Hyundai i30 N

Hyundai i30 N

Hyundai i30 N front

Hyundai i30 N front

Βασισμένο στο i30 νέας γενιάς, το i30 N αναπτύχθηκε προκειμένου να προσφέρει μέγιστη οδηγική απόλαυση.

Hyundai i30 N back

Hyundai i30 N back

Έχοντας στόχο την έντονη και μέγιστη οδηγική απόλαυση, η Hyundai ανέπτυξε το i30 N, που βασίζεται στο i30 νέας γενιάς. Με τη λειτουργία overboost να αυξάνει τη ροπή κατά 8% και την επιτάχυνση κατά 6-7%, το αυτοκίνητο προσφέρει όλα αυτά για τα οποία κατασκευάστηκε και δίνει στον χειριστή την ελευθερία να κινηθεί όσο γρήγορα εκείνος θέλει.

Hyundai i30 N: εξωτερικός σχεδιασμός

Το i30 N έχει μεγάλα τόξα που φιλοξενούν τους τροχούς των 18 ή 19 ιντσών που φέρουν το λογότυπο Ν. Συγκριτικά με την 5θυρη έκδοση, είναι χαμηλότερο κατά 4mm με τους τροχούς των 18 και κατά οκτώ, με αυτούς των 19 ιντσών. Η υπογραφή Ν διακρίνεται στις κόκκινες δαγκάνες των φρένων και στη μάσκα Cascading, η οποία τονίζεται από τη μαύρη στεφάνη των προβολέων, που πλαισιώνουν με τη σειρά τους το επιθετικό εμπρός μέρος του οχήματος.

Πίσω, ξεχωρίζουν το τριγωνικό τρίτο φως των φρένων στο νέο γυαλιστερό μαύρο σπόιλερ και η διπλή εξάτμιση.

Hyundai i30 N side

Hyundai i30 N side

Hyundai i30 N: εσωτερικά

Το τιμόνι Ν εξασφαλίζει πως ο οδηγός ελέγχει όλα τα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν τρεις βασικές λειτουργίες, οι Normal, Sport και Eco και στα δεξιά, ο οδηγός έχει πρόσβαση στο μπουτόν Ν. Για την καλύτερη λειτουργία του κινητήρα, υπάρχει το μπουτόν Rev, ακριβώς πάνω από αυτό του Ν. Το τιμόνι κατασκευάζεται με μπλε λογότυπο Ν στο κάτω μέρος.

Hyundai i30 N interior

Hyundai i30 N interior

 

Hyundai i30 N: λειτουργίες

 

Rev matching

Αυτή η λειτουργία ρυθμίζει αυτόματα τις στροφές του κινητήρα όταν υπάρχει «κατέβασμα» σχέσης. Ενεργοποιείται εύκολα με το χέρι, αφού βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του τιμονιού.

Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (ECS)

Ελέγχει το σύστημα και βελτιώνει την οδήγηση και τη σταθερότητα. Η χρήση ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας εγγυάται άμεσο και ακριβή έλεγχο και επιτρέπει στον χειριστή να επηρεάζει την ακαμψία της ανάρτησης, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC)

Σταθεροποιεί το όχημα κατά τους ελιγμούς. Μπορεί, μάλιστα, να απενεργοποιηθεί εντελώς για τη μέγιστη συγκίνηση σε οδήγηση εντός πίστας.

Ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (E-LSD) (με πακέτο επιδόσεων)

Το σύστημα επιτρέπει στους τροχούς να κυλούν σε διαφορετικές ταχύτητες, εφαρμόζοντας διαφορετικά επίπεδα ροπής, ανάλογα με τη μεταφορά φορτίου από τον εσωτερικό προς τον εξωτερικό τροχό του εμπρός άξονα. Ως εκ τούτου, η ολίσθηση του τροχού μειώνεται και η υποστροφή εξαλείφεται σε μεγάλο βαθμό.

Ηλεκτρονική γεννήτρια ήχου (ESG)

Από την ηλεκτρονική γεννήτρια ήχου στο πλαίσιο, παράγεται ένας σπορ ήχος. Στην καμπίνα, στη βάση του παρμπρίζ, παρέχει επιπλέον ακουστική για να ταιριάζει με την οδηγική διάθεση του οδηγού.

Σύστημα βαλβίδων μεταβλητής εξαγωγής (με πακέτο επιδόσεων)

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει διαφορετικούς ήχους εξάτμισης, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχει επιλέξει. Χάρη στις ρυθμίσεις της εξάτμισης, αυτή μπορεί να παράγει ισχυρό ήχο, ο οποίος μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με το άνοιγμα των βαλβίδων.

Hyundai i30 N dashboard

Hyundai i30 N dashboard

Hyundai i30 N: προφίλ οδήγησης

Είναι οι Eco, Normal, Sport, N και N με προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, Επιλέγονται από το τιμόνι και μεταβάλλουν πολλές παραμέτρους του αυτοκινήτου, όπως είναι ο κινητήρας, η ανάρτηση, το ESC, το E-LSD, ο ήχος, η διεύθυνση και η λειτουργία Rev. Στην N Custom, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τις ρυθμίσεις Eco, Normal, Sport και Sport +.

Hyundai i30 N: πακέτο επιδόσεων

Ο κινητήρας δύο λίτρων προσφέρεται στο Standard Package των 250 ίππων και στο Performance Package που αποδίδει 275. Αμφότερα τα μοτέρ, παρέχουν 353Nm ροπή και αναπτύσσουν τελική 250 χ.α.ω. Η πρώτη έκδοση επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε 6,4δλ. και η δεύτερη σε 6,1. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και χάρη στο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το πακέτο επιδόσεων περιλαμβάνει ελαστικά Hyundai N 19 ιντσών Pirelli P-Zero υψηλής αντοχής, κόκκινες δαγκάνες φρένων N και μεγαλύτερους δίσκους φρένων (μπροστά 18 ιντσών, 17 ιντσών πίσω).

Hyundai i30 N interior 2

Hyundai i30 N interior 2

Hyundai i30 N: συνδεσιμότητα

Διατίθεται η οθόνη πέντε ιντσών και αυτή των οκτώ, στον προαιρετικό εξοπλισμό. Παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ισχύ, τη ροπή στρέψης, το turbo boost, καθώς και έναν χρονοδιακόπτη lap και επιτάχυνσης. Το σύστημα είναι συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ προσφέρεται επαγωγική ασύρματη φόρτιση smartphone και 7ετή δωρεάν συνδρομή στις υπηρεσίες LIVE.

Hyundai i30 N: συστήματα ασφαλείας

Περιλαμβάνονται πολλά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον οδηγό σε διάφορες περιπτώσεις και είναι τα: σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (AEB), σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού (DAA), σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LKAS), σύστημα Πληροφόρησης Ορίων Ταχύτητας και σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων (HBA).

Πηγή: Hyundai


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...