Με Dunlop Sport Maxx Race 2 η Porsche 911 GT3 RS

Με Dunlop Sport Maxx Race 2 η Porsche 911 GT3 RS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Dunlop, τα Sport Maxx Race 2 εγκρίθηκαν από την Porsche ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης για τη νέα 911 GT3 RS.

Dunlop Sport Maxx Race2

Η έγκριση αυτή αφορά τις διαστάσεις 265 / 35ZR20 (99Y) XL και 325 / 30ZR21 (108Y) XL. Και τα δύο αυτά ελαστικά έχουν σήμανση N1 που δείχνει ότι η Porsche τα αναγνωρίζει για το όχημά της.

Ο διάδοχος του Sport Maxx Race δημιουργήθηκε μαζί με την Porsche για να ανταποκριθεί στις εξαιρετικές απαιτήσεις επιδόσεων για το νέο μοντέλο 911 GT3 RS: εξαιρετικές επιδόσεις σε στεγνό οδόστρωμα και εξαιρετικό χρόνο σε κάθε γύρο της πίστας αποκλειστικά για οδηγούς επιδόσεων. Για να γίνει δυνατή η παροχή αυτών των χαρακτηριστικών, οι μηχανικοί της Dunlop εργάστηκαν με βάση την εξέλιξη σχεδιασμού και σύνθεσης, για να προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση και απόδοση.

Με τα ελαστικά Sport Maxx Race 2, που έχουν ήδη εγκριθεί για τα νέα μοντέλα 911 GT3 και 911 GT2 RS, η Dunlop συνεχίζει να προσφέρει ειδικά ελαστικά για τα σπορ οχήματα της Porsche.

«Τα ελαστικά Sport Maxx Race 2 είναι τα ιδανικά ελαστικά για το 911 GT3 RS, από την άποψη των απόλυτων επιδόσεων, πρόσφυσης και ακρίβειας του συστήματος διεύθυνσης. Η ποιότητα και η ικανότητά τους να κατανοούν και να εφαρμόζουν τις οδηγίες μας είναι το κλειδί της επιτυχίας», δήλωσε ο Jan Frank, Μηχανικός Ανάπτυξης της Porsche Motorsport.

«Η Dunlop εξόπλισε το πρώτο 991 GT3 με τα ελαστικά Sport Maxx Race το 2013 και από τότε μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή συνεργασία με την οικογένεια Porsche GT και να εφαρμόσουμε τα ελαστικά μας για κάθε μοντέλο ξεχωριστά», δήλωσε ο Nick Harley, Διευθύνων Σύμβουλος της OE Consumer EMEA.

Μετά από εντατικές δοκιμές στο Nürburgring Nordschleife στη Γερμανία και στο χώρο δοκιμών της Porsche στο Nardò της Ιταλίας, τα Sport Maxx Race 2 εγκρίθηκαν ως Πρώτη τοποθέτηση για το 911 GT3 RS.

 

Dunlop Sport Maxx Race 2: Στόχος οι κορυφαίοι χρόνοι

Το κλειδί για την επίτευξη του καλύτερου χρόνου σε κάθε γύρο της πίστας είναι η λαβή και η ακρίβεια του τιμονιού. Βελτιστοποιώντας το πέλμα κάθε ελαστικού, η Dunlop κατόρθωσε να εξισορροπήσει την κατανομή πίεσης στο αποτύπωμα του ελαστικού, παρέχοντας στον οδηγό καλύτερο χειρισμό κατά τη στροφή, για να βελτιώσει την ακρίβεια της κατεύθυνσης.

Τα Sport Maxx Race 2 διαθέτουν γέφυρες μεταξύ των αυλακώσεων, οι οποίες ενισχύουν την ακαμψία του ελαστικού.

Dunlop Sport Maxx Race 2: Εξαιρετικές δυνατότητες σε στεγνό δρόμο

Τα νέα ελαστικά Sport Maxx Race 2 είναι κατασκευασμένα από ένα μοναδικό μείγμα γόμας προερχόμενο από το Motorsport, ένα σημαντικό στοιχείο για τη βελτίωση της οδήγησης υψηλής απόδοσης. Η συγκεκριμένη σύνθεση μείγματος του ελαστικού θερμαίνεται ταχύτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες. Αυτό βελτιώνει την τριβή ανάμεσα στο ελαστικό και το δρόμο, με αποτέλεσμα την εξαιρετική πρόσφυση και μεγαλύτερη σταθερότητα απόδοσης όταν κάποιος οδηγεί αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης.

Η επιτυχία αυτή της Dunlop στον τομέα του Motorsport αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ελαστικών Ultra High-Performance για σπορ αυτοκίνητα όπως το Porsche 911 GT3 RS. Το Motorsport αποτελεί το απόλυτο αποδεικτικό στοιχείο, καθώς επιτρέπει τη συλλογή σημαντικών δεδομένων, την άμεση αντίδραση των οδηγών και επιτρέπει τον ανταγωνισμό με άλλα σήματα ελαστικών με στόχο να ξεπεράσουν τα όρια της καινοτομίας. Το να κερδίσεις έναν αγώνα ταχύτητας διάρκειας 24 ωρών είναι η απόλυτη δοκιμή αντοχής, απόδοσης και συνέπειας για κάθε κατασκευαστή ελαστικών και η Dunlop κατάφερε να μεταφέρει αυτά που έμαθε στις εντατικές δοκιμές στο Nürburgring και στο Le Mans μέσα σε 24 ώρες σε αυτά τα ελαστικά επιδόσεων.

 

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...