Michelin και Vinales νικητές στην Αυστραλία

Michelin και Vinales νικητές στην Αυστραλία

Michelin και Vinales νικητές στην Αυστραλία

Michelin και Vinales νικητές στην Αυστραλία

Η Michelin παρακολούθησε τον δικό της ομώνυμο αγώνα MotoGP (Michelin Australian Motorcycle Grand Prix) στην πολιτεία Victoria της Αυστραλίας. Στον αγώνα επικράτησε έντονος συναγωνισμός, με το Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) να παίρνει τη νίκη στην πίστα του Phillip Island.

Michelin και Vinales νικητές στην Αυστραλία

Michelin και Vinales νικητές στην Αυστραλία

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ισχυροί άνεμοι έπνεαν στην πίστα και η θερμοκρασία ήταν χαμηλή. Έτσι, οι αναβάτες και οι κατασκευαστές αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες στη ρύθμιση των μοτοσικλετών καθώς και στην επιλογή του κατάλληλου μείγματος γόμας των MICHELIN Power Slicks ελαστικών για τον αγώνα της Κυριακής.

Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα, τέσσερα από τα έξι διαθέσιμα μείγματα γομών είχαν επιλεγεί από τους αναβάτες και μόνο το σκληρό μπροστινό και το μεσαίο πίσω είχαν μείνει εκτός αγώνα. Ο κάτοχος της pole position και παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez (Repsol Honda Team) επέλεξε μεσαίο μείγμα γόμας για το μπροστινό και σκληρό για τον πίσω τροχό. Ωστόσο, ο Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing) που διάλεξε μαλακό μείγμα εμπρός και σκληρό πίσω ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή του αγώνα.

Έπειτα από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, το ντόπιο φαβορί Jack Miller (Alma Pramac Racing) πήρε τα ηνία του αγώνα, με την κεφαλή του αγώνα να αλλάζει χέρια αρκετές φορές στους επόμενους γύρους. Δυστυχώς, στη συνέχεια, υπήρξε μία σύγκρουση μεταξύ του Marquez και του Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) που συντέλεσε στην εγκατάλειψη του πρωταθλητή και στην πτώση του Γάλλου αναβάτη.

Ωστόσο, ο αγώνας παρέμεινε συναρπαστικός καθώς οι αναβάτες πίεζαν όλο και περισσότερο τα ελαστικά τους στην κρύα άσφαλτο και τα  MICHELIN Power Slicks ελαστικά τους έδιναν την εμπιστοσύνη που χρειάζονταν για να οδηγήσουν στο όριο στις μοτοσικλέτες τους στις γρήγορες στροφές του Phillip Island.

Michelin και Vinales νικητές στην Αυστραλία

Ο Viñales τέθηκε επικεφαλής στον όγδοο γύρο και είχε τον πλήρη έλεγχο πάνω στη Yamaha του – έχοντας επιλέξει μαλακό μείγμα γόμας στον εμπρός τροχό και σκληρό στον πίσω – σε τέτοιο βαθμό που δεν απειλήθηκε ποτέ από το γκρουπ τον αναβατών που ακολουθούσε. Η νίκη του σφράγισε την πρώτη νίκη της Yamaha στα MotoGP από τον Ιούνιο του 2017 και κατά συνέπεια μειώθηκε η διαφορά βαθμών μεταξύ της Movistar Yamaha MotoGP και της Repsol Honda Team στο Πρωτάθλημα των Ομάδων.

Η μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου δόθηκε μεταξύ πέντε αναβατών, όπου τελικά κατάφερε ο Andrea Iannone (Team SUZUKI ECSTAR) να πάρει τη δεύτερη θέση ενώ την τελευταία θέση του βάθρου εξασφάλισε ο Andrea Dovizioso (Ducati Team).

Και οι δύο αναβάτες χρησιμοποίησαν μεσαίο μείγμα γόμας στον εμπρός τροχό και σκληρό στον πίσω. Τέταρτος τερμάτισε ο Alvaro Bautista (Ducati Team), που οδηγούσε για λογαριασμό της εργοστασιακής ομάδας της Ducati ως αναπληρωτής του τραυματία Jorge Lorenzo. Ο Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR) κατάφερε να εκτοπίσει τον Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) για να πάρει την πέμπτη θέση ενώ ο Miller τερμάτισε έβδομος αλλά πρώτος στην κατηγορία First Independent Rider.

Ο Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS) σημείωσε τον καλύτερο τερματισμό του στην φετινή του χρονιά με την όγδοη θέση που έφερε κρατώντας πίσω του τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini). Δέκατος τερμάτισε ο Bradley Smith (Red Bull KTM Factory Racing), γεγονός που σήμαινε ότι όλοι οι έξι κατασκευαστές μπήκαν στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά στη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Η Michelin εγγύηση για τους αναβάτες

Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή όλο το τριήμερο, καθώς επίσης και των χαμηλών θερμοκρασιών της πίστας αλλά και της βροχής που έδωσε το παρών την Παρασκευή, αυξήθηκε ο βαθμός δυσκολίας των εργασιών των τεχνικών της Michelin, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις από τα ελαστικά της Michelin κάτω από αυτές τις προκλητικές συνθήκες.

Η κατάρτιση και η μεγάλη εμπειρία της Michelin σε αυτές τις απαιτητικές συνθήκες επιβεβαιώθηκε την ημέρα του αγώνα μπροστά στα μάτια των 36.600 θεατών. Η απαιτητική πίστα του Phillip Island σε συνδυασμό με τα ελαστικά έδωσαν ένα μοναδικό κίνητρο τους τεχνικούς της Michelin στο να συμβουλέψουν κατάλληλα τους αναβάτες και τις ομάδες, με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να απολαύσουν τον συγκλονιστικό αγώνα Michelin® Australian Motorcycle Grand Prix.

Η Michelin και οι ομάδες των MotoGP θα επιστρέψουν στην Ασία για την ολοκλήρωση του τελευταίου σκέλους των τριών αγώνων καθώς ο τελευταίος από αυτούς θα διεξαχθεί στην πίστα Sepang International Circuit της Μαλαισίας την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, που αποτελεί τον προτελευταίο από της σεζόν.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...