Nissan LEAF Dream Drive

Nissan LEAF Dream Drive

Nissan LEAF Dream Drive

Nissan LEAF Dream Drive
Nissan LEAF Dream Drive

Το Nissan LEAF Dream Drive είναι το πρώτο στον κόσμο ”νανούρισμα” μηδενικών εκπομπών, που χαλαρώνει τα παιδιά που δεν μπορούν να κοιμηθούν.

 

Dream Drive by Nissan

Dream Drive by Nissan

 

Η Nissan έρχεται να δώσει μια συναρπαστική λύση στους Ευρωπαίους γονείς που θέλουν να νανουρίσουν απαλά τα παιδιά τους, καθώς οδηγούν.

 

Το Nissan LEAF Dream Drive, είναι το πρώτο ”νανούρισμα” μηδενικών εκπομπών στον κόσμο. Αυτό το οποίο ονειρεύτηκαν οι μηχανικοί της Nissan σε συνεργασία με τον Tom Middleton, φημισμένο Sound Designer και Sleep Coach. Αυτό το μουσικό άλμπουμ ύπνου για μωρά, μιμείται τις χαμηλές ηχητικές συχνότητες ενός θερμικού κινητήρα. Προκαλεί υπνηλία στα παιδιά, χωρίς τους επιβλαβείς ρύπους CO2.

 

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, γονείς σε ολόκληρη την Ευρώπη στερούνται σε απογοητευτικό βαθμό τον ύπνο. Η πλειοψηφία των γονέων (65%), με ένα παιδί ηλικίας δύο ετών και κάτω, δηλώνει ότι κοιμάται λιγότερο από πέντε ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μάλιστα το 60% έχει παραδεχτεί ότι καταφεύγει σε διαδρομές που νανουρίζουν τα παιδιά του για να κοιμηθούν, ενώ το 57% ακολουθεί αυτή την τακτική για τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

 

Εξετάζοντας γιατί οι γονείς πιστεύουν την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου, η Nissan ανακάλυψε ότι το 70% των γονέων θεωρούν ότι οφείλεται στη δύναμη της κίνησης του οχήματος. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τις καταπραϋντικές συχνότητες ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), που συνεισφέρει και τα περισσότερα στην προσπάθεια ”νανουρίσματος” ενός παιδιού μέσα στο αυτοκίνητο.

 

Dream Drive Nissan

Dream Drive Nissan

 

Η γνώμη του ειδικού

 

Ο Paul Speed-Andrews, Διευθυντής σε θέματα Θορύβου και Δονήσεων της Nissan,  εξηγεί. “Ένα EV όπως το Nissan LEAF είναι μια καλύτερη επιλογή για οδήγηση με νανούρισμα. Αυτό αν και γνωρίζουμε ότι το ήσυχο ηχητικό περιβάλλον του, μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο των αυτοκινήτων με ICE. Οι θερμικοί κινητήρες μεταδίδουν μια ιδιαίτερη ηχητική συχνότητα. Δημιουργούν ένα ”ορχηστρικό” ηχητικό περιβάλλον. Αυτό είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό και παρήγορο για τα παιδιά.”

 

Η συχνή οδήγηση με θερμικό κινητήρα με σκοπό να αποκοιμηθούν οι ”λιλιπούτειοι” επιβάτες, οδηγεί σε αύξηση του αποτυπώματος άνθρακα. Μάλιστα οι γονείς εκπέμπουν μέχρι και 70.000g εκπομπών CO2 κάθε χρόνο. Ωστόσο, το 70% των Ευρωπαίων γονέων συμφωνούν ότι ένα EV θα μειώσει την αρνητική περιβαλλοντική επίδραση.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...