλέκτη μπορεί να μεταφέρει έως και τη συνολική ροπή από τον εμπρός στον πίσω άξονα και αντίστροφα, αναλόγως των συνθηκών οδήγησης και του οδοστρώματος. Η τιμή του νέου σπορ αυτοκινήτου ξεκινά από τα 180.000 ευρώ στην Ευρώπη.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...