McLaren BP23 «Speed Form»

McLaren BP23 «Speed Form»

Μπορεί το νέο κορυφαίο supercar του βρετανικού οίκου να μην είναι ακόμη έτοιμο, οι μελλοντικοί κάτοχοί του όμως, μόλις 106 τον αριθμό, παρέλαβαν ήδη ένα γλυπτό, το McLaren BP23 «Speed Form», έργο τέχνης που αναφέρεται στον τρόπο κατασκευής του.

 

McLaren BP23 Speed FormΤο γλυπτό αυτό απεικονίζει τον τρόπο που θα είναι σχεδιασμένο το νέο αυτοκίνητο της McLaren, με την κωδική ονομασία BP23. Το γλυπτό ονομάζεται McLaren BP23 «Speed Form» και όπως και το νέο supercar, το οποίο δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, έτσι και αυτό, διατίθεται σε 106 κομμάτια, όσοι είναι αυτοί που θα αποκτήσουν το νέο όχημα της εταιρείας. Να υπενθυμίσουμε ότι η διάδοχος της τριθέσιας McLaren F1, θα είναι επίσης τριθέσια, με τον οδηγό να κάθεται και πάλι στο κέντρο. Να θυμηθούμε εδώ ότι το αρχικό πρότυπο αποτέλεσαν τα Matra Bagheera και Murena πάνω σε σχέδια του Έλληνα Αντώνη Βολάνη. Η ταχύτητά του θα ανέρχεται στα 391 χ.α.ω. και θα διακρίνεται για την κορυφαία αεροδυναμική του απόδοση.

McLaren F1 1992

Το γλυπτό από τη μεριά του, που έχει διαστάσεις 400mm x 205mm x 80mm και ζυγίζει 3,6 κιλά, είναι επεξεργασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κοπής CNC πέντε αξόνων, και είναι συναρμολογημένο στο χέρι. Κάθε ένα από αυτά, χρειάστηκε περισσότερες από 100 ώρες για να κατασκευστεί και οι 30 εξ αυτών, αναλώθηκαν στο γυάλισμά του.

McLaren F1 1992 interior


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...