ImMErsive Technology Room

ImMErsive Technology Room

ImMErsive Technology Room

ImMErsive Technology Room
ImMErsive Technology Room

Η Fiat Chrysler Automobiles εγκαινιάζει το ImMErsive Technology Room, τις νέες εγκαταστάσεις εικονικής πραγματικότητας στο Τορίνο.

 

FCA IMMERSE TECH

FCA IMMERSE TECH

 

Η νέα εγκατάσταση βρίσκεται στην καρδιά του βιομηχανικού συγκροτήματος του Mirafiori στο Τορίνο. Υποστηρίζει μάλιστα το σύνολο των μονάδων του Ομίλου FCA σε παγκόσμιο επίπεδο. Επί σειρά ετών, η FCA αποτελεί πρωτοπόρο στο συγκεκριμένο τομέα έχοντας αναπτύξει την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας. Αυτό τόσο στον τομέα του σχεδιασμού και εξέλιξης νέων οχημάτων, όσο και σε εκείνον που αφορά στις διαδικασίες παραγωγής.



Η είσοδος στη νέο ImMErsive Technology room θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κυρίαρχο στοιχείο είναι η 6μετρη οθόνη εικονικής πραγματικότητας, η οποία υποστηρίζεται από υπολογιστές υψηλής απόδοσης, κάμερες με αισθητήρες κίνησης των ματιών καθώς και ένα σύνολο συσκευών υψηλής τεχνολογίας. Οι τελευταίες μετατρέπουν το χώρο σε ένα προηγμένο εργαστήριο έρευνας πολλαπλών ρόλων.



Ένας χώρος ομαδικής δημιουργίας



Ο χώρος επιτρέπει την αξιολόγηση του σχεδιασμού και της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής πριν καν αυτές δημιουργηθούν. Αυτή η δυνατότητα μεταφράζεται σε ταχύτερες και σωστότερες επιλογές, μειωμένο κόστος, καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια για το προσωπικό. Στο ImMErsive Technology room οι ομάδες που ασχολούνται με την παραγωγική διαδικασία έχουν απόλυτη ελευθερία να διαμορφώσουν σε ελάχιστο χρόνο το χώρο. Αυτό γίνεται ώστε να δοκιμάσουν τις ιδέες τους και να καταλήξουν στις βέλτιστες λύσεις. Το επίπεδο ρεαλισμού που προσφέρει η εγκατάσταση επιτρέπει στους εργαζόμενους να αξιολογήσουν τη σχεδιαστική πρόταση της παραγωγής αναγνωρίζοντας σε αρχικό στάδιο και με απόλυτη ασφάλεια τα όποια πιθανά προβλήματα. Ο χώρος είναι αρκετός για να φιλοξενήσει ταυτόχρονα αρκετές ομάδες. Μάλιστα, ακόμα και οι μηχανικοί που ασχολούνται με τον προγραμματισμό των ρομπότ των μονάδων παραγωγής μπορούν να κάνουν εξομοίωση της λειτουργίας τους και της διάδρασης τους με τους ανθρώπους σε απόλυτα ρεαλιστικές συνθήκες.

 

FCA IMMERSE TECH

FCA IMMERSE TECH

 



Εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων



Η παραπάνω διαδικασία εξοικονομεί τεράστια ποσά ενέργειας και πόρους. Αυτά μάλιστα θα απαιτούνταν στην περίπτωση που όλες αυτές οι βελτιώσεις γίνονταν επί τόπου στη γραμμή παραγωγής. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται το συνολικό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα της παραγωγής ενός αυτοκινήτου. Επιπλέον διασφαλίζεται η μέγιστη ασφάλεια για το προσωπικό και το περιβάλλον. Παράλληλα με τα πολύ στενά χρονικά περιθώρια μεταξύ της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού ενός μοντέλου και της έναρξης της παραγωγής του, η εικονική πραγματικότητα επιτρέπει την ταχύτερη επιλογή της βέλτιστης λύσης και την εξασφάλιση από την 1η ημέρα λειτουργίας της γραμμής παραγωγής υψηλών επιπέδων ποιότητας.




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...