Mini John Cooper Works GP

Mini John Cooper Works GP

Mini John Cooper Works GP

Mini John Cooper Works GP
Mini John Cooper Works GP

Το MINI John Cooper Works GP ενσαρκώνει το απόσταγμα της αγωνιστικής φύσης του σύγχρονου MINI, αποτελεί δε την επιτομή του ασυμβίβαστου δυναμισμού.

 

Mini John Cooper Works GP

Mini John Cooper Works GP

 

Αυτό είναι άμεσα αναγνωρίσιμο στη σχεδίαση του αυτοκινήτου: ένα «καθαρόαιμο» και άκρως συναισθηματικό εξωτερικό και εσωτερικό απεικονίζουν τα γονίδια ‘GP’ πιο επαναστατικά από ποτέ. Το MINI John Cooper Works GP συνεχίζει την παράδοση των John Cooper Works GP 2013 και 2006 που ήταν επίσης εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής (limited-edition).



Το εξωτερικό – κορυφαίες επιδόσεις σχεδιασμένες με συναίσθημα.



Το επίπεδο εμπρός τμήμα σε συνδυασμό με το φαρδύ μετατρόχιο, τη μεγάλη εμπρός ποδιά, τα διευρυμένα τόξα των τροχών και την πίσω πτέρυγα που είναι ορατή ακόμα και από μπροστά αποπνέει μία αίσθηση ασυμβίβαστων δυναμικών επιδόσεων. Κλασικά σύμβολα ΜΙΝΙ όπως το ελλειπτικό σχήμα των προβολέων και η εξαγωνική μάσκα αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία ταυτότητας και προσδίδουν υψηλή αναγνωρισιμότητα. Ταυτόχρονα, χαρακτηριστικά γνωρίσματα John Cooper Works όπως η εισαγωγή στο καπό και η εξαγωνική μάσκα με το λογότυπο GP ενισχύουν τη σπορ αίσθηση του εμπρός τμήματος.



Η πλαϊνή όψη του MINI John Cooper Works GP αποκαλύπτει την πιο σπορτίφ σιλουέτα ΜΙΝΙ στην ιστορία του μοντέλου. Ο συνδυασμός φθίνουσας επιφάνειας κρυστάλλων και ανοδικής μεσαίας γραμμής διαμορφώνει ένα σφηνοειδές προφίλ που δημιουργεί μία αίσθηση επιτάχυνσης ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.

 

Δυναμικό αμάξωμα

 

Πιο κάτω, πλούσιες επιφάνειες συνθέτουν ένα δυναμικό αμάξωμα. Η μεγάλη εμπρός ποδιά και η επίσης μεγάλη αεροτομή οροφής προσδίδουν στην πλαϊνή όψη αγωνιστικό στυλ. Παράλληλα διασφαλίζουν βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Το εξωτερικό μεταλλικό χρώμα Racing Grey εναλλάσσεται μεταξύ light grey και blue-violet. Έτσι δημιουργείται μία έντονη αίσθηση βάθους. Η οροφή και τα καλύμματα των καθρεπτών έχουν φινίρισμα Melting Silver. Όλα τα κλασικά χρωμιωμένα στοιχεία μπροστά, στο πλάι και πίσω, όπως λογότυπα MINI, λαβές θυρών, τάπα ρεζερβουάρ, πλαϊνά ‘φινιστρίνια’ και πλαίσια προβολέων φέρουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα σε αυτό το μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

 

Side

Side

 



Αγωνιστική αίσθηση με εντυπωσιακές χρωματικές πινελιές

 

Ο σκόπιμος ΜΙΝΙμαλισμός ως προς τη μορφή και το χρωματισμό εστιάζει στην ανάδειξη της τεχνολογίας. Αυτή τονίζεται περαιτέρω με χρωματικές πινελιές σε high- gloss Chili Red και matt Rosso metallic. Η χρήση ελαφρών υλικών όπως τα ανθρακονήματα βελτιστοποιεί τη σχέση ισχύος/βάρους, ενώ η βέλτιστη κατανομή φορτίου άξονα υπόσχεται τη γνώριμη αίσθηση go-kart MINI. Το απόλυτο στοιχείο στο προφίλ είναι τα καλύμματα στα τόξα των τροχών – τα λεγόμενα ένθετα θόλων – που κατασκευάζονται από ανθρακονήματα. Εδώ χρησιμοποιείται χειροποίητο ανακυκλωμένο ύφασμα από ανθρακονήματα από το εργοστάσιο του Landshut. Για πρώτη φορά, το ανθρακονημάτινο ύφασμα είναι εμφανές και τονίζεται με μαύρη εξαγωνική ραφή. 

 

Πίσω τμήμα που κεντρίζει τα βλέμματα



Το πίσω τμήμα απηχεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του εμπρός και πλαϊνού τμήματος. Η εντυπωσιακή αεροτομή οροφής δεν αποτελεί μόνο στιλιστικό στοιχείο. Το σχήμα της διασφαλίζει βέλτιστη αεροδυναμική πίεση και εναρμονίζεται άριστα με τη γεωμετρία. Το ίδιο ισχύει και για τους διαχύτες και τους αεραγωγούς στην ποδιά. Τοποθετημένη σε περίοπτη θέση στο κέντρο του κάτω πίσω τμήματος, η κλασική διπλή απόληξη εξαγωγής ενσαρκώνει το DNA του John Cooper Works. Οι απολήξεις από γυαλιστερό ανοξείδωτο ατσάλι κατασκευάζονται με τη μεγαλύτερη δυνατή διάμετρο και προεξέχουν δυναμικά από το διαχύτη.

 

Interior

Interior

 

Το εσωτερικό – γνήσιο αγωνιστικό στυλ.



Το εσωτερικό του MINI John Cooper Works GP συνδυάζει καθαρόαιμη σπορ αίσθηση με έντονες χρωματικές πινελιές. Ο σκούρος χρωματισμός και η φιλοσοφία υλικών δημιουργεί ένα απέριττο σπορ περιβάλλον με χρωματιστές λεπτομέρειες σε επιλεγμένα σημεία. Στο χώρο του οδηγού, ο νέος, ανεξάρτητος ψηφιακός πίνακας οργάνων στην κολόνα του τιμονιού φέρνει χρήσιμες πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

 

Εφαρμογές τρισδιάστατης εκτύπωσης.



Οι τελευταίες τεχνικές παραγωγής όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση ολοκληρώνουν την εμπειρία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο από τη θέση του οδηγού είναι τα αλουμινένια χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (shift paddles) στο σπορ τιμόνι. Και εδώ είναι εμφανής η επιρροή από το εξαγωνικό θέμα του εξωτερικού που αποτυπώνεται με περίτεχνες λεπτομέρειες. Τα shift paddles είναι κυρίαρχο στοιχείο στο εσωτερικό του MINI John Cooper Works GP. Αυτό αφενός λόγω εμφάνισης, αφετέρου λόγω βελτιωμένης αίσθησης αφής. Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη μορφή χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε MINI. Ένα ακόμα νέο στοιχείο είναι το ένθετο του τιμονιού που είναι επίσης προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης όπως και η εξατομικευμένη διακοσμητική λωρίδα στο χώρο επιβατών. Κάθε διακοσμητική λωρίδα είναι μοναδική και φέρει τον αριθμό παραγωγής (limited edition). 

 

Detail

Detail

 



Μίνιμαλ αισθητική



Το MINI John Cooper Works GP δεν έχει πίσω κάθισμα, όπως τα προηγούμενα μοντέλα, καθώς στόχος ήταν η μέγιστη δυνατή μείωση συνολικού βάρους. Οι καθαρές και απέριττες επιφάνειες του πίσω τμήματος εκφράζουν επίσης μία μίνιμαλ αισθητική. Το μεγάλο λογότυπο “GP” στο πίσω τροπέτο δημιουργείται με τη χρήση υλικών διαφορετικής σύστασης και αποτελεί μία εντυπωσιακή νότα καινοτομίας στην καμπίνα. Πίσω από τα εμπρός καθίσματα, η κόκκινη εγκάρσια μπάρα δημιουργεί μία αγωνιστική ατμόσφαιρα.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...