Skoda Superb iV

SKODA SUPERB iV (1)

Skoda Superb iV

SKODA SUPERB iV (1)

SKODA SUPERB iV (1)

 

Η γκάμα της Skoda εμπλουτίζεται με το Skoda Superb iV, το πρώτο μοντέλο της τσέχικης εταιρείας με plug-in υβριδική τεχνολογία.

 

SKODA SUPERB iV (2)

SKODA SUPERB iV (2)

 

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έναν 1,4 λίτρων TSI κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνδυασμένης απόδοσης 218 ίππων (160 kW). Η αυτονομία με τη χρήση της ηλεκτροκίνησης αγγίζει τα 55 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Η συνολική ανέρχεται στα 850.

 

Οι εκδόσεις στις οποίες θα διατίθεται το αυτοκίνητο, είναι οι Ambition, Style, Sportline και L&K. Η μπαταρία των 37 Ah έχει αποδιδόμενη ενέργεια 13 kWh. Η εκπομπή ρύπων CO2 είναι κάτω από τα 40 γρμ./χλμ., με τον συνδυασμό ενός αποδοτικού κινητήρα βενζίνης μικρού κυβισμού και ενός ηλεκτροκινητήρα, να προσφέρει χαμηλές εκπομπές και μειωμένη κατανάλωση.

 

Skoda Superb iV: φόρτιση μπαταρίας 

 

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη χρήση μιας οικιακής πρίζας. Μπορεί όμως αυτό να γίνει και μέσα σε 3,5 ώρες, μέσω ενός wall-box ισχύος 3,6 kW. Η υποδοχή βρίσκεται στην εμπρός μάσκα και τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας διατηρούνται ή αυξάνονται με τη χρήση του βενζινοκινητήρα και την ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

 

Το σύστημα Driving Mode Select διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης. Αυτά είναι τα Sport, E-mode και Hybrid. Στο πρώτο, ο χειριστής έχει στη διάθεσή του τη μέγιστη ισχύ των 218 ίππων και τα 400Nm ροπής. Στη δεύτερη, το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια από την μπαταρία και στο Hybrid, τα ηλεκτρονικά ρυθμίζουν τη συνδυασμένη λειτουργία του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα.

 

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου υψηλής τάσης βρίσκεται στο δάπεδο, μπροστά από τον πίσω άξονα.

 

Skoda Superb iV: περισσότερες λεπτομέρειες

 

Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 485 λίτρων στη λιμουζίνα και 510 στο Combi. Το ρεζερβουάρ είναι χωρητικότητας 50 λίτρων, με το μοντέλο από εκεί και πέρα, να ξεχωρίζει από τα λογότυπα iV στο πίσω μέρος και από τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με τις εισαγωγές στο εμπρός. Με το σύστημα E-noise εν συνεχεία, πεζοί και ποδηλάτες μπορούν να αντιλαμβάνονται πότε είναι πλησίον το όχημα, όταν αυτό κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

 

Το Skoda Superb iV διατίθεται με full LED Matrix προβολείς – πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda – ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζονται νέα συστήματα, όπως είναι το Προγνωστικό Σύστημα Διατήρησης Ταχύτητας (Predictive Cruise Control).

 

Πέραν του plug-in υβριδικού συστήματος, διατίθενται και κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, απόδοσης από 120 έως 272 ίππους.

 

Η παραγωγή ξεκινά το φθινόπωρο και το λανσάρισμά του είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του 2020, όταν αναμένεται και στην Ελλάδα.

 

 

Πηγή: Skoda


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...