Ford Adaptive Front Lighting System

Ford Adaptive Front Lighting System for Focus

Ford Adaptive Front Lighting System

Ford Adaptive Front Lighting System for Focus

Ford Adaptive Front Lighting System for Focus

Το νέο σύστημα φωτισμού της Ford διευκολύνει τον οδηγό κατά τη νύχτα, βοηθώντας τον σε διάφορους τομείς.

Ford Adaptive Front Lighting System for Focus

Ford Adaptive Front Lighting System for Focus

Ford Adaptive Front Lighting System ονομάζεται το σύστημα φωτισμού που εφοδιάζει το νέο Ford Focus και το οποίο χρησιμοποιεί σήματα οδικής κυκλοφορίας και σημάνσεις λωρίδων για την προσαρμογή της δέσμης των προβολέων, προκειμένου να φωτίζεται καλύτερα ο δρόμος. Αυτό σημαίνει πως η δέσμη μπορεί να διευρύνεται όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει σε μια κυκλική διασταύρωση, κάνοντας πιο ευδιάκριτους τους πεζούς και τους δικυκλιστές.

Ford Adaptive Front Lighting System: πληροφόρηση σε πραγματικές συνθήκες

Το σύστημα δεν βασίζεται στο GPS αλλά παρέχει πληροφόρηση σε πραγματικές συνθήκες για το τι υπάρχει μπροστά. Μέσω καμερών και τεχνολογίας φωτισμού, το σύστημα παρακολουθεί τις διαγραμμίσεις του δρόμου και κατευθύνει αναλόγως τις δέσμες των προβολέων, πριν καν ο οδηγός γυρίσει το τιμόνι.

Η εμπρός κάμερα του νέου Ford Focus βοηθά τον οδηγό να διατηρεί το όχημα στη λωρίδα του, να κρατάει μια απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο, αλλά και τον προειδοποιεί όταν πρόκειται να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ευρισκόμενη στο εσωτερικό του παρμπρίζ, κάτω από τον εσωτερικό καθρέπτη, παρακολουθεί τα σήματα σε απόσταση έως 65 μέτρων μπροστά, ενεργοποιώντας τα φωτιστικά σώματα, πολύ πριν ο οδηγός στρίψει το τιμόνι.

Τεχνολογία Glare-Free Highbeam

Ακόμα μια άλλη λειτουργία του Ford Adaptive Front Lighting System είναι η λειτουργία αντιθαμβωτικής μεγάλης σκάλας φώτων Glare-Free Highbeam, που εμποδίζει το θάμπωμα των άλλων οδηγών και παρέχει ορατότητα σε βάθος. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, δεν χρειάζεται αλλαγή στη μεσαία σκάλα, καθώς το τμήμα της δέσμης που σε διαφορετική περίπτωση θα ενοχλούσε τους επερχόμενους οδηγούς, καλύπτεται. Έρευνες έχουν δείξει πως οι προβολείς με αυτοματοποιημένη λειτουργία μεγάλης σκάλας, ενεργοποιούνται μέχρι και 10 φορές περισσότερο, συγκριτικά με την ενεργοποίηση από τον οδηγό.

Να σημειωθεί πως η ειδική ομάδα της Ford, δουλεύει επάνω σε μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί υπέρυθρη κάμερα, που εντοπίζει ανθρώπους, διυκλιστές και μεγαλύτερα ζώα, σε απόσταση άνω των 120 μέτρων.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...