IONITY: Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Φόρτισης

IONITY: Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Φόρτισης

Το BMW Group, η Daimler AG, η Ford Motor Company και το Volkswagen Group με την Audi και την Porsche ανακοίνωσαν την κοινοπραξία IONITY.

Στόχος της είναι η εγκατάσταση και διαχείριση ενός δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος – High-Power Charging (HPC) για ηλεκτρικά οχήματα σε όλη την Ευρώπη.

Η κοινοπραξία αυτή δείχνει να αποτελεί μια από τις σημαντικές κινήσεις το χώρο της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων, μια και στοχεύει στην επίλυση του βασικότερου προβλήματος σήμερα, αυτού του χρόνου φόρτισης, πέρα φυσικά από τη διαθεσιμότητα σχετικών σταθμών.

Επιπρόσθετα θα εξασφαλιστεί συμβατότητα μεταξύ οχημάτων πολλαπλών εμπορικών σημάτων (Multi – brand), όπως επίσης με τρέχουσες και μελλοντικές γενιές τους Συνδυασμένου Συστήματος Φόρτισης.

Η κοινοπραξία θα δημιουργήσει ένα Δίκτυο Φόρτισης Υψηλής Ισχύος για ηλεκτρικά οχήματα για Ταξίδια Μεγάλων Αποστάσεων με Ηλεκτρικά Οχήματα. Μέχρι το 2020Το IONITY θα εγκαταστήσει και θα διαχειρίζεται περίπου 400 σταθμούς ταχείας φόρτισης (HPC) στις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές οδικές αρτηρίες. Η εγκατάσταση 20 σταθμών σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις ξεκινά το 2017. Με δυναμικότητα φόρτισης έως 350 kW θα επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του χρόνου φόρτισης συγκριτικά με την υπάρχουσα υποδομή.

Με έδρα το Μόναχο, στο τιμόνι της κοινοπραξίας βρίσκεται ο CEO, Michael Hajesch και ο COO, Marcus Groll, με μία ομάδα που μέχρι τις αρχές του 2018 αναμένεται να φτάσει τα 50 άτομα. «Το πρώτο πανευρωπαϊκό δίκτυο HPC παίζει ουσιαστικό ρόλο στην εδραίωση της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων. Το IONITY θα εκπληρώσει τον κοινό μας στόχο, να προσφέρουμε στους πελάτες δυνατότητα ταχείας φόρτισης και ψηφιακής πληρωμής, διευκολύνοντας τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων», δήλωσε ο Hajesch.

Δημιουργία 20 σταθμών φόρτισης το 2017

Συνολικά θα ανοίξουν φέτος 20 δημόσιοι σταθμοί σε μεγάλες οδικές αρτηρίες σε Γερμανία, Νορβηγία και Αυστρία, ανά 120 km, μέσω συνεργασιών με τις Tank & Rast, Circle K και OMV. Μέσα στο 2018, το δίκτυο θα επεκταθεί σε πάνω από 100 σταθμούς, όπου πελάτες με αυτοκίνητα διαφορετικών μαρκών θα μπορούν να τα φορτίζουν ταυτόχρονα.

Με ισχύ έως 350 kW ανά σημείο φόρτισης, το δίκτυο θα χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό πρότυπο φόρτισης Combined Charging System για σημαντική μείωση των χρόνων φόρτισης συγκριτικά με τα υπάρχοντα συστήματα. Η φιλοσοφία πολλαπλών εμπορικών σημάτων και Ευρωπαϊκής διανομής αναμένεται να αυξήσει την απήχηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Για την επιλογή των καλύτερων σημείων δημιουργίας σταθμών, λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα ενσωμάτωσης στις υπάρχουσες τεχνολογίες φόρτισης, γι’ αυτό και το IONITY βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με υπάρχουσες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων και όσων υποστηρίζονται από τις συμμετέχουσες εταιρίες και πολιτικά ινστιτούτα. Η επένδυση υπογραμμίζει τη δέσμευση των συμβαλλόμενων κατασκευαστών στα ηλεκτρικά οχήματα και βασίζεται σε διεθνή συνεργασία σε όλη τη βιομηχανία. Τα ιδρυτικά μέλη, BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company και Volkswagen Group, έχουν ίσα μερίδια στην κοινοπραξία, ενώ καλούνται και άλλοι κατασκευαστές οχημάτων να βοηθήσουν στην επέκταση του δικτύου.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...