BMW: 530e iPerformance

BMW: 530e iPerformance

BMW 530e iPerformance

BMW 530e iPerformance

BMW 530e iPerformance

BMW 530e iPerformance

BMW 530e iPerformance

BMW 530e iPerformance

BMW 530e iPerformance

BMW 530e iPerformance

BMW 530e iPerformance

BMW 530e iPerformance

BMW 530e iPerformance

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά το λανσάρισμα της τελευταίας γενιάς της BMW Σειράς 5, μία plug-in υβριδική έκδοση πλαισιώνει το πιο επιτυχημένο business sedan σε όλο το κόσμο. Η BMW 530e iPerformance είναι ένα σπορ sedan που προσφέρει μία δυναμική οδηγική εμπειρία σε συνδυασμό με δυνατότητα ηλεκτροκίνησης με μηδενικούς ρύπους. Η κατανάλωση 1,9 l/100 km αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 μόλις 44 g/km*. Η BMW 530e iPerformance είναι το πιο καινοτόμο μοντέλο στην κατηγορία της και προσφέρει όλα τα συστήματα υποστήριξης οδηγού της BMW Σειράς 5 – σε όλα τα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου του eDrive. Στα συστήματα αυτά  προστίθενται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τα επίπεδα άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, μεταξύ των οποίων ένας χώρος αποσκευών με τεράστιες δυνατότητες. Σε ό,τι φορά την πηγή ισχύος, η επαναστατική τεχνολογία BMW eDrive συνδυάζεται με έναν βενζινοκινητήρα  BMW TwinPower Turbo για τη δημιουργία ενός εξαιρετικά οικονομικού και ισχυρού, plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης που εναρμονίζεται άριστα με το δυναμικό, πολιτισμένο και αποδοτικό χαρακτήρα της νέας BMW Σειράς 5.

Πιστοποίηση ISO επιβεβαιώνει τα εξαιρετικά περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια: Το λογότυπο iPerformance που συνοδεύει όλα τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW αποτελεί τεκμήριο της μεταφοράς τεχνογνωσίας από τη BMW i στα μοντέλα της βασικής μάρκας. Η BMW 530e iPerformance είναι το έκτο μέλος  της αυξανόμενης γκάμας μοντέλων iPerformance που απολαμβάνουν δημοτικότητα μεταξύ των πελατών. Τα εξαιρετικά περιβαλλοντικά διαπιστευτήριά του έχουν αναγνωριστεί επίσημα με πιστοποίηση ISO από το Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου της Ρηνανίας (TÜV Rheinland). Ολόκληρος ο κύκλος ζωής του οχήματος, από την εξαγωγή πρώτων υλικών και τη διαδικασία παραγωγής μέχρι τη φάση της χρήσης και την ανακύκλωση, λαμβάνεται υπόψη για να προσδιοριστεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμά  του – δηλαδή το  “δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη” GWP – με τη μορφή αντίστοιχων εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2 equivalents – CO2e). Αυτή η ανεξάρτητη πιστοποίηση σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 14040 και ISO 14044 δείχνει ότι το GWP της BMW 530e iPerformance είναι 15% χαμηλότερο από της BMW 530i που χρησιμοποιεί αποκλειστικά κινητήρα καύσης. Εάν μάλιστα χρησιμοποιείται μόνον ισχύς από ανανεώσιμες πηγές για τη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του plug-in υβριδικού μοντέλου μειώνεται κατά 47%.

* Οι τιμές κατανάλωσης είναι προκαταρτικές, βασίζονται στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών και διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του ελαστικού.

Ισχύς εφάμιλλη με ενός κινητήρα καύσης υψηλού κυβισμού.: Ο προηγμένος ηλεκτροκινητήρας του συστήματος BMW eDrive αποδίδει ισχύ 83 kW/113 hp και άμεσα διαθέσιμη μέγιστη ροπή 250 Nm, ενώ ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας καύσης παράγει 135 kW/184 hp και ροπή 320 Nm. Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα καύσης  διατηρεί τα επίπεδα εκπομπών CO2 της BMW 530e iPerformance πολύ χαμηλά, στα 44 g/km. Η συνολική ισχύς του συστήματος 185 kW/252 hp και η συνδυασμένη μέγιστη ροπή των 420 Nm επιταχύνουν τη BMW 530e iPerformance από 0 στα 100 km/h  σε 6,2 δεύτερα, μέχρι την τελική ταχύτητα των 235 km/h. Η BMW 530e iPerformance έχει αυτονομία μέχρι 650 km σε πραγματικές οδηγικές συνθήκες και μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως 50 km αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση με μέγιστη ταχύτητα 140 km/h. Ο ηλεκτροκινητήρας και ο κινητήρας καύσης μεταφέρουν την ισχύ στους πίσω τροχούς του sedan μέσω του στάνταρ, οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic. Η τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα πριν τη μετάδοση επιτρέπει τη χρήση των σχέσεων του κιβωτίου και στο πλήρως ηλεκτρικό πρόγραμμα. Αυτό καταργεί την ανάγκη για μετατροπέα ροπής, κάτι που βοηθά στην αντιστάθμιση της αύξησης βάρους λόγω του πρόσθετου κινητήρα.

Μοναδικές καινοτομίες φόρτισης για τη μπαταρία υψηλής τάσης: BMW DigitalCharging Service και BMW Wireless Charging.: Η μπαταρία υψηλής τάσης που αποτελείται από κυψέλες ιόντων λιθίου συνολικής χωρητικότητας 9.2 kWh έχει συμπαγείς διαστάσεις, τοποθετείται κάτω από το πίσω κάθισμα και περιλαμβάνει αποδοτική υγρόψυξη με ένα ενσωματωμένο κύκλωμα χαμηλής θερμοκρασίας. Χάρη στη μελετημένη τοποθέτηση της μπαταρίας, η BMW 530e iPerformance προσφέρει 410 L χώρου αποσκευών και επίπεδο πάτωμα φόρτωσης. Η μπαταρία υψηλής τάσης της BMW 530e iPerformance φορτίζεται πλήρως σε λιγότερο από πέντε ώρες σε μία στάνταρ οικιακή πρίζα, και σε λιγότερο από τρεις ώρες εάν συνδεθεί σε έναν επιτοίχιο πίνακα BMW i Wallbox (ισχύς φόρτισης 3,7 kW).Με την ψηφιακή υπηρεσία φόρτισης – BMW Digital Charging Service, η BMW γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που προσφέρει μία υπηρεσία για προληπτική, άνετη και οικονομική φόρτιση, η οποία είναι βελτιστοποιημένη για τη χρήση πράσινης ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, η διαχείριση της διαδικασίας φόρτισης επιτρέπει την πρόσβαση του οχήματος σε πλήρη χωρητικότητα της μπαταρίας την επιθυμητή ώρα αναχώρησης – και, εάν χρειαστεί την εκ των προτέρων ενεργοποίηση του συστήματος κλιματισμού της καμπίνας. Η ψηφιακή υπηρεσία φόρτισης – BMW Digital Charging Service βασίζεται σε δύο λειτουργίες: τη βελτιστοποίηση της φόρτισης της μπαταρίας βάσει τιμολογίου του παρόχου ηλεκτρισμού και χρήσης ηλιακής ενέργειας. Με τη φόρτιση βελτιστοποιημένου κόστους, η υπηρεσία προσαρμόζει το πρόγραμμα φόρτισης το οχήματος στο τιμολόγιο του παρόχου ηλεκτρισμού του πελάτη. Εάν ο πελάτης διαθέτει επιτοίχιο πίνακα BMW Wallbox Connect, η φόρτιση βελτιστοποιημένης ηλιακής ενέργειας δίνει προτεραιότητα στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από το οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα. Εδώ, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα παραγωγής ενέργειας του συστήματος και τα τελευταία δελτία καιρού για να προβλεφθεί η ποσότητα της τοπικά παραγόμενης διαθέσιμης ηλιακής ενέργειας. Εάν είναι εγκατεστημένος ο απαραίτητος εξοπλισμός μέτρησης, αυτές οι  πληροφορίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούνται και για να προσδιορίζεται η αναλογία της ηλιακής ενέργειας που δεν καταναλώνεται στο σπίτι τη στιγμή της παραγωγής, ώστε να αξιοποιείται για μετακινήσεις μηδενικών ρύπων. Με αυτό τον τρόπο οχήματα με πλήρως ή μερικώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης μπορούν να ενσωματώνονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στο οικιακό περιβάλλον και στις ενεργειακές επιλογές του πελάτη.

Επιπλέον, υπηρεσία  ασύρματης φόρτισης – BMW Wireless Charging για τη μπαταρία υψηλής τάσης θα διατίθεται προαιρετικά για τη BMW 530e iPerformance από το 2018. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει τη μεταφορά ενέργειας χωρίς χρήση καλωδίων. Το σύστημα που έχει παρουσιάσει η BMW σε πρωτότυπη μορφή, αποτελείται από μια βάση με ενσωματωμένο πρωτεύον πηνίο – που μπορεί να τοποθετηθεί σε γκαράζ αλλά και σε ανοιχτό χώρο – και ένα δευτερεύον πηνίο ενσωματωμένο στην κάτω πλευρά του οχήματος. Ένα εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο παράγεται μεταξύ των δύο πηνίων, μέσω το οποίου ο ηλεκτρισμός μεταφέρεται χωρίς καλώδια ή επαφές με ισχύ φόρτισης έως 3,2 kW. Αυτή η μορφή τροφοδοσίας ηλεκτρικής ενέργειας της μπαταρίας είναι πολύ βολική για τους πελάτες ενώ ο χρόνος φόρτισης υπολογίζεται γύρω στις τρεισήμισι ώρες.

Διακριτικές οπτικές διαφορές.: Μία σειρά διακριτικών οπτικών στοιχείων αποτελούν ενδείξεις της προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκεται κάτω από το καπό της νέας BMW 530e iPerformance. Μπλε γρίλιες στη μάσκα, μπλε καλύμματα στις πλήμνες των τροχών, η πρίζα φόρτισης που βρίσκεται ανάμεσα στο θόλο του εμπρός τροχούς και στην κολώνα Α στην πλευρά του οδηγού, τα εμβλήματα “eDrive” στις κολώνες C και, ασφαλώς, το σήμα “530e” στο πορτ μπαγκάζ είναι τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία ταυτότητας της plug-in υβριδικής έκδοσης. Όταν οι επιβάτες ανοίγουν τις πόρτες, τους υποδέχονται τα φωτιζόμενα καλύμματα των μαρσπιέ με το λογότυπο “eDrive” σε ένα εσωτερικό με διάχυτη σπορ κομψότητα σε αρμονία με το εξωτερικό στυλ, όπως και στις υπόλοιπες εκδόσεις του business sedan. Η BMW 530e iPerformance διαθέτει επιπλέον ένα μπουτόν eDrive στην κεντρική κονσόλα μαζί με ειδικά σχεδιασμένες οθόνες για τον πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό και την κεντρική οθόνη πληροφοριών.

Το BMW eDrive προσαρμόζει και προβλέπει.: Εκτός από το διακόπτη Driving Experience Control, με τα προφίλ οδήγησης SPORT, COMFORT και ECO PRO, οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους και ένα μπουτόν eDrive, για να ρυθμίζουν τη λειτουργία του BMW eDrive με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια για τις ανάγκες του ταξιδιού, μέσω τριών προγραμμάτων: AUTO eDRIVE, MAX eDRIVE και BATTERY CONTROL. Το AUTO eDRIVE διασφαλίζει τη βέλτιστη δυνατή συνεργασία του κινητήρα καύσης και του ηλεκτροκινητήρα για όλες τις οδηγικές συνθήκες, και επιτρέπει τελική ταχύτητα 90 km/h μόνο με ηλεκτροκίνηση. Το πρόγραμμα αυτό ενεργοποιείται αυτόματα σαν προεπιλεγμένη ρύθμιση κάθε φορά που ξεκινά το όχημα. Με την επιλογή του MAX eDRIVE mode, η BMW 530e iPerformance κινείται μόνο στο ηλεκτρικό πρόγραμμα. Γι’ αυτό, χρησιμοποιεί όλη την ενέργεια του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 140 km/h. Ωστόσο, εάν το γκάζι πατηθεί τέρμα ενεργοποιώντας το kickdown τότε θα εμπλακεί και ο κινητήρας, ο οποίος βρίσκεται σε ετοιμότητα εάν χρειαστεί στιγμιαία αύξηση κινητήριας ισχύος, π.χ. για μία προσπέραση. Με το BATTERY CONTROL mode ο οδηγός μπορεί να ορίζει το επίπεδο φόρτισης για τη μπαταρία υψηλής τάσης, μηχανικά. Η επιθυμητή τιμή μπορεί να ρυθμιστεί μεταξύ 30 και 100% της μέγιστης φόρτισης. Αυτό το ποσοστό χωρητικότητας της μπαταρίας μπορεί να αποθηκεύεται για χρήση στο πλήρως ηλεκτρικό πρόγραμμα, σε επόμενο στάδιο του ταξιδιού. Η ευφυής διαχείριση μπαταρίας της BMW 530e iPerformance είτε διατηρεί τη φόρτιση σταθερή σε ένα επιλεγμένο επίπεδο, ή την αυξάνει σε μια προκαθορισμένη τιμή, με τον ηλεκτροκινητήρα να λειτουργεί ως γεννήτρια. Με αυτό τον τρόπο, το BATTERY CONTROL mode κάνει εφικτή τη διατήρηση ή ακόμα και την αύξηση των αποθεμάτων ηλεκτρικής ενέργειας όταν το όχημα ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο, παραδείγματος χάριν, για να μπορεί να διανύσει ένα επόμενο κομμάτι, μέσα σε αστική περιοχή, με μηδενικούς ρύπους.

Τελευταία γενιά iDrive για ακόμα πιο διαισθητική λειτουργία.: Όπως σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της νέας Σειράς 5, οι λειτουργίες πλοήγησης, τηλεφώνου, ψυχαγωγίας και οχήματος συγκεντρώνονται στην προαιρετική οθόνη υψηλής ανάλυσης 10,25-ιντσών και μπορούν να ελέγχονται μέσω του iDrive Controller, αλλά και της οθόνης αφής ή με τη βοήθεια του Intelligent Voice Assistant. Το σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών της BMW, που αντιδρά σε απλές κινήσεις του χεριού ή των δακτύλων, προσφέρει στους χρήστες μία ακόμα επιλογή για τον έλεγχο αυτών των λειτουργιών.

Διατίθενται όλα τα συστήματα υποστήριξης οδηγού και τα στοιχεία εξοπλισμού.: Η νέα BMW 530e iPerformance δεν επιβάλλει κανένα περιορισμό ως προς τις επιλογές εξοπλισμού, που σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίζει τον οδηγό με μία εκτενή γκάμα συστημάτων – τα οποία μάλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με  eDrive mode. Μεταξύ αυτών είναι υποστήριξη αποφυγής εμποδίου, προειδοποίηση διασταυρούμενης  κυκλοφορίας, Lane Change Assistant και active Lane Change Warning, που παρεμβαίνει στο σύστημα διεύθυνσης για να αποτρέψει μία επικείμενη σύγκρουση. Το προαιρετικό optional Active Cruise Control (ACC) και το Lane Keeping Assistant τώρα έρχονται με νέες λειτουργίες, όπως: εισαγωγή των ορίων ταχύτητας που μεταδίδονται από το  Speed Limit Assist στο σύστημα Active Cruise Control, όπου ο οδηγός έχει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξει ένα περιθώριο απόκλισης +/– 15 km/h. Το χαρακτηριστικό αυτό φέρνει τη BMW 530e iPerformance ένα βήμα πιο κοντά στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, όπως τα Steering και lane control assistant. Με αυτό το σύστημα, το όχημα βοηθά τον οδηγό να διατηρεί ία ασφαλή απόσταση, να επιταχύνει, να φρενάρει και να παραμένει στη λωρίδα του, όταν κινείται με ταχύτητες μεταξύ 0 – 210 km/h.

BMW Connected Onboard : εξατομικευμένη οθόνη έναρξης.:  Με το λανσάρισμα του BMW Connected σε ΗΠΑ και Ευρώπη το 2016, η BMW λανσάρει μία ψηφιακή φιλοσοφία ‘all-inclusive’  σχεδιασμένη για τις απαιτήσεις προσωπικών μετακινήσεων του μέλλοντος. Χρησιμοποιώντας σαν βάση μία ευέλικτη πλατφόρμα με την ονομασία Open Mobility Cloud, το BMW Connected ενσωματώνει ομαλά το όχημα στην ψηφιακή ζωή του χρήστη μέσω πολλαπλών σημείων επαφής, όπως iPhone, Apple Watch, Android smartphone ή smartwatch. Και άλλες νέες λειτουργίες έχουν λανσαριστεί στη νέα BMW Σειρά 5  Sedan, για παράδειγμα το BMW Connected Onboard, που επιτρέπει την προβολή εξατομικευμένων πληροφοριών όπως επόμενος προορισμός πλοήγησης, εκτιμώμενος χρόνος άφιξης και τρέχουσες καιρικές συνθήκες στον προορισμό, στην οθόνη του αυτοκινήτου. Το BMW Connected μπορεί επιπρόσθετα να μεταφέρει την προσωπική ατζέντα μετακινήσεων του χρήστη από το smartphone του απευθείας στο αυτοκίνητο. Τα Surround View και 3D View προσφέρουν ξεγνοιασιά σε όλους όσους αναγκάζονται να ελίσσονται συχνά σε κυκλοφοριακά φορτωμένους δρόμους πόλεων δίνοντάς τους μία πανοραμική εικόνα της περιοχής γύρω από τη BMW Σειρά 5 σε όλες τις περιπτώσεις. Το σύστημα προβάλλει μία πανοραμική άποψη του αυτοκινήτου και μία τρισδιάστατη εικόνα της κυκλοφορίας. Με την τεχνολογία Remote 3D View που είναι ενσωματωμένη στο BMW Connected, αυτές οι τρισδιάστατες εικόνες της περιοχής πέριξ του οχήματος είναι πλέον προσβάσιμες και από κινητό, για να μπορούν οι ιδιοκτήτες γρήγορα να εντοπίζουν το παρκαρισμένο αυτοκίνητό τους, ανεξάρτητα πόσο μακριά βρίσκεται. Τα δεδομένα της  εικόνας μεταφέρονται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στη συσκευή του κινητού.

Εύκολο παρκάρισμα : ParkNow και On-Street Parking Information.: Οι οδηγοί της νέας BMW 530e iPerformance θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προϊόντα όπως ParkNow για ψηφιακή κράτηση και πληρωμή θέσεων στάθμευσης, και στην τεχνολογία On-Street Parking Information που κάνει ντεμπούτο στη νέα BMW Σειρά 5. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί ένα τοπικό μοντέλο πρόβλεψης για να υπολογίσει πιθανές επιλογές στάθμευσης σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της πόλης, τις οποίες προβάλλει στην οθόνη του οδηγού.

Πρόσβαση σε email με Microsoft Exchange.: Η BMW γίνεται τώρα ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει στους χρήστες Microsoft Office 365 μία ασφαλή σύνδεση με server για ανταλλαγή και επεξεργασία emails, καταχωρήσεων ημερολογίου ή στοιχείων επαφών χάρη στην ενσωμάτωση της λειτουργίας Microsoft Exchange στο αυτοκίνητο. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες παραμένουν δημιουργικοί εν κινήσει. Διευθύνσεις από ραντεβού μπορούν να εισάγονται απευθείας στο σύστημα πλοήγησης και τηλεφωνικοί αριθμοί να σχηματίζονται απευθείας από ένα συνδεδεμένο τηλέφωνο.

Το έκτο μοντέλο με το σήμα iPerformance.: Όπως η M Performance είναι ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ της βασικής μάρκας BMW και της BMW M,  η BMW υπογραμμίζει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη BMW i στα μοντέλα της βασικής μάρκας προσθέτοντας το λογότυπο iPerformance στις ονομασίες όλων των plug-in υβριδικών οχημάτων BMW. Η λίστα επαναστατικών μοντέλων τα ίχνη των οποίων θα ακολουθήσει η BMW 530e iPerformance περιλαμβάνει τις BMW 225xe iPerformance, BMW 330e iPerformance, BMW X5 xDrive40e iPerformance και BMW 740e/740Le iPerformance, καθώς και την BMW X1 xDrive 25Le iPerformance που πωλείται αποκλειστικά στην Κίνα. Επομένως, η BMW προσφέρει μία εξαιρετικά πλούσια γκάμα μοντέλων iPerformance, από compact μέχρι πολυτελή. Η νέα BMW 530e iPerformance αποτελεί το έκτο μοντέλο της οικογένειας ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα.

Πηγή: BMW Group Hellas

 

BMW 530e iPerformance

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...