Ford Focus με εύσημα από τον Euro NCAP

Ford Focus με εύσημα από τον Euro NCAP

Ford Focus Active Safety

Θετικές ήταν οι κριτικές που έλαβε από τον ανεξάρτητο φορέα το νέο Ford Focus, το οποίο διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού.

Ford Focus Active Safety 2

Μετά την πρώτη δοκιμή αξιολόγησης αυτοματοποιημένης οδήγησης που διοργάνωσε η γερμανική Λέσχη αυτοκινήτου ADAC, το νέο Ford Focus και πιο συγκεκριμένα τα συστήματα υποβοήθησης που διαθέτει, έλαβαν θετικές κριτικές από τον Euro NCAP.

Το μοντέλο, που νωρίτερα είχε αποσπάσει πέντε αστέρια στα crash tests του φορέα, πήρε τα εύσημα για τα οφέλη των συστημάτων του και επιλέχτηκε λόγω των προηγμένων λειτουργιών του, οι οποίες είναι περισσότερες από κάθε άλλο Focus.

Τα συστήματα διαθέτουν τρία ραντάρ, δύο κάμερες, 12 αισθητήρες, ενώ οι τεχνολογίες Co-Pilot 360, βοηθούν τον οδηγό σε πάρα πολλούς τομείς, μεταξύ άλλων και στο παρκάρισμα.

Ο Euro NCAP εξέτασε το προσαρμοζόμενο Cruise Control και αξιολόγησε την αντίδραση του συστήματος όταν το όχημα πλησιάζει αργά προπορευόμενα αυτοκίνητα, όταν κάποια άλλα αλλάζουν λωρίδα ή μπαίνουν στην κυκλοφορία, ακόμα και την αντίδρασή του όταν μπροστά υπάρχει εμπόδιο ή διαδοχικές στροφές.

Διαπιστώθηκε πως το Focus προσφέρει μοιρασμένους ρόλους στο σύστημα και τον οδηγό, με τον τελευταίο, πάντως, να μην είναι πλήρως εξαρτημένος από αυτό και να έχει τον περισσότερο έλεγχο. Αξιολογήθηκαν επίσης πόσο σαφείς είναι οι πληροφορίες στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή, ενώ οι τεχνολογίες υποστήριξης, χαρακτηρίστηκαν απλές και διαισθητικές στη χρήση.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...