Mazda MX-30

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Mazda MX-30
Mazda MX-30

Mazda MX-30, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και για τον οδηγό και για το περιβάλλον, ένα μοντέλο που ξεπερνά τα όρια της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του Kodo.

 

 

Mazda MX-30

Mazda MX-30

 

Διατηρώντας τις όμορφες και προσεκτικά μελετημένες φόρμες του Kodo design, το στιλ του Mazda MX-30 αντλεί την έμπνευσή του από το ‘Human Modern’ concept – ακολουθώντας την κατεύθυνση ενός ακόμα πιο εκφραστικού σχεδιασμού που εστιάζει στην ανάδειξη νέων αξιών και νέου lifestyle.



Αυτό το ‘Human Modern’ concept περιλαμβάνει πολλές πρωτόγνωρες σχεδιαστικές προσεγγίσεις. Το εξωτερικό είναι απίστευτα απλό για να τονίσει την ομορφιά του σαν… ‘ένα κομμάτι μέταλλο’, ενώ οι αντικρυστά ανοιγόμενες (freestyle) πόρτες και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες αντανακλούν την αίσθηση της άνετης, ευάερης και ευρύχωρης καμπίνας.



Η άριστα σχεδιασμένη καμπίνα



Η σχεδιαστική ομάδα έδωσε ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στην επιλογή των καλύτερων υλικών για την καμπίνα, αλλά και στην τέλεια εμφάνισή τους.



Για παράδειγμα, η επένδυση από παραδοσιακό φελλό που χρησιμοποιήθηκε στην κεντρική κονσόλα, τονίζει ακόμα περισσότερο την ζεστασιά του συγκεκριμένου υλικού. Αλλά και η επένδυση των θυρών από αφρώδες υλικό, διαθέτει υφή που μοιάζει σαν να έχει μέσα αέρα, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση της ευρυχωρίας μέσα στην καμπίνα σε μία απίστευτη λεπτομέρεια.



Και τα δύο αυτά υλικά έχουν σχεδιαστεί για να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερη επίπτωση στο περιβάλλον. Η επένδυση των θυρών χρησιμοποιεί υλικό που προέρχεται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και ο φελλός συλλέγεται από το φλοιό των δέντρων, χωρίς αυτά να χρειάζεται να κοπούν. Επιπλέον, η Mazda αντικαθιστά τις ταπετσαρίες από γνήσιο δέρμα, με μια πιο ‘vegan’ εναλλακτική.



Για πρώτη φορά σε ένα Mazda, το MX-30 υιοθετεί πίνακα ελέγχου κλιματισμού με οθόνη αφής 7 ιντσών χαμηλά στην κεντρική κονσόλα. Τα χειριστήρια απλώς εμφανίζονται και ομαδοποιούνται έξυπνα για ασφαλή και διαισθητική λειτουργία.



”Συμμετοχική οδηγική εμπειρία”



Στόχος της Mazda είναι να εμπλουτίσει τη ζωή των ανθρώπων μέσω της χρήσης και της οδηγικής εμπειρίας που προσφέρει στα μοντέλα της. Η εταιρεία οραματίζεται τα σημερινά αυτοκίνητα να είναι φιλικά προς τον πλανήτη και την κοινωνία, και δεσμεύεται να αγκαλιάσει, να αντιμετωπίσει και να λύσει τις νέες αυτοκινητιστικές προκλήσεις μέσω της δημιουργικής και προνοητικής σκέψης. Αυτός είναι και ο πυρήνας του οράματος της Mazda.



Το MX-30 εισάγει μία νέα τεχνολογία ηλεκτροκίνησης, που η Mazda ονομάζει e–Skyactiv. Με μέγιστη ισχύ που φτάνει τα 107 Kw/145PS και μέγιστη ροπή 270,9Nm, το μπροστοκίνητο MX-30 επιταχύνει από τα 0-100km/h σε 9.7δλ.



Με κατανάλωση 19kWh/100km (0 εκπομπές CO2, βάσει WLTP συνδυασμένος κύκλος), η μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 35.5kWh του συστήματος κίνησης e-Skyactiv του MX-30, επιτυγχάνει αυτονομία 200χλμ. βάσει WLTP, τιμή που υπερκαλύπτει τον Μ.Ο. των 48χλμ.ημερησίως, της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων οδηγών.



Προωθώντας την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της μηχανικής που έχει δημιουργήσει νέες τεχνολογίες, όπως η αρχιτεκτονική Skyactiv, η δομή με τους παντο-κατευθυντικούς δακτυλιοειδείς συνδέσμους του αμαξώματος και το ηλεκτρικό G-Vectoring Control Plus (e-GVC Plus), η Mazda φρόντισε να ρυθμίσει με τέτοιο τρόπο όλα αυτά τα συστήματα, ώστε το αυτοκίνητο να εκμεταλλεύεται απόλυτα όλα τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.



Συστήματα ασφαλείας



Με γνώμονα τη δέσμευσή της για μία κοινωνία χωρίς ατυχήματα, η Mazda εργάζεται συνεχώς στη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας, εξελίσσοντας τη φιλοσοφία προληπτικής ασφαλείας.



Το σύνολο των εξελιγμένων τεχνολογιών ασφαλείας i-Activsense του MX-30, έχει εμπλουτιστεί με νέες λειτουργίες όπως το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης πέδησης (Smart Brake Support-SBS) που προλαμβάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης σε διασταυρώσεις, και η τεχνολογία διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας που σχεδιάστηκε για να διατηρεί την πορεία του αυτοκινήτου στις στροφές ή σε δρόμο με δυσδιάκριτα όρια ή ακόμα και χωρίς καθόλου διαγραμμίσεις.



Παρά την υιοθέτηση των αντικρυστών θυρών χωρίς μεσαία κολώνα, το αμάξωμα του MX-30 διαθέτει υψηλό βαθμό ακαμψίας με σημεία απορρόφησης ενεργείας για εξαιρετικές επιδόσεις παθητικής ασφάλειας. Οι τεχνικοί της Mazda έχουν ενσωματώσει στο αυτοκίνητο τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, μεταξύ αυτών και μία εξαιρετικά μελετημένη σχεδίαση του πλαισίου, ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά η μπαταρία υψηλής τάσεως.



 

Mazda MX-30 Βασικές προδιαγραφές

Τύπος αμαξώματος

 

SUV

Θέσεις

 

5 άτομα

Ολικό μήκος χ πλάτος χ ύψος

4,395mm × 1,795mm × 1,555mm

Μεταξόνιο

 

2,655mm

Σύστημα κίνησης

 

e-Skyactiv

Εμπρός ανάρτηση

 

Γόνατα McPherson

Πίσω ανάρτηση

 

Αντιστρεπτική δοκός

Σύστημα διεύθυνσης

 

Κρεμαγιέρα

Σύστημα πέδησης (εμπρός/πίσω/έλεγχος)

 

Αεριζόμενοι δίσκοι / δίσκοι /

Σύστημα ανάκτησης ενεργείας

Διαστάσεις ελαστικών

 

215/55 R18

Μπαταρία κίνησης

Τύπος

Ιόντων λιθίου

Κυψέλες

Πρισματικές

Συνολική τάση

355V

Συνολική ηλεκτρική ισχύς (χωρητικότητα)

35.5kWh

Ηλεκτροκινητήρας

Τύπος

Σύγχρονος εναλλασσόμενου ρεύματος AC

Σύστημα ψύξης

Υδρόψυκτος

Φόρτιση

με συνεχές DC

COMBO spec

Με εναλλασσόμενο AC

Μέγιστη είσοδος 6.6kW




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...