BMW Group και Ρότερνταμ ενώνουν τις δυνάμεις τους

BMW Group και Ρότερνταμ ενώνουν τις δυνάμεις τους

BMW Group και Ρότερνταμ

BMW Group και Ρότερνταμ

Οι εταιρείες του BMW Group, BMW και Mini,  ενώνουν τις δυνάμεις τους με την πόλη του Ρότερνταμ, με στόχο ένα περιβάλλον πιο καθαρό και με λιγότερους ρύπους.

BMW Group και Ρότερνταμ 2

BMW Group και Ρότερνταμ 2

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το BMW Group και ο Δήμος του Ρότερνταμ. Στόχος η βιωσιμότητα, η ποιότητα του αέρα και η ενεργειακή μεταστροφή. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, οι δύο πλευρές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις μετά τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.

Το πιλοτικό project ονομάζεται «Electric City Drive». Δημιουργήθηκε, ώστε οι κάτοχοι plug-in και υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (PHEVs) να χρησιμοποιούν περισσότερο την ηλεκτροκίνηση στο κέντρο της πόλης. Ένα PHEV συνδυάζει θερμικό και ηλεκτρικό μοτέρ και εφόσον οι οδηγοί πειστούν να χρησιμοποιούν περισσότερο την ηλεκτροκίνηση, θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων.

BMW Group και Ρότερνταμ: Το πρόγραμμα στην ολλανδική πόλη

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια περιοχή μέσα στο Ρότερνταμ και αφορά κατόχους BMW ή Mini PHEV που ζουν και εργάζονται στην πόλη και οι διελεύσεις τους στο κέντρο είναι συχνές. Μπορούν να εγγραφούν μέσω της διεύθυνσης www.rotterdam.nl/wonen-leven/electric-city-drive/ και ενθαρρύνονται στο να φορτίζουν το όχημά τους μέσα σε μια γεωγραφικά προσδιορισμένη περιοχή που θα ονομάζεται «Electric City Drive area».

Μόλις λοιπόν το αυτοκίνητο εισέλθει στην περιοχή, παροτρύνει τον οδηγό να αλλάξει τρόπο κίνησης και να μεταβεί στην ηλεκτρική. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και μια εφαρμογή που είναι διασυνδεδεμένη με το ConnectedDrive και παρακολουθώντας τη συχνότητα οδήγησης με μηδενικούς ρύπους, επιβραβεύει τον οδηγό με πόντους, βάσει διάφορων παραγόντων, όπως:

Αριθμός φορτίσεων ανά 100 χιλιόμετρα

Αριθμός κιλοβατώρων (kWh) που φορτίζονται ανά 100 χιλιόμετρα

Αναλογία χιλιομέτρων μηδενικών ρύπων μέσω και έξω από την περιοχή Electric City Drive

Αναλογία διαδρομών που γίνονται με την εφαρμογή Electric City Drive

Μεσοπρόθεσμος στόχος από εκεί και πέρα, είναι η αυτόματη αλλαγή σε ηλεκτροκίνηση. Αυτό καθώς το αυτοκίνητο θα έχει αναγνωρίσει μέσω του λογισμικού του την περιοχή «Electric City Drive». Αυτή τη στιγμή, μια προσαρμογή, που βρίσκεται υπό δοκιμή, καθιστά την εφαρμογή περιττή.

Το πρόγραμμα, που υπό προϋποθέσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πόλεις, έχει 4μηνη διάρκεια, έως τον Δεκέμβριο.

Πηγή: BMW


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...