BMW: Νέα HP4 RACE

BMW: Νέα HP4 RACE

Οι προηγμένες τεχνολογικά λύσεις αποτελούν σήμα κατατεθέν των εργοστασιακών μοτοσικλετών για αγώνες, οι οποίες εξελίσσονται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ώστε να έχουν τη μέγιστη απόδοση στην πίστα. Με τη νέα HP4 RACE, η BMW Motorrad παρουσιάζει μία καθαρόαιμη αγωνιστική μηχανή σε περιορισμένη παραγωγή 750 μονάδων. Όλες φτιαγμένες μία-μία από μικρή, εξειδικευμένη ομάδα που εξασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας.

 Η νέα BMW HP 4 RACE: Eιδική κατασκευή, με υψηλή τεχνολογία και καινοτομίες για κορυφαίες επιδόσεις στην πίστα. Οι προηγμένες τεχνολογικά λύσεις αποτελούν σήμα κατατεθέν των εργοστασιακών μοτοσικλετών για αγώνες, οι οποίες εξελίσσονται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ώστε να έχουν τη μέγιστη απόδοση στην πίστα. Με τη νέα HP4 RACE, η BMW Motorrad παρουσιάζει μία καθαρόαιμη αγωνιστική μηχανή σε περιορισμένη παραγωγή 750 μονάδων. Όλες φτιαγμένες μία-μία από μικρή, εξειδικευμένη ομάδα που εξασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας. Σε επίπεδο κινητήρα, ηλεκτρονικών και αναρτήσεων, η νέα HP4 RACE βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες Superbike τελευταίας γενιάς, ενώ είναι ανώτερη στον τομέα πλαισίου διαθέτοντας σκελετό από ανθρακονήματα. Με βάρος 171 κιλών με υγρά και καύσιμο, η νέα HP4 RACE είναι ελαφρύτερη ακόμη και από τις εργοστασιακές, αγωνιστικές μοτοσικλέτες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και ζυγίζει ελάχιστα παραπάνω από τις εργοστασιακές μηχανές MotoGP.

Μονοκόκ σκελετός από ανθρακονήματα βιομηχανικής κατασκευής με αυτοφερόμενο πίσω υποπλαίσιο και τροχούς από ανθρακονήματα. Χάρη στην HP4 RACE η BMW Motorrad γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσικλετών στον κόσμο που παρουσιάζει έναν περιορισμένης παραγωγής σκελετό, με βάρος μόλις 7,8 κιλά, κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Για πρώτη φορά η μελλοντική αυτή τεχνολογία είναι διαθέσιμη στο αγοραστικό κοινό. Οι τροχοί είναι επίσης φτιαγμένοι από το ίδιο υψηλής τεχνολογίας υλικό, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 30% του βάρους σε σύγκριση με τους σφηρύλατους τροχούς από ελαφρύ κράμα, ενώ παρουσιάζουν και ιδιαίτερα υψηλή ακαμψία.

Αναρτήσεις Öhlins, πίσω ψαλίδι ελαφρού κράματος και μονοκόμματες δαγκάνες φρένων Brembo από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperbikeΗ νέα HP4 RACE ανταποκρίνεται στις πιο υψηλές απαιτήσεις αγωνιστικής τεχνολογίας στον τομέα των αναρτήσεων και των φρένων. Τόσο το αντεστραμμένο πιρούνι FGR 300 όσο και το μονό αμορτισέρ TTX 36 GP είναι κατασκευασμένα από τη σουηδική Öhlins και είναι τα ίδια εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και στο MotoGP. Το ψαλίδι ελαφρού κράματος, από φρεζαρισμένα εξαρτήματα και μεταλλικά φύλλα αλουμινίου είναι επίσης ένα εξάρτημα που χρησιμοποιείται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Στα φρένα της HP4 RACE χρησιμοποιούνται δύο μονοκόμματες δαγκάνες Brembo GP4 PR και εξαρτήματα που ομοίως προέρχονται από τις μοτοσικλέτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Τα έμβολα από τιτάνιο με ειδική επίστρωση και οι μονοκόμματες, αλουμινένιες δαγκάνες με χημική επίστρωση νικελίου συνιστούν ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα. Σε συνδυασμό με τους αγωνιστικούς, μεταλλικούς δίσκους T-type με διάμετρο 320 mm και πάχος 6,75 mm, το σύστημα πέδησης εξασφαλίζει εκπληκτική απόδοση στο φρενάρισμα.

Καθαρόαιμος αγωνιστικός κινητήρας και αγωνιστικό κιβώτιο με πυκνή κλιμάκωση, με προδιαγραφές Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Η νέα HP4 RACE διαθέτει έναν καθαρόαιμο αγωνιστικό κινητήρα με παραπλήσιες προδιαγραφές των μοτοσικλετών Endurance και Superbike. Η μέγιστη ισχύς είναι 158 kW (215 hp) στις 13.900 rpm. Η μέγιστη ροπή των 120 Nm εμφανίζεται στις 10.000 rpm. Η μέγιστη ταχύτητα περιστροφής έχει αυξηθεί σε σχέση με τον κινητήρα της S 1000 RR, από τις 14.200 rpm στις 14.500 rpm. Με στόχο τη βέλτιστη δυνατή απόδοση, το 6-τάχυτο αγωνιστικό κιβώτιο με την πυκνή κλιμάκωση διαθέτει βελτιστοποιημένες σχέσεις και προσφέρεται με διάφορες επιλογές τελικής σχέσης (περιλαμβάνεται ποικιλία κωνικών γραναζιών και γραναζιών αλυσίδας)

Πανάλαφρο ηλεκτρικό σύστημα, όργανα 2D σε συνδυασμό με DynamicTraction Control DTC , Φρένο Κινητήρα EBR , Σύστημα Ελέγχου Σούζας και άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα. Η νέα BMW HP4 RACE διατίθεται με ένα πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου και υποβοήθησης καθώς και ένα ιδιαίτερα ελαφρύ ηλεκτρικό σύστημα, ειδικά εξελιγμένο για αγωνιστική χρήση. Μεγάλο εύρος πληροφοριών είναι διαθέσιμο στον πίνακα οργάνων 2D με ενσωματωμένη μνήμη για αποθήκευση δεδομένων (2D logger). Για χρήση σε διαφορετικές πίστες και συνθήκες δρόμου, διαθέσιμες είναι διάφορες επιλογές ρύθμισης του Dynamic Traction Control, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ανάφλεξη, του Φρένου Κινητήρα EBR και του Wheelie Control. Όλα τα συστήματα μπορούν να προγραμματιστούν ξεχωριστά για κάθε σχέση στο κιβώτιο και σύμφωνα με τις προτιμήσεις του αναβάτη, με αποτέλεσμα να δίνουν τη δυνατότητα απόλυτης εκμετάλλευσης της δυναμικής συμπεριφοράς της νέας HP4 RACE. Στα ηλεκτρονικά συμπεριλαμβάνεται ο περιοριστής ταχύτητας για την Pit Lane και το Launch Control για τέλειες εκκινήσεις στον αγώνα.

Πανάλαφρα πλαστικά από ανθρακονήματα και ρεζερβουάρ από θαμπό, φινιρισμένο στο χέρι, αλουμίνιο. Το φέρινγκ από ανθρακονήματα, το κάλυμμα του αυλού εισαγωγής και ο κοκοβιός της σέλας στη νέα HP4 RACE φέρουν τα χρώματα της BMW HP Motorsport. Την κορυφαίας ποιότητας αγωνιστική εμφάνιση της μοτοσικλέτας αναδεικνύει το ρεζερβουάρ από θαμπό αλουμίνιο βουρτσισμένο στο χέρι και καλυμμένο με διάφανο βερνίκι.

Επισκόπηση χαρακτηριστικών της νέας BMW HP 4 RACE :

  • Μονοκόκ σκελετός από ανθρακονήματα βάρους μόλις 7,8 κιλών.
  • Πίσω, αυτοφερόμενο υποπλαίσιο ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα ύψους.
  • Ζάντες από ανθρακονήματα, ελαφρύτερες κατά 30% από τις αντίστοιχες σφυρήλατες ελαφρού κράματος.
  • Αντεστραμμένο πιρούνι Öhlins FGR 300
  • Πίσω αμορτισέρ Öhlins TTX 36 GP.
  • Μονοκόμματες δαγκάνες Brembo GP4 PR εμπρός με αγωνιστικούς, ατσάλινους δίσκους 320 T-type πάχους 6,75 mm.
  • Αγωνιστικός κινητήρας επιπέδου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με ισχύ 158 kW (215 hp) στις 13.900 rpm και μέγιστη ροπή 120 Nm στις 10.000 rpm.
  • Αγωνιστικό κιβώτιο πυκνής κλιμάκωσης με τροποποιημένες σχέσεις μετάδοσης.
  • Ελαφρύ ηλεκτρικό σύστημα με πανάλαφρη μπαταρία ιόντων λιθίου 5Ah.
  • Όργανα και data logger της 2D.
  • Dynamic Traction Control DTC με δυνατότητα προγραμματισμού ανά σχέση μετάδοσης σε 15 επίπεδα.
  • Φρένο Κινητήρα EBR με δυνατότητα προγραμματισμού για κάθε σχέση μετάδοσης σε 15 επίπεδα.
  • Σύστημα Ελέγχου Σούζας (Wheelie Control) με δυνατότητα προγραμματισμού για κάθε σχέση μετάδοσης.
  • Launch Control.
  • Περιοριστής ταχύτητας στα pit (Pit Lane Limiter).
  • Αεροδυναμικές επιφάνειες από ανθρακονήματα με αγωνιστικά κλιπ.
  • Βαφή στα χρώματα της BMW HP Motorsport.
  • Περιορισμένη παραγωγή 750 μονάδων, με εξατομικευμένη κατασκευή.

Πηγή: BMW Group Hellas

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...