Land Rover: ΝΕΟ Discovery 5

Land Rover: ΝΕΟ Discovery 5

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει επίσημα η Land Rover τη νέα, τρίτη γενιά, του επταθέσιου Discovery.

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη άποψη του εμπρός μέρους του ιστορικού μοντέλου, που ξεκίνησε την καριέρα του σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν ως αντίπαλο δέος των τότε εμφανιζόμενων ιαπωνικών εκτός δρόμου μοντέλων και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο κατάλληλα για οχήματα για αποστολές σε κάθε γωνιά της γης. Το νέο μοντέλο, αποτελεί την επόμενη πρόταση της βρετανικής, υπό ινδική κυριαρχία, εταιρείας, μετά το Discovery Sport, το οποίο αντικαθιστά στο Freelander. Διατηρεί την ογκώδη και επιβλητική σχεδίαση του παρελθόντος, όπως επίσης και κάποια χαρακτηριστικά στιλιστικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα την 3η κολόνα που κλίνει στο επάνω μέρος της προς τα εμπρός και τις εν γένει τετράγωνες διαστάσεις σε συνδυασμό με καμπύλες ακμές. Πιθανό θεωρείται επίσης να διατηρήσει και το σκαλοπάτι στη μέση του μήκους της οροφής. Αντίθετα νέα είναι τα LED φωτιστικά σώματα και η σχεδίαση της μάσκας.

Η σημαντικότερη αλλαγή βρίσκεται στο δάπεδο PLA (Premium Lightweight Architecture) που βασίζεται δομικά και το οποίο διαμορφώνεται από κράμα αλουμινίου. Το δάπεδο αυτό αποτελεί πλέον τη βάση όλων των νέων μοντέλων της εταιρείας και συμβάλλει στην καθοριστική μείωση του βάρους και κατά συνέπεια στη βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ τους.

Κάτω από το επιβλητικό καπό του εμπρός μέρους φωλιάζουν, αρχικά τουλάχιστον, σύνολα πετρελαίου, το V6 και τετρακίλυνδρα της σειράς Ingenium, τα οποία θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο οκτώ. Στο τεχνολογικό υπόβαθρο θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και ρύθμιση των επτά καθισμάτων μέσω εφαρμογής από έξυπνη συσκευή. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες μετά την παρουσίαση του μοντέλου στο Παρίσι.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...