Peugeot 5008: Νέο επταθέσιο SUV

Peugeot 5008: Νέο επταθέσιο SUV

Με το νέο Peugeot 5008, η γαλλική εταιρεία μεταφέρει τη νέα, σύγχρονη εικόνα της, στην ιδιαίτερη κατηγορία των μεγάλων, επταθέσιων SUV.

Νέα δεδομένα στην κατηγορία του ως 7-θέσιο SUV, στοχεύοντας να ανταγωνιστεί τα premium μοντέλα φέρνει το νέο Peugeot 5008, με τη δυναμική σχεδίαση, το εξελιγμένο Peugeot i-Cockpit και τους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης Euro 6.

Επιβλητικός εξωτερικός σχεδιασμός

Το νέο 5008 γοητεύει με την πρώτη ματιά με τη μοντέρνα του γραμμή στον σχεδιασμό του αμαξώματος, τις ζάντες, τις μπάρες οροφής αλουμινίου και την οροφή Black Diamond που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης GT. Μπροστά, συναντάμε τη μάσκα με τις λεπτομέρειες χρωμίου, ενώ πίσω, τη μαύρη gloss λωρίδα με φώτα LED.

Ευρύχωρο και υψηλής λειτουργικότητας εσωτερικό

Με μεταξόνιο 2.84μ. και μήκος 4.64μ. το νέο Peugeot 5008 διαθέτει τους μεγαλύτερους χώρους από όλα τα SUV της κατηγορίας του και τα επιπλέον 19.5 εκ. μήκους του σε σχέση με το 3008, έχουν τεθεί όλα στη διάθεση των επιβατών, κάνοντας τους χώρους πιο μεγάλους. Το αυτοκίνητο είναι χρηστικό και προσφέρει τη δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού. Έτσι μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα μήκους έως και 3.2 μέτρων. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται η πόρτα χώρου αποσκευών με άνοιγμα hands-free, που ανοίγει με την κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα, αλλά και η πανοραμική ανοιγόμενη οροφή. Σε όλα αυτά, προσθέστε και τις πρίζες 12V και 230V, τα αναδιπλούμενα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου, τα κουρτινάκια σκίασης, τα άγκιστρα, τις ποτηροθήκες και τον άφθονο αποθηκευτικό χώρο.

 

 

Στο εσωτερικό συναντάμε την τελευταία εξέλιξη του Peugeot i-Cockpit, με compact τιμόνι, μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών και γραφικά HD για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό. Σύστημα μασάζ στα εμπρόσθια καθίσματα, σύστημα ήχου Hi-Fi Premium FOCAL, ασύρματη φόρτιση Smartphone που γίνεται επαγωγικά σε συσκευές συμβατές με πρότυπο Qi και άλλα πολλά συνθέτουν ένα μοναδικό τεχνολογικό εσωτερικό, που διαθέτει επίσης και τη λειτουργία Mirror Screen για σύνδεση με συσκευές smartphone και tablet συμβατές με Apple CarPlay, MirrorLink ή Android Auto, καθώς και 3D σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

 

Απόλαυση να το οδηγείς

 

Επιβλητικός σχεδιασμός, ευρύχωρο, αλλά και απολαυστικό, το νέο Peugeot 5008 μοιράζεται με τα 308 και 3008 την ίδια πλατφόρμα EMP2, διαθέτοντας κορυφαία χαρακτηριστικά στον βασικό του εξοπλισμό, όπως είναι τα εξής: ενισχυμένη δομή αμαξώματος για την απορρόφηση της ενέργειας τυχόν σύγκρουσης, έξι αερόσακους, ABS, ESP, κ.ά. Ο συνδυασμός της πλατφόρμας EMP2 και του προηγμένου σασί, προσφέρουν στο αυτοκίνητο κορυφαίο κράτημα και υψηλή άνεση. Η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη για κάθε έκδοση και κινητήρα, με το μειωμένο βάρος να επιτυγχάνει βέλτιστη οικονομία καυσίμου με καλύτερες επιδόσεις.

 

Δυνατότητες και εκτός δρόμου

 

Το νέο Peugeot 5008, όπως κάθε γνήσιο SUV προσφέρει μεγάλες δυνατότητες εκτός δρόμου με το Advanced Grip Control, το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με πέντε προγράμματα (Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF) που αποτελεί βασικό εξοπλισμό και συνδυάζεται μόνο με χειμερινά ελαστικά M+S (Mud & Snow) και ζάντες αλουμινίου 18″ LOS ANGELES. Το Advanced Grip Control περιλαμβάνει και το Hill Assist Descent Control.

 

Μεγάλη γκάμα κινητήρων

 

Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με τους κινητήρες βενζίνης PureTech Turbo και πετρελαίου BlueHDi Euro 6 που το κατατάσσουν ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας σχετικά με τις επιδόσεις, την οικονομία και τις εκπομπές CO2.

 

Κινητήρες Βενζίνης

  • 1.2 PureTech 130 S&S, με μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο, μικτή κατανάλωση 5,1 ή 5,4* l/100 km και εκπομπές CO2 117 ή 124* g/km
  • 1.2 PureTech 130 S&S, με αυτόματo 6-τάχυτο κιβώτιο, μικτή κατανάλωση 5,5* l/100 km και εκπομπές CO2 127* g/km

Κινητήρες Diesel

  • 1.6 BlueHDi 100 S&S, με μηχανικό 5-τάχυτο κιβώτιο, μικτή κατανάλωση 4,1 l/100 km και εκπομπές CO2 106 g/km
  • 1.6 BlueHDi 120 S&S, με μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο, μικτή κατανάλωση 4,4* l/100 km και εκπομπές CO2 115* g/km
  • 1.6 BlueHDi 120 S&S EAT6, με αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο, μικτή κατανάλωση 4,6* l/100 km και εκπομπές CO2 118* g/km
  • 2.0 BlueHDi 180 S&S EAT6, με αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο, μικτή κατανάλωση 4,8* l/100 km και εκπομπές CO2 124* g/km (διαθέσιμος αποκλειστικά στην έκδοση GT).

(*) Αφορά τις εκδόσεις με Grip Control

Το νέο Peugeot 5008 διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή που αρχίζει από τις 25.900€ περιλαμβανομένης της ισχύουσας εμπορικής πολιτικής.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...