Range Rover Sport, επιτυχημένο αυτόνομο τεστ

Range Rover Sport, επιτυχημένο αυτόνομο τεστ

Range Rover Sport Autonomous Drive Test

Το Range Rover Sport κατάφερε να κινηθεί αυτόνομα σε έναν από τους πιο απαιτητικούς δρόμους της Αγγλίας, τον Ring Road του Κόβεντρι.

Range Rover Sport Autonomous Drive Test in Coventry

Ένα Range Rover Sport ολοκλήρωσε αυτόνομα για πρώτη φορά μια διαδρομή, που έλαβε χώρα σε έναν από τους πιο απαιτητικούς δρόμους της Αγγλίας, τον Ring Road του Κόβεντρι. Μπόρεσε να αλλάξει πετυχημένα λωρίδες, να διαχειριστεί κατάλληλα την κίνηση και τις διασταυρώσεις, όλα αυτά με ανώτατο όριο ταχύτητας, τα 65 χ.α.ω.

Η δοκιμή έγινε υπό την αιγίδα και αρωγή του προγράμματος UK Autodrive, με τους μηχανικούς της Jaguar Land Rover, να έχουν κάνει προηγουμένως μια σειρά τεστ αυτόνομης οδήγησης σε κλειστούς προς την κυκλοφορία δρόμους σε Μίλτον Κέινς και Κόβεντρι.

Range Rover Sport Autonomous Drive Test 2

Το μοντέλο ήταν εφοδιασμένο με προσαρμοζόμενο Cruise Control, αισθητήρες πλοήγησης, ραντάρ και Lidar (LIght Detection And Ranging). Χάρη σε όλα αυτά μεταξύ άλλων, το όχημα εντόπισε πλατείες, φωτεινούς σηματοδότες, πεζούς, ποδηλάτες και άλλα οχήματα σε δρόμους με κανονική κυκλοφορία. Μπορεί, μάλιστα, να παρκάρει αυτόνομα.

Ο Ring Road του Κόβεντρι είναι γνωστός για την ολισθηρότητα και τις ιδιαίτερες εξόδους του. Οι συνθήκες σε ώρες αιχμής είναι απαιτητικές, αλλά το όχημα δεν χρειάστηκε να αγχωθεί ή να ανησυχήσει, καθώς δεν υπήρχε οδηγός.

Range Rover Sport Autonomous Drive Test 3

Οι υψηλής εξειδίκευσης μηχανικοί της Jaguar Land Rover έχουν επίσης αναπτύξει μερικές άλλες τεχνολογίες ως μέρος του UK Autodrive. Η λειτουργία βελτίωσης της ασφάλειας και μείωσης των εκπομπών, χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να διασυνδέει οχήματα μεταξύ τους ακόμα και με υποδομές όπως είναι οι φωτεινοί σηματοδότες για παράδειγμα.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...