Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti»

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» front

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti»

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» front

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» front

 

Περιορισμένη έκδοση 20 αυτοκινήτων, με την οποία εορτάζονται τα 110 χρόνια ιστορίας της γαλλικής φίρμας.

 

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» detail 1

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» detail 1

 

Τα 110 χρόνια από την ίδρυσή της συμπληρώνει φέτος η εταιρεία και τα γιορτάζει με την περιορισμένη έκδοση 20 αυτοκινήτων Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti». Αποτίνει φόρο τιμής στη «μητέρα» πατρίδα, τη Γαλλία δηλαδή και ενώ έχουν αλλάξει αρκετά στο εσωτερικό και εξωτερικό από πλευράς αποχρώσεων, ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος. Ωστόσο και αυτός έχει υποστεί μερικές χρωματικές αλλαγές.

 

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti»: κινητήρας

 

Πρόκειται για τον 8λιτρο W16, quad-turbo, ισχύος 1.500 ίππων και ροπή 1.600Nm. Το κάλυμμά του είναι απόχρωσης Steel Blue και Steel Blue Carbon. Από την πλευρά τους, το τμήμα των κυλίνδρων είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το αυτοκίνητο επιταχύνει έως τα πρώτα 100 χ.α.ω. σε λιγότερο από 2,4δλ. Τα 200 έρχονται σε 6,1 και τα 300 σε 13,1. Τα 400 σε 32,6δλ., με την τελική του να σταματά στα 420.

 

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» back

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» back

 

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti»: στα χρώματα της γαλλικής σημαίας

 

Αναφορικά με την απόχρωση γενικότερα του οχήματος, έχουν υιοθετηθεί τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Το λευκό, το κόκκινο και το μπλε δηλαδή. Με το που το αντικρίσει κάποιος, θα διαπιστώσει πως στο δεξιό μέρος του, αντικατοπτρίζεται σαν σε καθρέπτη η σημαία της Γαλλίας. Το αμάξωμα και το εμπρός μέρος είναι από ανθρακόνημα. Από την πλευρά του, το ψυγείο είναι από αλουμίνιο. Πίσω, η απόχρωση Steel Blue ματ είναι αυτή που κυριαρχεί, ενώ το σχήμα «C» που καλύπτει την καμπίνα, είναι κι αυτό στην ίδια απόχρωση. Εμπρός, το τμήμα είναι χρωματισμένο στην Steel Blue Carbon.

 

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» detail 3

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» detail 3

 

Από εκεί και πέρα, πίσω από τους μαύρους ματ τροχούς Nocturne, φαίνονται οι δαγκάνες του συστήματος πέδησης σε γαλλική απόχρωση Racing Blue. Όσον αφορά στο λογότυπο «110 ans Bugatti» με τη σημαία της χώρας να κυματίζει σε αυτό, υπάρχει στην τάπα της δεξαμενής καυσίμου. Αν το επιλέξει ο πελάτης, αυτό μπορεί να εμφανιστεί μπλε ή λευκό.

 

Στο πίσω μέρος δεσπόζει ο διαχύτης και ο προφυλακτήρας σε μεταλλική απόχρωση Steel Blue Carbon, με αντιθετικές ματ μαύρες απολήξεις. Το κάτω μέρος του σπόιλερ έχει τα χρώματα της γαλλικής σημαίας σε όλο το πλάτος του και ο μηχανισμός του είναι σε ανοδιωμένο μαύρο ματ για να εναρμονίζεται με το μαύρο ματ λογότυπο του Ετόρε Μπουγκάτι που βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τμήματος του οχήματος, τους τροχούς και τις απολήξεις. Η οροφή Sky View με τα δύο ξεχωριστά κρυστάλλινα πάνελ, που διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό της Chiron, στην έκδοση Chiron Sport «110 ans Bugatti» παρέχονται στον βασικό. Η δομή των κρυστάλλων είναι προσφάτως εξελισσόμενη και αποτελούνται από λεπτό γυαλί με τέσσερις ενδιάμεσες επιστρώσεις.

 

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» detail 2

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» detail 2

 

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti»: αποκλειστικό, χειροποίητο εσωτερικό

 

Τα τρία χρώματα της γαλλικής σημαίας εμφανίζονται σε μεγάλο μέρος της καμπίνας, όπως πχ. στα προσκέφαλα και τις πλάτες των σπορ καθισμάτων, με τις ρίγες της σημαίας να είναι σε κάθετη «θέση», ενώ δεν απουσιάζει το σημείο που δείχνει την κορυφή του τιμονιού που είναι από δέρμα απόχρωσης μπλε και συνδυάζεται με ανθρακόνημα.

 

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» interior detail

Bugatti Chiron Sport «110 ans Bugatti» interior detail

 

Αυτό το υλικό εντοπίζεται μεταξύ άλλων στον άξονα διεύθυνσης και στις έδρες των καθισμάτων. Ύφασμα Alcantara διακοσμεί τις ταπετσαρίες των θυρών, τα πλευρά και τα καθίσματα (όχι τις πλάτες τους), ενώ η απόχρωση French Racing Blue εμπλουτίζει περιμετρικά τα καθίσματα, τους χώρους αποθήκευσης και τις ζώνες ασφαλείας.

 

Αναφορικά με την κεντρική κονσόλα και τον χώρο αποθήκευσής της, είναι από ατόφιο ασήμι με ένθετα από σμάλτο, τοποθετημένα σε πλάκα από ανθρακόνημα.

 

Πηγή: Bugatti


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...