Porsche Taycan, έτσι προέκυψε το όνομα

Porsche Taycan genesis front 1

Porsche Taycan, έτσι προέκυψε το όνομα

Porsche Taycan genesis front 1

Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε τις διαδικασίες που προηγήθηκαν, ώστε το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, να ονομαστεί Porsche Taycan.

Porsche Taycan genesis 2

Porsche Taycan genesis 2

Τις διαδικασίες που προηγήθηκαν προκειμένου το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της εταιρείας να ονομαστεί Porsche Taycan, αποκάλυψε η γερμανική μάρκα. Στόχος ήταν αρχικά να βρεθεί μια ονομασία που δεν είχε προκάτοχο. Ούτως ή άλλως, είναι ξεχωριστό, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο των Γερμανών.

Έπρεπε παράλληλα να συνδυάζει την αποκλειστικότητα χωρίς συμβιβασμούς, την ισχύ, την ταχύτητα, την υπεροχή και φυσικά την ομορφιά. Το όνομα του 4πορτου οχήματος δεν θα υιοθετούσε αριθμούς όπως οι 911, 718 ή 918, αλλά θα ήταν ξεχωριστό στην οικογένεια της Porsche. Θα ήταν φρέσκο, δυναμικό και κατά κάποιον τρόπο, συναισθηματικό. Και φυσικά να συνδέει την παράδοση, το μοντέρνο και το μέλλον, αντικατοπτρίζοντας τον χαρακτήρα του και συνδέοντάς το με τη φίρμα.

Porsche Taycan genesis 3

Porsche Taycan genesis 3

Porsche Taycan: όλοι μαζί για ένα κοινό σκοπό…

Κάποια στιγμή, στο τραπέζι κάθισαν μαζί, σχεδιαστές, μηχανικοί, υπεύθυνοι μάρκετινγκ και πωλήσεων, δικηγόροι και νομικοί. Αρχικά, επειδή θα απουσιάζει ο θερμικός κινητήρας, ένα από τα χαρακτηριστικά του οχήματος, θα ήταν το εξαιρετικά χαμηλό πρόσθιο μέρος του σε συνδυασμό με το «σώμα» του, που θα «πρόδιδε» πως η ηλεκτρική του φύση είναι ζωντανή και δυναμική.

Porsche Taycan genesis 4

Porsche Taycan genesis 4

Η ομάδα συζήτησε πολλά. Οι ιδέες της νέας ονομασίας ήταν 600, οι οποίες όσο περνούσε ο καιρός, μειώθηκαν και έμειναν λίγες και αρεστές. Μάλιστα, ειδικοί άκουσαν αν το όνομα είναι εύηχο (σε 23 γλώσσες) και αυτό έγινε προκειμένου να μην υπάρξουν κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις και συνδυαστούν με άσχημες έννοιες. Οι δικηγόροι από τη μεριά τους πρόσεξαν τα πάντα να είναι νόμιμα, όπως πχ. να μην έχει χρησιμοποιηθεί ξανά το όνομα ή να μην υπάρχουν δικαιώματα χρήσης. Μια Ηράκλεια προσπάθεια που εν τέλει διάρκεσε 1,5 χρόνο.

Porsche Taycan genesis 5

Porsche Taycan genesis 5

Porsche Taycan: το όνομα

Στο τέλος, οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ επέλεξαν τα αγαπημένα τους ονόματα σε ένα συμβούλιο που έλαβε χώρα το φθινόπωτο του 2017. Επικράτησε το Taycan, που είναι εύηχο, νόμιμο, δημιουργικό, στρατηγικό και ειδικό για την περίσταση. Αποτελείται από δύο όρους τουρκικής προέλευσης και μπορεί να μεταφραστεί σε «ψυχή ενός νεαρού αλόγου». Και αυτό ακριβώς θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της Porsche. Ζωντανό, έντονο, σθεναρό, αέρινο, ακούραστο και με ελεύθερο πνεύμα.

Porsche Taycan genesis 6

Porsche Taycan genesis 6

Το όνομα αντικατοπτρίζει την πηγή και το μέλλον της φίρμας. Το άλογο εμφανίζεται στο έμβλημα της Porsche και η έκφραση της ψυχής του, το οδηγεί στη νέα εποχή των σπορ αυτοκινήτων. Ταιριάζει κιόλας στο μότο «Ψυχή, εξηλεκτρισμένη».

Porsche Taycan genesis 7

Porsche Taycan genesis 7

Το όνομα Taycan, μάλιστα, έχει θετική έννοια σε πολλές γλώσσες του κόσμου, όπως για παράδειγμα στην ιαπωνική, που η λέξη Taican σημαίνει «φυσική εμπειρία».

Πηγή: Porsche


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...