Mercedes Benz Unimog, για επαγγελματίες και όχι μόνο

Mercedes Benz Unimog 1

Mercedes Benz Unimog, για επαγγελματίες και όχι μόνο

Mercedes Benz Unimog 1

Mercedes Benz Unimog U 529

Τρία οχήματα δασοκομικής με την ονομασία Mercedes Benz Unimog παρουσίασε η γερμανική εταιρεία. Στόχος η βοήθεια τόσο των ιδιωτών, όσο και των επαγγελματιών του χώρου.

Mercedes Benz Unimog, U 318

Mercedes Benz Unimog 2

Τα Mercedes Benz Unimog και πιο συγκεκριμένα το Unimog 529 και δύο εκδόσεις του Unimog 530 παρουσίασε η γερμανική εταιρεία. Τρία οχήματα με μεγάλες δυνατότητες, που είναι χρήσιμα στην υλοτομία, ακόμα και στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Διαθέτουν πληθώρα δυνατοτήτων, είναι ευέλικτα kai μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορες καταστάσεις.

Μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και τις τέσσερις εποχές. Να διατηρήσουν για παράδειγμα καθαρά τα μονοπάτια την άνοιξη, να διατηρήσουν πράσινες τις δασικές εκτάσεις το καλοκαίρι, να κόψουν κορμούς και κλαδιά το φθινόπωρο, αλλά και να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι τον χειμώνα.

Mercedes Benz Unimog: U 529

Συνδυάζεται με ένα ρυμουλκούμενο διπλού άξονα. Το μικρό για τα δεδομένα μεταξόνιο των 3.350mm, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ακτίνα στροφής του τιμονιού, κάνει το όχημα ευέλικτο, ενώ με την ταχύτητα έως των 80 χ.α.ω. μειώνει τους χρόνους. Η ισχύς του κινητήρα είναι 290 ίπποι (αυτό αντιπροσωπεύει το 29) και πληροί τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων αυτού του είδους των οχημάτων, καθώς εφοδιάζεται και με ειδικό φίλτρο σωματιδίων.

Αναλόγως με την περιεκτικότητα του υλικού σε υγρασία, το ειδικό σύστημα συμπίεσης στο ρυμουλκούμενο, αυξάνει την ικανότητα φόρτωσης έως και 60%. Το χαμηλό κέντρο βάρους, εξασφαλίζει σταθερότητα, ενώ η δυνατότητα του U 529 να φορτώνει υλικά, ακόμα και σε κλίσεις, το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Τα ελαστικά που «φορά» είναι 495 / 70R24, υψηλής αντοχής με AS (πέλμα γεωργικού ελκυστήρα). Το Control Plus από εκεί και πέρα, που ελέγχεται μέσα από την καμπίνα, επιτρέπει την αυξομείωση της πίεσης των ελαστικών, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη πρόσφυση σε βρεγμένα και λασπώδη εδάφη, δίχως να ταλαιπωρούνται και να φθείρονται τα ελαστικά.

Mercedes Benz Unimog: U 530

Εφοδιάζεται με τον κινητήρα OM 936 των 7,7 λίτρων, ισχύος 299 ίππων. Το μεταξόνιό του έχει μήκος 3.350mm, εξασφαλίζοντας μεγάλη ευελιξία κατά την πορεία στο δάσος και τους ελιγμούς που θα πρέπει να κάνει. Μάλιστα, ο κλαδοτεμαχιστής δεν δυσκολεύει το όχημα σε τέτοιες καταστάσεις.

Μπορεί να επεξεργάζεται κορμούς με διάμετρο έως 56cm και αρκετούς ταυτόχρονα, δίχως δυσκολία. Ο υδραυλικός γερανός μεταφέρει τον κορμό στο στόμιο του κόπτη και το έργο ολοκληρώνεται γρήγορα.

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι κορμοί, τεμαχίζονται σε μικρό χρονικό διάστημα και η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος (80 χ.α.ω.) επιτρέπουν στον οδηγό να κινείται γρήγορα. Η καμπίνα παρέχει εξαιρετική ορατότητα, αλλά και ηχομόνωση.

Mercedes Benz Unimog, U 530

Mercedes Benz Unimog, U 530

Mercedes Benz Unimog: U 530 L

Έχει μακρύ μεταξόνιο, 3.900mm και είναι εξοπλισμένο με ξυλοκοπτικό. Το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κηπουρική, την αποκομιδή των απορριμάτων, αλλά και στη φόρτωση άλλων υλικών. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα χρήσης ρυμουλκούμενου.

Όλα τα εξαρτήματά του συνδυάζονται άριστα και με την 4κίνηση, το power take-off και την υδραυλική, ο χώρος των 15 κυβικών μέτρων, γεμίζει εύκολα και γρήγορα. Με το ρυμουλκούμενο, ο χώρος αυξάνεται στα 55. Το κοπτικό έχει στόμιο πλάτους 340mm και μπορεί να επεξεργαστεί κορμούς διαμέτρου έως και 300mm.

Με το που συρθεί το κομμένο τμήμα του κορμού στο πίσω μέρος, το καλώδιο του βαρούλκου παρέχει εύρος λειτουργίας 250° και είναι τηλεχειριζόμενο. Το μήκος των καλωδίων φτάνει τα 60 μέτρα και έχοντας διάμετρο 12mm, προσφέρει πολλές λύσεις.

 Πηγή: Mercedes


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...