Nissan και Uber σε κοινή δράση

Nissan LEAF Uber London

Nissan και Uber σε κοινή δράση

Nissan και Uber σε κοινή δράση
Nissan και Uber σε κοινή δράση

Nissan και Uber σε κοινή δράση, με τις δύο εταιρείες να προωθούν την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών, στο Λονδίνο.

 

Nissan LEAF Uber London

Nissan LEAF Uber London

 

Μάλιστα, Nissan και Uber υπέγραψαν συμφωνία για την υποστήριξη της διάθεσης  2.000 ηλεκτροκίνητων Nissan LEAF,  για οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber.

 

 

Ο στόλος των Nissan LEAF με την μπαταρία των 40kWh, που διαμορφώνει την εμβέλεια του αυτοκινήτου στα 389 χιλιόμετρα, σε αστικό κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP με μία μόνο φόρτιση,  θα προσφερθεί στους οδηγούς ως μέρος του σχεδίου Clean Air Plan της Uber. Η Nissan θα υποστηρίξει την Uber με ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα EV, μια ειδική τιμή αγοράς, καθώς και με μια στρατηγική  μάρκετινγκ. Η τελευταία θα αφορά την προώθηση της οδήγησης οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η συμφωνία αυτή θα συμβάλει στην επίτευξη του οράματος της Uber. Σε αυτό, κάθε αυτοκίνητο της εφαρμογής της στην Βρετανική πρωτεύουσα,  θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό από το 2025.

 

 

Σχέδιο Clean Air Plan

 

 

Εφαρμόζοντας το Clean Air Plan από τον Ιανουάριο  του 2019, η Uber στοχεύει στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αυτό βοηθώντας τους οδηγούς να αντικαταστήσουν το όχημά τους με ένα ηλεκτρικό. Το συγκεκριμένο γίνεται μέσω της εισαγωγής ενός τέλους καθαρού αέρα ύψους  15 πεννών ανά μίλι, σε όλα τα δρομολόγια του Λονδίνου. Κατά το πρώτο έτος, η Uber συγκέντρωσε πάνω από  80 εκατομμύρια στερλίνες για να υποστηρίξει τους οδηγούς που μεταβαίνουν σε ηλεκτρικά οχήματα. Επιπλέον, περισσότερα από 200 εκατομμύρια στερλίνες αναμένεται να συγκεντρωθούν τα επόμενα χρόνια.

 

 

Μέσω του σχεδίου Clean Air Plan, οι οδηγοί θα εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο  4.500 στερλίνες. Αυτό ανάλογα με τα μίλια που έχουν οδηγήσει, εκτός του κόστους αλλαγής σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Από την στιγμή που ο οδηγός υιοθετήσει ένα αμιγώς  ηλεκτρικό όχημα, το Τέλος Καθαρού Αέρα  (Clean Air Fee) θα χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει το  κόστος  χρήσης του οχήματος.

 

 

Κατά το πρώτο έτος του σχεδίου Clean Air Plan της Uber, 900.000 δρομολόγια της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρικά οχήματα. Έτσι καταγράφηκε αύξηση πάνω από 350%,  σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τώρα, περισσότεροι από 500 οδηγοί κάθε εβδομάδα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

 

 

«Στόχος η βελτίωση της ποιότητας του αέρα»

 

 

Ο Andrew Humberstone, διευθύνων σύμβουλος της Nissan Motor (GB) Ltd. δήλωσε. «Μέσω της καινοτομίας και της συνεργασίας, εταιρείες όπως η Nissan και η Uber μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της προώθησης της ατομικής  αστικής κινητικότητας. Ταυτόχρονα να βελτιώσουν και την ποιότητα του αέρα στις μεγάλες πόλεις μας. Το Nissan LEAF είναι το τέλειο όχημα για να υποστηρίξει την φιλοδοξία της Uber για καθολικό στόλο ηλεκτρικών οχημάτων στο Λονδίνο, το 2025. Εκτός των επιβατών που θα απολαμβάνουν πιο ήσυχες διαδρομές, οι ποδηλάτες, οι πεζοί και οι άλλοι χρήστες του οδικού δικτύου θα επωφεληθούν από το κινητήριο σύνολο μηδενικών εκπομπών ρύπων».

 

 

«Συνεργασία για την υλοποίηση ενός οράματος»

 

 

Ο κ. Jamie Heywood, περιφερειακός γενικός διευθυντής  της  Uber για την Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε. «Το τολμηρό όραμά μας για το Λονδίνο, είναι για κάθε οδηγό της εφαρμογής Uber να χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροκίνητο όχημα μέχρι το 2025. Η συνεργασία με τη Nissan αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, έχει δείξει ισχυρή θέληση σε μέτρα σχετικά με την ποιότητα του αέρα. Είμαστε υπερήφανοι που τον υποστηρίζουμε για να υλοποιήσει το όραμά του».

 

 

Πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης

 

 

Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων στην Βρετανική πρωτεύουσα, η Transport for London έχει δημιουργήσει πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης. Μάλιστα αυτό, μόνο το τελευταίο έτος.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο του Westminster είχε εγκαταστήσει 375 δημόσιους φορτιστές μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2019. Αυτοί ήταν οι περισσότεροι από κάθε άλλη τοπική αρχή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Για την ιστορία, το 2010 η Nissan λάνσαρε το LEAF,  το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής. Από τότε μάλιστα έχει πουλήσει περισσότερα από 450.000 μοντέλα, σε παγκόσμια κλίμακα.

 

 

Από το 2016 η Nissan δίπλα στην Uber

 

 

Το 2016, η Nissan προμήθευσε την Uber με ένα στόλο 20 ηλεκτρικών LEAF, ως μέρος μιας εκτεταμένης δοκιμής των EVs στην Βρετανική  πρωτεύουσα. Ήταν η πρώτη φορά που τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ήταν διαθέσιμα για μίσθωση,  μέσω της εφαρμογής Uber στο Λονδίνο. Η δοκιμή διεξήχθη σε συνεργασία με την Energy Saving Trust (EST), για να εξετάσει τη σκοπιμότητα κυκλοφορίας ενός μεγάλου αριθμού μισθωμένων ηλεκτρικών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 33.990€.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan, είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...