Toyota Ρ4, λανσάρεται το αυτοματοποιημένο όχημα

Toyota P4 Automated Drivin 1

Toyota Ρ4, λανσάρεται το αυτοματοποιημένο όχημα

Toyota P4 Automated Drivin 1

Toyota P4 Automated Drivin 1

Η επόμενη γενιά βασίζεται στο νέο Lexus LS 500h και η ενσωμάτωση του μοντέλου στον στόλο των αυτοματοποιημένων δοκιμαστικών οχημάτων θα γίνει αυτή την άνοιξη.

Toyota P4 Automated Drivin 2

Toyota P4 Automated Drivin 2

Το Toyota Ρ4, ένα μοντέλο που βασίζεται στην πέμπτη γενιά του Lexus LS sedan παρουσίασε στο CES του Λας Βέγκας η εταιρεία. Το ιδιαίτερο που έχει, είναι πως περιλαμβάνει πολλά συστήματα που το καθιστούν αυτοματοποιημένο. Μάλιστα, η άνοιξη θα αποτελέσει την περίοδο όπου οι δοκιμές θα είναι εντονότερες και πιο συχνές.

Το μοντέλο δανείζεται πολλά στοιχεία ελέγχου και διεύθυνσης από τη νέα γενιά Lexus. Αυτό άλλωστε του δίνει τη δυνατότητα να είναι πιο ευέλικτο και ανταποκρίσιμο κατά τη διάρκεια που θα οδηγείται αυτοματοποιημένα.

Toyota P4 Automated Drivin 3

Toyota P4 Automated Drivin 3

Εφοδιάζεται με δύο επιπρόσθετες κάμερες στα πλευρά και δύο αισθητήρες, έναν εμπρός και έναν πίσω, ειδικά κατασκευασμένους. Οι αισθητήρες διαθέτουν νέο τσιπ και μεγαλύτερη εμβέλεια. Το ραντάρ από τη μεριά του, έχει βελτιστοποιηθεί για να παρέχει καλύτερο εντοπισμό, τόσο πλησίον του αυτοκινήτου όσο και περιμετρικά του.

Το σύστημα LIDAR από εκεί και πέρα, περιλαμβάνει οκτώ κεφαλές σκάνερ και διαμορφώνει αναλόγως το όχημα. Αυτό το σύστημα εμφανίστηκε και στο προηγούμενο δοκιμαστικό μοντέλο, το Platform 3.0.

Toyota P4 Automated Drivin interior

Toyota P4 Automated Drivin interior

Η υπολογιστική του ισχύς είναι σαφώς μεγαλύτερη από τον προκάτοχό του. Επιπλέον, λόγω διάφορων αλγόριθμων, μπορεί να μάθει γρηγορότερα τι μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο. Η λειτουργία του υπολογιστή εξασφαλίζεται από την υβριδική μπαταρία, ενώ υπάρχει και μια 12v ως εφεδρική.

Ο υπολογιστής βρίσκεται κάθετα στον χώρο φόρτωσης του αυτοκινήτου και έχει επανασχεδιαστεί, παρέχοντας έτσι περισσότερο χώρο για τις αποσκευής των επιβατών.

Πηγή: Toyota


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...