Ford Exit Warning

Ford Exit Warning

Ford Exit Warning

Ford Exit Warning
Ford Exit Warning

Ford Exit Warning, η τεχνολογία που θα συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων με ευαλωτους χρήστες των δρόμων, μεταξύ των οποίων και οι αναβάτες μοτοσικλετών.

 

Ford Exit Warning

Ford Exit Warning

 

Το Exit Warning εκδίδει οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις για αναβάτες και επιβάτες οχημάτων. Αυτό γίνεται όταν ανιχνεύει ότι το άνοιγμα της πόρτας ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Επίσης θα μπορεί να αποτρέπει το άνοιγμα της πόρτας του αυτοκινήτου από την πλευρά διερχόμενου δικύκλου.

 

Πώς λειτουργεί

 

Τα οχήματα της Ford ήδη διαθέτουν αισθητήρες και τεχνολογίες που μπορούν αυτόματα να ανιχνεύσουν δικυκλιστές και να φρενάρουν, προειδοποιώντας τους οδηγούς για διερχόμενους χρήστες του δρόμου στα τυφλά σημεία τους.

 

Χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες αισθητήρες, το Exit Warning διαβάζει και αναλύει τις κινήσεις των χρηστών του δρόμου. Αυτό είτε πρόκειται για ποδηλάτες είτε για χρήστες ηλεκτρικών πατινιών  που πλησιάζουν από την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά.

 

Εάν το σύστημα ανιχνεύσει ότι το άνοιγμα μιας πόρτας μπορεί να προκαλέσει ατύχημα, ενεργοποιείται μία ηχητική προειδοποίηση για τον οδηγό ή τον επιβάτη. Έτσι περιορίζεται ο κίνδυνος. Φωτεινές, κόκκινες λυχνίες LED στον εξωτερικό καθρέπτη αρχίζουν να αναβοσβήνουν ως οπτική προειδοποίηση για τους αναβάτες. Επιπλέον, μία σειρά κόκκινων λυχνιών LED κατά μήκος της εσωτερικής επένδυσης της πόρτας λειτουργεί ως πρόσθετη προειδοποίηση.

 

Οι μηχανικοί δοκιμάζουν επίσης ένα νέο μηχανισμό για την πόρτα του αυτοκινήτου. Αυτός την εμποδίζει να ανοίξει τελείως, μέχρις ότου το σύστημα Exit Warning αποφασίσει ότι ο αναβάτης έχει απομακρυνθεί με ασφάλεια. Ο κάτοχος του οχήματος θα μπορεί μηχανικά να παρακάμπτει αυτή τη λειτουργία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Μετά από εσωτερικές δοκιμές της Ford με οδηγούς και ποδηλάτες, οι μηχανικοί θα πραγματοποιήσουν συμβουλευτικές συνεδρίες με πελάτες τους προσεχείς μήνες. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία υποστηρίζει τους χρήστες των δρόμων σε διαφορετικές αγορές. Αυτό λαμβάνοντας υπόψη δεξιοτίμονα (RHD) και αριστεροτίμονα (LHD) οχήματα καθώς και διαφορετικές μορφές δρόμων και λωρίδων κυκλοφορίας.

 

Share the Road

 

Η καμπάνια “Share The Road” της Ford επιδιώκει να καλλιεργήσει την αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα στους χρήστες των δρόμων. Μάλιστα υπογραμμίζει την πεποίθηση της εταιρείας ότι προσφέροντας τη δυνατότητα σε περισσότερους δικυκλιστές να κινούνται με ασφάλεια, κυρίως στις μικρές διαδρομές, αποβαίνει προς όφελος όλων.

 

Η Ford πρόσφατα τόνισε τις δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ οδηγών και αναβατών – και το ”smart thinking” μπορεί να περιορίσει τις εντάσεις και να μειώσει τα ατυχήματα. Το Emoji Jacket είναι ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν που περιλαμβάνει ένα πάνελ από LED σώματα. Σε αυτό απεικονίζονται emoji, οι δείκτες πορείας και το σήμα κινδύνου. Το πρωτότυπο αυτό jacket επιτρέπει στους αναβάτες να δείχνουν πιο εύκολα και με μεγαλύτερη σαφήνεια ποιες είναι οι προθέσεις τους στο δρόμο. Επιπλέον, μπορούν να δείχνουν πώς αισθάνονται οι ίδιοι – σε οδηγούς και άλλους χρήστες των δρόμων.

 

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει επίσης μία βραβευμένη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Αυτή έγινε ώστε οδηγοί και δικυκλιστές να μπορούν να κατανοούν καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αμφότεροι στο δρόμο. Με το “WheelSwap”, οι οδηγοί και οι ποδηλάτες αντιλαμβάνονται πως η απερίσκεπτη οδήγηση μπορεί να είναι τουλάχιστον σοκαριστική – και πιθανόν ολέθρια. Μετά τη διεξαγωγή των πρώτων ερευνών, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες που βίωσαν την εμπειρία ”WheelSwap” δήλωσαν διατεθειμένοι να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους στο δρόμο.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...