”Go Electric” από τη Ford

''Go Electric'' από τη Ford

”Go Electric” από τη Ford

''Go Electric'' από τη Ford
”Go Electric” από τη Ford

Go Electric” από τη Ford, με την εταιρεία να αποκαλύπτει για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του λανσαρίσματος της συγκεκριμένης εμπειρίας, τη νέα Mustang Mach-E.

 

''Go Electric'' από τη Ford

”Go Electric” από τη Ford

Με προβλεπόμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 600 km στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου WLTP1, η πλήρως ηλεκτρική Mustang MachE στοχεύει να βάλει τέλος το «άγχος αυτονομίας». Μάλιστα αποτελεί για την Ford την αιχμή του δόρατος σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη γκάμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων.Οι πελάτες της Ford στην Ευρώπη θα μπορούν έως τα τέλη του 2021 να επιλέξουν ένα από τα 18 εξηλεκτρισμένα οχήματα της. Μάλιστα τα 14 από αυτά θα διατίθενται κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Η εταιρεία υπόσχεται να προσφέρει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις σε όλα τα μελλοντικά επιβατικά μοντέλα της. Σε όλο τον κόσμο, η Ford επενδύει πάνω από 11 δις δολάρια για τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της.

 

Τα εξηλεκτρισμένα οχήματα της Ford βασίζονται σε μία γκάμα τεχνολογιών. Αυτή περιλαμβάνει ήπια υβριδικά (48-volt), πλήρως υβριδικά, plugin υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Προσφέρει έτσι καινοτόμες λύσεις, οι οποίες ταιριάζουν σε όλες τις απαιτήσει των αγοραστών. Η Ford εκτιμά ότι το όφελος στο κόστος καυσίμου που θα έχουν οι πελάτες της μόνο από τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των μοντέλων Fiesta, Focus και Kuga, μπορεί να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.2

 

Ford - Go Electric

Ford – Go Electric

 

Υποστήριξη μέσω ολοκληρωμένων πακέτωνΤα πλήρως ηλεκτρικά και plugin υβριδικά μοντέλα της Ford θα υποστηρίζονται από ένα ολοκληρωμένο πακέτο με λύσεις φόρτισης (Ford Charging Solutions). Αυτό θα προσφέρει ομαλή πρόσβαση σε όλη την Ευρώπη τόσο σε οικιακούς φορτιστές, όσο και σε δημόσιους σταθμούς και σημεία φόρτισης. Οι αγοραστές της Mustang MachE που θα κάνουν μία κράτηση το 2020, θα λάβουν δωρεάν συνδρομή διάρκειας 1 έτους για υπηρεσίες της εφαρμογής FordPass. Η τελευταία προσφέρει πρόσβαση για χρήση του Δικτύου Φόρτισης FordPass και πληρωμή των αντίστοιχων υπηρεσιών από ένα λογαριασμό.3Η Ford ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει 1.000 σταθμούς φόρτισης σε εγκαταστάσεις της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της επόμενης τριετίας. Αυτό προκειμένου να καταστήσει τη φόρτιση απλή και άνετη για τους εργαζομένους της. Ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης, κάλεσε κυβερνήσεις, βιομηχανίες και ινστιτούτα να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια για εξηλεκτρισμό με ταχύτερη επέκταση των δημόσιων υποδομών.«Η Ford βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας πραγματικής αλλαγής. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε σε όλους τους πελάτες μας την μεγαλύτερη γκάμα επιλογών εξηλεκτρισμού» δήλωσε ο Rowley. «Οι υποδομές αποτελούν ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας προκειμένου οι πελάτες να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στην ηλεκτροκίνηση,. Ωστόσο δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Οι επενδύσεις που πρέπει να επιταχυνθούν από τους βασικούς ενδιαφερόμενους σε όλη τη Μ. Βρετανία και την Ευρώπη είναι σημαντικότερες από ποτέ.»

 

Mach-E

Mach-E

 

Η Mustang MachE εξελίχθηκε στην Ευρώπη, για την ΕυρώπηΗ Mustang MachE φτάνει στην Ευρώπη αργότερα μέσα στη χρονιά.Η Ford δημιούργησε την πλήρως ηλεκτρική Mustang MachE SUV μέσω μιας εξελικτικής διαδικασίας επικεντρωμένης αποκλειστικά στις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών. Οι μηχανικοί της Ford Ευρώπης ενεπλάκησαν από την αρχή στην εξέλιξη της αρχιτεκτονικής του οχήματος, στο επιμέρους μέρη της καθώς και στα χαρακτηριστικά των λογισμικών συστημάτων του. Αυτό έγινε ώστε το τελικό προϊόν να καλύπτει τις ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών.Οι προδιαγραφές ελατηρίων και αμορτισέρ, το σύστημα διεύθυνσης με την ηλεκτρική υποβοήθηση, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας και οι ρυθμίσεις της τετρακίνησης της Mustang MachE έχουν προσαρμοστεί ειδικά με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών δρόμων αλλά και το στυλ οδήγησης των αγοραστών της γηραιάς ηπείρου.Με αυτονομία 600 χιλιομέτρωνΕξοπλισμένη με την μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία (extendedrange) και κίνηση στους πίσω τροχούς, η ηλεκτρική αυτονομία της Mustang MachE φτάνει τα 600 km, σύμφωνα με το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Παρέχει έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα μεγάλα ταξίδια. Αξίζει να σημειωθεί πως το 85% των πελατών Mustang MachE που προχώρησαν σε προ-παραγγελία έχουν επιλέξει την έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία (extendedrange).Με μέγιστη ισχύ φόρτισης 150 kW στους σταθμούς της κοινοπραξίας IONITY, η Mustang MachE θα μπορεί να αυξήσει την αυτονομία της έως και για 93 χλμ. με φόρτιση που θα διαρκεί μόλις 10 λεπτά.4 Η Mustang MachE στην έκδοση standardrange υπολογίζεται πως θα μπορεί να φορτίζει την μπαταρία της από το 10% έως και το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε περίπου 38 λεπτά σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος DC.5Στο σπίτι, η Ford προσφέρει μία λύση επιτοίχιου φορτιστή (Ford Connected Wallbox) με πέντε φορές μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης σε σχέση με μία οικιακή πρίζα. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές μπορούν, κατ’ εκτίμηση, να εξασφαλίσουν μέση αυτονομία 62 χλμ. ανά ώρα φόρτισης στην έκδοση extendedrange και κίνηση στους πίσω τροχούς.

 

Μέσω της συνδεσιμότητας που παρέχει το ενσωματωμένο modem FordPass Connect, η Mustang MachE έχει τη δυνατότητα να βελτιώνει συνεχώς την απόδοσή της μέσα από ασφαλείς, ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (overtheair updates) που μπορούν να αυξήσουν τις επιδόσεις του οχήματος αλλά και τα χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς του συστήματος επικοινωνιών και ψυχαγωγίας SYNC® .


Σύστημα SYNC

 

Η επόμενη γενιά του συστήματος SYNC χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση. Αυτό προκειμένου να προσαρμόζεται γρήγορα στις προτιμήσεις των οδηγών και να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Μία οθόνη αφής 15,5 ιντσών και η απλή διεπαφή της καταργεί τα περίπλοκα μενού και διευκολύνει την πρόσβαση με λειτουργίες μέσω αφής, χειρονομιών swipe & pinch και φωνητικού ελέγχου. Με συνδεσιμότητα βασισμένη σε cloud, το σύστημα διαθέτει επίσης ασύρματη συμβατότητα με εφαρμογές Apple CarPlay, Android Auto και AppLink από smartphones και κινητές συσκευές.

 

Ford και ηλεκτροκίνηση

Ford και ηλεκτροκίνηση

 

Στα χνάρια της εμβληματικής MustangΗ Mustang MachE «ερμηνεύει» εκ νέου το σχεδιαστικό DNA της εμβληματικής Mustang. Μία κομψή, κουπέ σιλουέτα και ένα ανάγλυφο καπό συνδυάζονται με αθλητικά πίσω τμήματα και ένα στιβαρό, μυώδες «στήσιμο». Το αεροδυναμικό προφίλ επωφελείται από σύγχρονες πινελιές, όπως η απουσία προεξεχουσών λαβών στις πόρτες και η κυρτή σχεδίαση της οροφής.Μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική αμαξώματος έρχεται να υποστηρίξει το ανοιχτό, φωτεινό και ευάερο περιβάλλον του εσωτερικού. Η σύγχρονη σχεδίαση συνδυάζεται με έξυπνες λύσεις που ενισχύουν τη λειτουργικότητα. Παράδειγμα τα βραβευμένα με iF Design Award ηχεία του συστήματος ήχου της Bang & Olufsen που είναι ενσωματωμένα στα ταμπλό θυμίζοντας σε σχήμα μία μπάρα ήχου.Η Mustang MachE διαθέτει επίσης τρία μοναδικά προφίλ οδήγησης – Whisper, Engage και Unbridles. Το καθένα προσαρμόζει τη συμπεριφορά του οχήματος, τον εσωτερικό φωτισμό και τα δυναμικά animations του πίνακα οργάνων σύμφωνα με το επιθυμητό στυλ. Ακόμα και οι ήχοι του οχήματος είναι προσαρμοσμένοι ούτως ώστε να προσφέρουν μία γνήσια, πλήρως ηλεκτρική εμπειρία.

 

Ηλεκτροκίνηση για κάθε περίπτωσηΗ Ford δεσμεύεται να προσφέρει μία εξηλεκτρισμένη έκδοση για κάθε επιβατικό μοντέλο που θα λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά. Προσφέροντας μία ολοκληρωμένη και πολυσχιδή γκάμα συστημάτων ηλεκτροκίνησης, η Ford είναι σε θέση να προσαρμόσει παραμέτρους, όπως είναι για παράδειγμα οι επιδόσεις, ανάλογα με διαφορετικά σενάρια λειτουργίας και διαφορετικά οχήματα, ούτως ώστε να προσφέρει στους πελάτες της τις πατροπαράδοτες αξίες της μάρκας – όπως η εμπιστοσύνη, η προσιτή τιμή και η οδηγική απόλαυση – τόσο στην κατηγορία των επιβατικών οχημάτων, όσο και σε εκείνη των επαγγελματικών.Η Ford εκτιμά ότι τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της θα καταλάβουν έως τα τέλη του 2022 ποσοστό άνω του 50% επί των συνολικών της πωλήσεων στην κατηγορία των επιβατικών οχημάτων. Μέχρι τότε, η εταιρεία προβλέπει ότι οι πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων επιβατικών οχημάτων της θα έχουν ανέλθει στο 1 εκατομμύριο.Διαθέσιμα πριν τα τέλη του 2021Τα 18 εξηλεκτρισμένα οχήματα που η Ford έχει αναγγείλει για τους πελάτες της στην Ευρώπη πριν από τα τέλη του 2021 περιλαμβάνουν:

  • Fiesta EcoBoost Hybrid,6 Puma EcoBoost Hybrid, Focus EcoBoost Hybrid, 6 Kuga EcoBlue Hybrid, Transit Custom EcoBlue Hybrid, Tourneo Custom EcoBlue Hybrid και Transit EcoBlue Hybrid – όλα με ήπια υβριδική τεχνολογία των 48-volt, η οποία προσφέρει μειωμένες εκπομπές CO2, βελτιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου και μία ακόμα πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία, με πιο άμεση απόκριση

  • Mondeo Hybrid, Kuga Hybrid, 6 SMAX Hybrid6 και Galaxy Hybrid6 – όλα με αυτοφορτιζόμενη, πλήρως υβριδική τεχνολογία κίνησης με βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, η οποία αποτελεί μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση έναντι του diesel. Η συγκεκριμένη λύση παρέχει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας, ιδιαίτερα σε αστικό περιβάλλον με συχνά “σταμάτα-ξεκίνα”

  • Explorer PlugIn Hybrid, Kuga PlugIn Hybrid, Transit Custom PlugIn Hybrid και Tourneo Custom PlugIn Hybrid – όλα με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης, σε συνδυασμό με την αυτονομία και ελευθερία που παρέχει ένας συμβατικός κινητήρας εσωτερικής καύσης

  • Mustang MachE6 καθώς και ένα πλήρως ηλεκτρικό Transit van6 – αμφότερα με δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ρεύμα και μηδενικές εκπομπές ρύπων

  • Ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα (LCV) θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στη χρονιά


Επένδυση εκατομμυρίων

 

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Ford ανακοίνωσε μία σημαντική επένδυση ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή θα υποστηρίξει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της εταιρείας με μία προηγμένη εγκατάσταση για τη συναρμολόγηση μπαταριών στο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας που βρίσκεται στη Βαλένθια της Ισπανίας.Δύο νέες γραμμές συναρμολόγησης αναμένεται να υποστηρίξουν την παραγωγή των προηγμένων μπαταριών ιόντων λιθίου που θα προσφέρουν ενέργεια για την κίνηση των νέων Kuga PlugIn Hybrid, Kuga Hybrid, καθώς και των αντίστοιχων για τα SMAX Hybrid και Galaxy Hybrid, παράλληλα με τα εν λόγω οχήματα, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας αλλά και της βιωσιμότητας στον τομέα της παραγωγής. Η παραγωγή στη νέα αυτή μονάδα θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο.Στο πλευρό και των επαγγελματιώνΗ Ford βοηθά στην ανάπτυξη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των πελατών της λανσάροντας για πρώτη φορά στην κατηγορία συστήματα ηλεκτροκίνησης για τα αντίστοιχα οχήματά της. Το Transit Custom PlugIn Hybrid λανσάρεται μετά από εκτεταμένες δοκιμές διάρκειας ενός έτους που έγιναν σε πραγματικές συνθήκες. Από αυτές προέκυψε ότι τα plugin υβριδικά επαγγελματικά οχήματα αποτελούν την πιο πρακτική και άμεσα διαθέσιμη επιλογή για επιχειρήσεις που επιδιώκουν τη συμμόρφωσή τους με τα σύγχρονα και πιο αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων στις πόλεις.Αξιοποιώντας το αμιγώς ηλεκτροκίνητο προγράμματα κίνησης, ένας στόλος 20 πρωτοτύπων Transit Custom PlugIn Hybrid van κάλυψε πάνω από 240.000 km με σκοπό να διερευνηθεί κατά πόσον οι επαγγελματίες μπορούσαν να διεκπεραιώσουν τις συνήθεις καθημερινές εργασίες που εκτελούσαν με τα πετρελαιοκίνητα οχήματά τους.Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το 75% της χιλιομετρικής κάλυψης του στόλου στο Κεντρικό Λονδίνο και το 49% στην περιοχή του Μείζονος Λονδίνου πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του προγράμματος αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Τα αποτελέσματα της δοκιμής υπογραμμίζουν ότι ακόμα και χωρίς ολοκληρωμένο δίκτυο φόρτισης, τα υβριδικά van μπορούν να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές ρύπων στα κέντρα των πόλεων αξιοποιώντας την ευελιξία που προσφέρουν οι range extender βενζινοκινητήρες τους, οι οποίοι εξασφαλίζουν την απαραίτητη αυτονομία για την ολοκλήρωση μεγαλύτερων αποστάσεων, εφόσον είναι απαραίτητο.Περαιτέρω δοκιμές σε Κολωνία και Βαλένθια θα προσφέρουν δεδομένα από διαφορετικές αγορές, πόλεις και τύπους πελατών, περιλαμβάνοντας ένα μίγμα οχημάτων που θα αποτελείται από μοντέλα, όπως το Transit Custom PlugIn Hybrid van και το όχημα μεταφοράς προσωπικού, Tourneo Custom PlugIn Hybrid.Το εξηλεκτρισμένο Transit Custom Hybrid αναδείχτηκε International Van of the Year 2020.Κορυφαίο σύστημα φόρτισηςΓια να βοηθήσει τους καταναλωτές να μεταβούν πιο ομαλά και με αυτοπεποίθηση σε ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον, η Ford πρωτοστατεί στη δημιουργία ολοκληρωμένων υποδομών φόρτισης που απαιτούνται για την υποστήριξη plugin υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων.

Μέσα στην επόμενη τριετία, η Ford θα λανσάρει 1.000 σημεία φόρτισης που θα εξυπηρετούν τους εργαζομένους της σε εγκαταστάσεις της εταιρείας. Η Ford είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και μέτοχος στην κοινοπραξία IONITY, η οποία στοχεύει να κατασκευάσει 400 σταθμούς ταχείας φόρτισης σε κύριες ευρωπαϊκές τοποθεσίες μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς. Οι συγκεκριμενοι σταθμοί θα εξασφαλίζουν μέγιστη ισχύ φόρτισης 350 kW, η οποία θα επιτρέπει μία σημαντική μείωση των χρόνων φόρτισης για τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σε σχέση με τα υπάρχοντα συστήματα – ιδανικό για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Οι φορτιστές της IONITY θα προσφέρουν προνομιακές τιμές για πελάτες Ford.Σε συνεργασία με τη NewMotion και μέσω της συνδεσιμότητας του FordPass Connect, η εφαρμογή FordPass θα παρέχει στους πελάτες Ford πρόσβαση στο μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη. Οι πελάτες της Ford θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή FordPass για να εντοπίζουν εύκολα, να καθοδηγηθούν, να πληρώνουν αλλά και να παρακολουθούν τη φόρτιση σε περισσότερα από 125.000 τοποθεσίες του Δικτύου Φόρτισης FordPass σε 21 χώρες, πληρώνοντας για τις σχετικές υπηρεσίες από ένα λογαριασμό.Βοηθώντας τους καταναλωτές στη μετάβαση στην ηλεκτρική εποχήΤο roadshow της Ford με τίτλο “Go Electric” είναι μία μοναδική, συναρπαστική και διαδραστική εμπειρία, η οποία είναι σχεδιασμένη προκειμένου να βοηθήσει τους καταναλωτές να κατανοήσουν την ηλεκτροκίνηση αλλά και να αποφασίσουν για την αγορά ενός εξηλεκτρισμένου οχήματος.Ξεκινώντας από το περίφημο Marble Arch στο Λονδίνο, η εμπειρία “Go Electric” θα προσεγγίσει στη Μ. Βρετανία περίπου 4 εκατομμύρια καταναλωτές κατά τη διάρκεια ενός τουρ διάρκειας έξι μηνών. Θα ακολουθήσουν εμπειρίες “Go Electric” σε επτά ακόμα ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκείνες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Πρακτικές, αλλά και συναρπαστικές συνάμα δραστηριότητες αναμένεται να βοηθήσουν στην απομυθοποίηση του τεχνολογιών εξηλεκτρισμού βοηθώντας ταυτόχρονα τους καταναλωτές που πιθανόν να μην έχουν ξεκαθαρίσει τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων συστημάτων ηλεκτροκίνησης και τα πλεονεκτήματα του καθενός ξεχωριστά.Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ford7 αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φιλοδοξούν να αποκτήσουν κάποια στιγμή ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, με σχεδόν τους μισούς (το 45%) να θεωρούν ότι το μεγαλύτερο όφελος θα είναι η κατάργηση των στάσεων για ανεφοδιασμό στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Ωστόσο, το 40% ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ελάχιστα για τα ηλεκτρικά οχήματα – κάτι που σημαίνει ότι η μετάβαση από την αντλία ανεφοδιασμού καυσίμου στην πρίζα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της. Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές (49%) θεωρούν ότι η έλλειψη υποδομών φόρτισης αποτελεί τη σημαντικότερη τροχοπέδη στην απόφασή τους να προβούν στην αγοράς ενός ηλεκτρικού οχήματος.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...