Νέα BMW M5 Competition με αγωνιστικά γονίδια

Νέα BMW M5 Competition με αγωνιστικά γονίδια

Το λανσάρισμα της νέας BMW M5 Competition προαναγγέλλει τη δημιουργία μιας νέας προϊοντικής κατηγορίας, η οποία θα απαρτίζεται  από τις ισχυρότερες εκδόσεις των υψηλών επιδόσεων αυτοκινήτων της εταιρείας σαν μεμονωμένα μοντέλα.

 

BMW M5 Competition 2018 front

BMW M5 Competition: Αυξημένη ισχύς

Η οδηγική εμπειρία υψηλών επιδόσεων που προσδιορίζει το χαρακτήρα της νέας BMW M5 Competition είναι βαθιά συναισθηματική – και πηγάζει από τον τρόπο που ο κινητήρας παράγει την ισχύ του. Ο V8 4.4L με τεχνολογία M TwinPower Turbo αποδίδει τώρα μέγιστη ισχύ 625 PS στις 6.000 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή είναι 750 Nm και είναι διαθέσιμη σε μεγάλο εύρος στροφών – από 1.800 – 5.800 σ.α.λ. (π.χ. μεγαλύτερο εύρος 200 στροφών συγκριτικά με τη στάνταρ έκδοση της νέας BMW M5).

Η σχεδόν επίπεδη καμπύλη ισχύος μειώνει το χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χ.α.ω. σε 3,3 δλ. Επιπλέον, το 0–200 χ.α.ω. επιτυγχάνεται σε 10,8 δευτ. – 0,3 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την στάνταρ έκδοση της νέας M5.

 

BMW M5 Competition 2018 back

BMW M5 Competition: Εξελιγμένα μηχανικά μέρη

Οι στάνταρ προδιαγραφές της νέας BMW M5 Competition περιλαμβάνουν ειδικό σύστημα εξαγωγής M Sport με διακοσμητικά απολήξεων σε black chrome. Φέρει ειδικά σχεδιασμένα κλαπέτα και διπλές απολήξεις, με αποτέλεσμα να παράγει έναν άκρως επιθετικό ήχο. Από την άλλη, η προσθήκη ενός φίλτρου σωματιδίων επιτρέπει τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Οι πιο σφικτές βάσεις του κινητήρα βελτιστοποιούν την απόκριση, ομαλοποιούν τη μεταφορά της ροπής στους τροχούς και μειώνουν τη μεταφορά βάρους στις στροφές. Αρωγός στην επίτευξη υψηλών ορίων πρόσφυσης αποδεικνύεται η νέα και επανασεταρισμένη για την περίσταση M xDrive AWD τετρακίνηση. Είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και συνεργάζεται με το Active M Differential ενεργό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Για τους πουριτανούς της ανόθευτης Μ πισωκίνητης οδηγικής απόλαυσης, εξασφαλίζεται η δυνατότητα αποκλειστικής κίνησης με τους δύο τροχούς, τους σωστούς.

BMW M5 Competition: Νέα ανάρτηση

Οι αλλαγές στην BMW M5 Competition συνεχίζονται όπως είναι φυσικό στην ανάρτηση, όπου βασικός στόχος είναι και πάλι ο περιορισμός στο ελάχιστο των κινήσεων του αμαξώματος. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν χαμήλωμα κατά επτά χιλιοστά και βελτιστοποιημένο σετάρισμα σε ελατήρια και αποσβεστήρες. Το αυξημένο κάμπερ στον εμπρός άξονα αυξάνει την ταχύτητα στο turn in, ενώ οι σφαιρικοί σύνδεσμοι αντί για σαϊλεντμπλόκ στους βραχίονες ελέγχου σύγκλισης εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ακρίβεια γεωμετρίας. Σκληρότερες είναι και οι αντιστρεπτικές δοκοί, εμπρός και πίσω. Τα σκληρότερα κατά 10% ελατήρια συνδυάζονται με αντίστοιχης φιλοσοφίας αμορτισέρ.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας BMW M5 Competition περιλαμβάνει αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου M σε σχέδιο ακτίνων Y με δίχρωμο φινίρισμα. Οι σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών συνδυάζονται με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός /πίσω – 275/35 R 20 μπροστά και 285/35 R 20 πίσω.

BMW M5 Competition: Σχεδιαστική διαφοροποίηση

Η αποκλειστική εμφάνιση της νέας BMW M5 Competition αναδεικνύεται από μία γκάμα σχεδιαστικών χαρακτηριστικών αποκλειστικών για το μοντέλο. Ο διάκοσμος BMW Individual high-gloss Shadow Line συμπληρώνεται από τη χρήση διακριτικού σπορ high-gloss black για το πλαίσιο της μάσκας, το διακοσμητικό πλέγμα στα βράγχια BMW Μ στα εμπρός πλαϊνά πάνελ, το διάκοσμο του καλύμματος του πίσω προφυλακτήρα και τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι οι λαβές ανοίγματος θυρών, που είναι βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος. Η πίσω αεροτομή και το λογότυπο M5 στο πορτμπαγκάζ – όπου προστίθεται το Competition – βάφονται επίσης σε high-gloss black.

BMW M5 Competition: Δυναμικό εσωτερικό

Μέσα στο αυτοκίνητο, μία διακριτική ρίγα σε αποχρώσεις της BMW M GmbH για τους ιμάντες των ζωνών και τα πατάκια με ειδική μπορντούρα και λογότυπο M5, προδίδουν τον αποκλειστικό χαρακτήρα τη νέας BMW M5 Competition. Ένα ακόμα στοιχείο ταυτότητας είναι το γραφικό M Competition που εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων ως χαιρετισμός του οδηγού κατά την εκκίνηση.

BMW M5 Competition 2018 seats


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...