C-V2X, έγινε η πρώτη επίδειξη του συστήματος

C-V2X First European Demonstration 1

C-V2X, έγινε η πρώτη επίδειξη του συστήματος

C-V2X First European Demonstration 1

C-V2X First European Demonstration 1

Οι 5GAA, BMW, Ford, Όμιλος PSA, Qualcomm και Savari φανέρωσαν τις δυνατότητες του συστήματος, το οποίο παρέχει ασφάλεια, αποδοτικότητα και αυτονομία.

C-V2X First European Demonstration 2

C-V2X First European Demonstration 2

C-V2X. Στην πρώτη δοκιμή της τεχνολογίας προχώρησαν οι 5GAA (5G Automotive Association), BMW, Ford, Όμιλος PSA, Qualcomm και Savari. Με αυτόν τον τρόπο έγινε πράξη η επικοινωνία ανάμεσα σε οχήματα διαφορετικών κατασκευαστών αυτοκινήτων σε συνδυασμό με μοτοσικλέτες, τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και τις υποδομές των δρόμων γενικότερα.

C-V2X First European Demonstration 3

C-V2X First European Demonstration 3

C-V2X: Η πρώτη επίδειξη

Η επίδειξη φανέρωσε τα οφέλη της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής απόδοσης με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας για την αποφυγή σύγκρουσης δύο οχημάτων (V2V), καθώς και τη συνδεσιμότητα των οχημάτων με τα σήματα οδικής κυκλοφορίας (V2I) και τα κέντρα διαχείρισης κυκλοφορίας (TMC). Η C-V2X εφαρμοζόταν σε πραγματικό χρόνο μέσω του φάσματος ITS και απέδειξε πως μπορεί να λειτουργεί χωρίς την κάλυψη κυψελοειδούς δικτύου, υπογραμμίζοντας την ετοιμότητά του για την ανάπτυξή του, ήδη από το 2020.

Τι περιλάμβανε το τεστ

-Ηλεκτρονικό φως έκτακτης ανάγκης

-Προειδοποίηση σύγκρουσης σε διασταύρωση

-Προειδοποίηση σύγκρουσης στροφής σε κίνηση

-Προειδοποίηση αργού/ακινητοποιημένου οχήματος

-Προειδοποίηση σήματος οδικής κυκλοφορίας και προειδοποίηση παράβασής του

-Προειδοποίηση για πεζό

C-V2X First European Demonstration 5

C-V2X First European Demonstration 5

 

Οχήματα που συμμετείχαν.

Τα οχήματα που παρευρέθηκαν στη δοκιμή ήταν δίκυκλα scooter της BMW και επιβατικά αυτοκίνητα των Ford, BMW και ομίλου PSA, όλα εξοπλισμένα με την τεχνολογία, χρησιμοποιώντας το κύκλωμα της Qualcomm, με τη Sovari από τη μεριά της να παρέχει το λογισμικό, την εφαρμογή και την οδική υποδομή.

C-V2X First European Demonstration 4

C-V2X First European Demonstration 4

Λεπτομέρειες συστήματος

Η  C-V2X υποστηρίζεται από την ταχέως αναπτυσσόμενη 5GAA, που περιλαμβάνει περισσότερα από 50 μέλη, αποτελούμενα από πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, προμηθευτές Tier-1, προγραμματιστές λογισμικού, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εταιρείες ημιαγωγών, πωλητές εξοπλισμού δοκιμών, προμηθευτές τηλεπικοινωνιών, προμηθευτές σημάτων κυκλοφορίας και φορείς εκμετάλλευσης οδικών δικτύων.

Τα κυψελοειδή μόντεμ θα αποτελέσουν το κλειδί για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε οχήματα για την υποστήριξη της τηλεματικής, του eCall, της διασυνδεδεμένης ψυχαγωγίας και της παροχής χρήσιμων πληροφοριών για την οδήγηση/κυκλοφορία/στάθμευση. Οι λύσεις που θα προσφέρει, θα είναι πιο αποδοτικές από πλευράς κόστους και πιο οικονομικές σε σχέση με άλλες τεχνολογίες. Η ανάπτυξή του, μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη σε χώρες όπως οι Γερμανία, Γαλλία, Νότια Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία και ΗΠΑ. Παράλληλα, προσφέρει συμβατότητα 5G.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...