Ford Sleep Suit

Ford Sleep Suit 1

Ford Sleep Suit

Ford Sleep Suit 1

Ford Sleep Suit 1

 

Το Ford Sleep Suit, ένα ειδικό σύστημα προσομοίωσης υπνηλίας, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι η οδήγηση όταν είμαστε κουρασμένοι.

 

Ford Sleep Suit 2

Ford Sleep Suit 2

 

Η κόπωση είναι πρωταρχική αιτία στο 1 από τα 5 τροχαία ατυχήματα και σύμφωνα με τους ειδικούς. Εάν κάποιος είναι στο πόδι πάνω από 18 ώρες, οι ικανότητές του μπορεί να επηρεαστούν. Μάλιστα αυτό μπορεί να συμβεί σε βαθμό εφάμιλλο με την υπέρβαση του νόμιμου ορίου συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα.

 

Το Sleep Suit επιτρέπει σε όποιον το φορά να βιώνει την καταβολή δυνάμεων που προκαλεί η κόπωση. Η εταιρία θα ενσωματώσει τη στολή ύπνου στο Driving Skills for Life (DSFL), στο δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης νεαρών οδηγών ηλικίας 17 έως 24 ετών.

 

Κυρίως οι νεαροί ενήλικες πολύ συχνά, ηθελημένα, στερούνται τον ύπνο, αναγκάζοντας τους εαυτούς τους να παραμείνουν ξύπνιοι, ώστε να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις μιας πολυάσχολης κοινωνικής ζωής, πολύωρης εργασίας ή μελέτης για εξετάσεις.

 

Ford Sleep Suit: από τι αποτελείται

 

Η στολή αποτελείται από ειδικά γυαλιά που προσομοιώνουν την πλήρη εξουθένωση, όπως η κατάσταση μικρο-ύπνου – μία ανεξέλεγκτη αντίδραση στην κόπωση. Σε κατάσταση μικρο-ύπνου, οι οδηγοί μπορεί να οδηγήσουν στα τυφλά για 10 δευτερόλεπτα ή και περισσότερο, μερικές φορές και με τα μάτια ανοιχτά, διανύοντας μερικές εκατοντάδες μέτρα. Μετά, το πιθανότερο είναι να μην θυμούνται τι έχει συμβεί.

 

Συνδεδεμένα σε μία εφαρμογή smartphone, τα ειδικά γυαλιά μπορούν να ρυθμίζονται ώστε να προσομοιώνουν τον εγκέφαλο που κατεβάζει ρολά και ο οδηγός δεν βλέπει τίποτα μπροστά του για μισό δευτερόλεπτο, και μετά για όλο και μεγαλύτερα διαστήματα έως 10 δευτερολέπτων. Τα γυαλιά φοριούνται σε συνδυασμό με ειδικά βάρη στο κεφάλι, το θώρακα, τα χέρια και τους αστραγάλους – συνολικά πάνω από 18 κιλά – ώστε ο χρήστης να βιώνει αδυναμία και εξουθένωση στο τιμόνι.

 

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν αν πιστεύετε ότι είστε πολύ κουρασμένοι για να οδηγήσετε; Σύμφωνα με τον Dr Gundolf Meyer-Hentschel, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

 

  • Σταματήστε κάπου με ασφάλεια
  • Πιείτε ένα ρόφημα με καφεΐνη και πάρτε ένα 20λεπτο υπνάκo
  • Ξυπνήστε ανανεωμένοι και έτοιμοι να ξαναβγείτε στο δρόμο. Διαφορετικά, ίσως πρέπει να βρείτε έναν άλλο τρόπο για να επιστρέψετε στο σπίτι ή να φτάσετε στον προορισμό σας.

#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...