H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών (1)

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών (1)

Μια σειρά από προηγμένες plugin υβριδικές εκδόσεις θα πλαισιώσουν την πολυτελή BMW Σειρά 7 στο λανσάρισμά της, την άνοιξη του 2019.

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών (2)

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών (2)

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών, με τις εκδόσεις αυτές να συνδυάζουν σπορ στιλ, υψηλό επίπεδο ανέσεων στο ταξίδι και περιβάλλον ευεξίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με υψηλό επίπεδο απόδοσης και δυνατότητα αθόρυβης, πλήρους ηλεκτρικής οδήγησης με μηδενικούς ρύπους.

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών (3)

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών (3)

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plugin υβριδικών: εμπειρία σε τρεις εκδόσεις

Αυτή η τεχνολογικά προηγμένη οδηγική εμπειρία στην πολυτελή κατηγορία προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις: BMW 745e, BMW 745Le (long version) και BMW 745Le xDrive με μακρύτερο μεταξόνιο και έξυπνη τετρακίνηση. Το plug-in υβριδικό τους σύστημα περιλαμβάνει έναν εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα και μία ακόμα πιο εξελιγμένη μπαταρία με αυξημένη χωρητικότητα. Η εξέλιξη έναντι του προηγούμενου μοντέλου αντανακλάται στην αύξηση ισχύος και ροπής. Επιπλέον, στις βελτιωμένες τιμές ηλεκτρικής αυτονομίας, κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα εσωτερικής καύσης ανέρχεται στους 286 ίππους σε συνδυασμό τους 113 ίππους και τα 265 Nm ροπής του  ηλεκτροκινητήρα. Τα πιο προηγμένα ηλεκτρονικά ισχύος διαθέτουν έξυπνη διαχείριση ενέργειας. Αυτό ώστε να ελέγχεται με ακρίβεια η συνεργασία μεταξύ των δύο κινητήριων μονάδων και – με ενεργοποιημένη τη λειτουργία preview – αποδοτική κατανομή της ηλεκτροκίνησης στις διαδρομές που πρέπει να καλύπτονται με μηδενικούς ρύπους. Όταν ο διακόπτης οδηγικής εμπειρίας είναι στην επιλογή SPORT mode, η συνολική διαθέσιμη ισχύς του συστήματος φτάνει τα 394 PS και τα 600 Nm ροπής.

Το νέο σύστημα κίνησης προσφέρει στα plug-in υβριδικά μοντέλα της νέας BMW Σειράς 7 βελτιστοποιημένη ικανότητα επιτάχυνσης. Η νέα BMW 745e επιταχύνει σε 5,2 δευτερόλεπτα από 0 στα 100 χ.α.ω. Η BMW 745Le χρειάζεται 5,3 δεύτερα. Από την άλλη, η BMW 745Le xDrive διανύει την ίδια απόσταση σε 5,1 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα και για τα τρία μοντέλα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χ.α.ω.

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών engine

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών engine

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plugin υβριδικών: νέα μπαταρία υψηλής τάσης

Η νέα μπαταρία υψηλής τάσης για τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW Σειράς 7 έχει τώρα αυξημένη χωρητικότητα 12.0 kWh. Αυτή δημιουργεί τη βάση για επέκταση της ηλεκτροκίνησης, μηδενικούς ρύπους και σχεδόν αθόρυβη οδήγηση και πέραν των ορίων πόλης. Στο HYBRID mode, οι νέες BMW 745e, BMW 745Le και BMW 745Le xDrive ταξιδεύουν με ταχύτητα έως 110 km/h – 20 km/h ταχύτερα από τις προκατόχους τους – αμιγώς με ηλεκτροκίνηση. Ο κινητήρας καύσης δεν παρεμβαίνει πριν το όχημα ανεβάσει υψηλότερη ταχύτητα  που απαιτεί ένα ιδιαίτερα υψηλό φορτίο. Στο ELECTRIC mode, η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα και μόνο είναι αρκετή για την επίτευξη 140 km/h. Η ηλεκτρική αυτονομία της νέας BMW 745e είναι μεταξύ 54 και 58 km, ενώ της νέας BMW 745Le αντίστοιχα από 52 έως 55 km. Η νέα BMW 745Le xDrive προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 – 54 km.

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών: κατανάλωση

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων των πολυτελών sedan με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης έχουν βελτιστοποιηθεί. Για τη νέα BMW 745e, η κατανάλωση μικτού κύκλου μετρήθηκε στα  2.3 – 2.1 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο 15.6 – 15.1 kWh/100 km και εκπομπές CO2 από 52 – 48 g/km. Οι αντίστοιχες τιμές για τη νέα BMW 745Le είναι 2.3 – 2.2 l/100 km, 15.7 – 15.6 kWh/100 km και 53 – 50 g/km. Η νέα BMW 745Le xDrive φτάνει σε επίπεδο 2.6 – 2.3 l/100 km, 16.3 – 15.8 kWh/100 km και 59 – 52 g/km.

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών (4)

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών (4)

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών: λειτουργία ηλεκτροκινητήρα

Ο ηλεκτροκινητήρας των plug-in υβριδικών μοντέλων είναι ενσωματωμένος στο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Στο φρενάρισμα και το ρολάρισμα, λειτουργεί ως γεννήτρια. Έτσι τροφοδοτεί με ενέργεια τη μπαταρία υψηλής τάσης μέσω του συστήματος ανάκτησης. Η μπαταρία ιόντων λιθίου επίσης χρησιμεύει για να τροφοδοτεί το δίκτυο συστημάτων του αυτοκινήτου. Επιπλέον, αυτή η ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του στάνταρ, βοηθητικού συστήματος κλιματισμού. Η μπαταρία υψηλής τάσης τοποθετείται κάτω από τα πίσω καθίσματα, ενώ το ρεζερβουάρ των 46-L βρίσκεται πάνω από τον πίσω άξονα. Αυτό σημαίνει ότι η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών των plug-in υβριδικών μοντέλων περιορίζεται ελάχιστα. Επιπλέον, η χωρητικότητα των 420 L μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της στάνταρ λειτουργίας των διαιρούμενων 40:20:40 και αναδιπλούμενων πλατών των πίσω καθισμάτων.

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plugin υβριδικών: σετάρισμα αυτοκινήτου

Το σετάρισμα του αυτοκινήτου και το πρόγραμμα λειτουργίας του συστήματος οδήγησης μπορεί να επιλέγεται μέσω μπουτόν στην κεντρική κονσόλα. Εδώ, ο διακόπτης οδηγικής εμπειρίας προσφέρει τα προγράμματα SPORT για ένα δυναμικό σετάρισμα και ADAPTIVE που προσαρμόζεται στο οδηγικό στυλ και τις συνθήκες καθώς και τρία προγράμματα λειτουργίας HYBRID, ELECTRIC και BATTERY CONTROL. Το HYBRID mode είναι η στάνταρ ρύθμιση που ενεργοποιεί ένα ισορροπημένο σετάρισμα. Πιέζοντας το μπουτόν HYBRID δύο φορές, αυτό το πρόγραμμα ενεργοποιείται σε έκδοση βελτιστοποιημένης απόδοσης (HYBRID ECO PRO).

Η οδήγηση με μειωμένη κατανάλωση υποστηρίζεται σε αυτό το πρόγραμμα. Η λειτουργία ρολαρίσματος είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό. Εδώ, η ηλεκτρική υποβοήθηση επιτάχυνσης είναι διαθέσιμη μόνο μέσω kick-down. Επίσης, μπορεί να επιλεγεί το ELECTRIC mode ως στάνταρ ρύθμιση μέσω του μενού iDrive. Το πρόγραμμα αυτό προορίζεται αμιγώς για ηλεκτροκίνηση. Ένας χαρακτηριστικός ήχος που παράγεται ειδικά για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW χρησιμοποιείται για ακουστική προστασία των πεζών, και εκπέμπεται μέσω ενός ηχείου.

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών interior

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών interior

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών: SPORT mode

Σε SPORT mode, ο ηλεκτροκινητήρας δεν χρησιμοποιείται ανεξάρτητα, αλλά μόνο για την υποστήριξη του κινητήρα καύσης. Η ρύθμιση BATTERY CONTROL χρησιμεύει για να διατηρεί την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης σε ένα προκαθορισμένο επίπεδο από τον οδηγό. Στον αυτοκινητόδρομο, για παράδειγμα, τα αποθέματα ενέργειας μπορούν να αποθηκεύονται ή ακόμα και να αυξάνονται για να χρησιμοποιηθούν αργότερα για οδήγηση στην πόλη χωρίς ρύπους.

Το επιλεγμένο πρόγραμμα λειτουργίας απεικονίζεται στον πίνακα οργάνων νέας σχεδίασης, και αναγνωρίζεται εύκολα μέσω του σχετικού χρώματος. Η ηλεκτροκίνηση εξακολουθεί να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη μέσω περιοχών επισημασμένων με μπλε στο ταχύμετρο και στην ένδειξη παραγόμενης ισχύος. Αυτό εμφανίζει επίσης καθαρά τα όρια εκκίνησης για τον κινητήρα καύσης και τα όρια ισχύος και ταχύτητας που προβλέπονται για την ηλεκτροκίνηση. Κατά τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης, ο οδηγός μπορεί να βλέπει όλες τις σχετικές πληροφορίες στον πίνακα οργάνων, όπως επίπεδο και διάρκεια φόρτισης, ρεύμα φόρτισης, τρέχουσα διαθέσιμη ηλεκτρική αυτονομία και επιλεγμένη ώρα επόμενης αναχώρησης καθώς και το επιλεγμένο επίπεδο  κλιματισμού. Οι πληροφορίες αυτές παρέχονται και εκτός του αυτοκινήτου.

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plugin υβριδικών: αισθητικές αναβαθμίσεις

Το πακέτο αισθητικής αναβάθμισης Pure Excellence και το M sport διατίθενται προαιρετικά για τις νέες BMW 745e, BMW 745Le και BMW 745Le xDrive. Όλα τα συστήματα υποστήριξης οδηγού διατίθενται κανονικά, όπως και η πλήρης γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση της άνεσης και, με εξαίρεση το Executive Drive Pro, όλα τα συστήματα ανάρτησης της νέας BMW Σειράς 7.

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plugin υβριδικών: ψηφιακές υπηρεσίες

Από το καλοκαίρι του 2019, νέες ψηφιακές υπηρεσίες θα διατίθενται για τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW Σειράς 7 που κάνουν τη φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ακόμα πιο ελκυστική και άνετη. Με την επιλογή ενός δημόσιου σταθμού φόρτισης, το σύστημα πλοήγησης παρέχει επίσης στον οδηγό μία λίστα με προτεινόμενα ξενοδοχεία, εστιατόρια, café, τουριστικά αξιοθέατα και πολιτιστικά ιδρύματα στην περιοχή. Επιπλέον, ο πελάτης λαμβάνει πρόβλεψη διαθεσιμότητας σταθμού φόρτισης. Ειδικότερα, οι πελάτες ChargeNow μπορούν να κάνουν κράτηση του κατάλληλου σταθμού φόρτισης για περιορισμένη ώρα απευθείας από το αυτοκίνητό τους.

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών detail

H BMW σειρά 7 με πλήρη γκάμα Plug-in υβριδικών detail

Επιπλέον, ο προσωπικός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant στα plug-in υβριδικά μοντέλα της νέας BMW Σειράς 7 διευκολύνει τη ζωή του οδηγού. Μεταξύ άλλων, αυτό περιλαμβάνει την επιλογή μιας «εμπειρίας», όπως συνδυασμό κλιματισμού καθισμάτων, λειτουργία μασάζ, θερμοκρασία εσωτερικού, διάχυση αρώματος και σκίαση βάσει των καθορισμένων Experience Modes. Η αναζήτηση χώρων στάθμευσης και επιλογών φόρτισης υποστηρίζεται επίσης από το BMW Intelligent Personal Assistant.

Πηγή: BMW


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...