Grand Prix Sochi 2018: με την εξαιρετικά μαλακή γόμα η Pirelli

Grand Prix Sochi 2018: με την εξαιρετικά μαλακή γόμα η Pirelli

Grand Prix Sochi 2018

Grand Prix Sochi 2018

Με την εξαιρετικά μαλακή, την πάρα πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα προμηθεύει η Pirelli τις ομάδες της Formula 1 για το Grand Prix Sochi 2018, στη Ρωσία.

Grand Prix Sochi 2018 2

Grand Prix Sochi 2018 information

Αυτό το Σαββατοκύριακο δίνεται στη Ρωσία η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Με την Pirelli να προμηθεύει τις ομάδες με την εξαιρετικά μαλακή, την πάρα πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα. Οι επιλογές είναι οι ίδιες συγκριτικά με τη Σινγκαπούρη, έχοντας ένα «κενό», καθώς απουσιάζει η πολύ μαλακή.

Ως εκ τούτου, θα υπάρχουν αλλαγές στη στρατηγική των ομάδων, με τις γόμες, πάντως, να έχουν ίση σχετικά διαφορά η μία με την άλλη. Απλά, επειδή η πίστα της Ρωσίας είναι διαφορετικού τύπου από αυτή της Σιγκαπούρης, θα υπάρξουν πολλοί παράγοντες που θα επηρεάσουν.

Grand Prix Sochi 2018 2

Grand Prix Sochi 2018 2

Η άσφαλτος στην πίστα, που εγκαινιάστηκε το 2014 έχει «ωριμάσει» από τότε. Όμως όχι πολύ, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν είναι ακραίες. Είτε αυτές είναι θερμές είτε κρύες. Η φθορά στα ελαστικά θα είναι σχετικά χαμηλή αλλά η εξαιρετικά μαλακή γόμα είναι δύο «σκάλες» πιο μαλακή από τη μαλακότερη που χρησιμοποιήθηκε εκεί πέρυσι. Η πιο απαιτητική στροφή που ταλαιπωρεί περισσότερο τα ελαστικά είναι η τρίτη, ενώ το εμπρός δεξί «δουλεύει» περισσότερο, κάτι που θα έχει επίπτωση στην πρόσφυση και το φρενάρισμά του.

Grand Prix Sochi 2018: ο Μάριο Ιζόλα για τον αγώνα

Ο Μάριο Ιζόλα, επικεφαλής της Pirelli για τους αγώνες, σημείωσε. «Έχοντας ξανά ένα “κενό” στις γόμες και τις ίδιες επιλογές με τη Σιγκαπούρη, ελπίζουμε να δούμε την ίδια στρατηγική που είχαμε σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, αλλά διαφορετική στο γενικότερο πλαίσιο. Η άσφαλτος δεν είναι τραχειά, αλλά απαλή και αυτό σημαίνει πως θα έχουμε λιγότερη φθορά στα ελαστικά. Στη θεωρία, είναι ιδανικό το τοπίο για την εξαιρετικά μαλακή γόμα. Ωστόσο, αυτό το ελαστικό δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στη Ρωσία και οι ομάδες θα χρειαστούν να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα λειτουργήσει η εξαιρετικά μαλακή γόμα και ειδικότερα στην απαιτητική στροφή τρία».

Πηγή: Pirelli


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...